שתף קטע נבחר

צעירי יהודי התפוצות: הנכס הגדול שלנו

צעירים וצעירות יהודים המפוזרים בכל קצוות תבל הינם חלק בלתי נפרד מליבו הפועם של עם ישראל, ועלינו מוטלת החובה (והזכות) לא רק לחבקם, אלא לאפשר להם להכיר את מדינת ישראל

ימי תשרי - החודש הראשון למניין חודשי השנה – הינם זמן ראוי להתבוננות פנימית וחיצונית שתשקף את מצבו הפיזי והרוחני של כל אחד מאיתנו בנפרד, ושל כולנו כעם יהודי - הן בארץ והן בתפוצות.

 

עוד דעות ב-ynet:

הגיע העת לחלוקה מחודשת של ההון בין הרשויות

פולקסווגן - שיעור באתיקה לעסקים

כשהארגון והמשפחה נפגשים

חשבון נפש ישראלי לשנה החדשה

 

היהדות היא ציביליזציה בת אלפי שנים, ובניה ובנותיה הותירו אחריהם רעיונות וערכים אשר בלעדיהם יהיה כמעט בלתי אפשרי לדמיין את החברה המודרנית. זוהי ציביליזציה שידעה ימי זוהר, אך גם מצוקות ושעות דחק רבות. ארבע גלויות חקוקות בתולדות העם היהודי, ואל לנו לשכוח אותן: גלות מצרים, גלות אשור, גלות בבל וגלות רומי - גלות בת 2000 שנה שראשיתה עם חורבן בית שני, וסופה, על פי הדעה הרווחת, עם הקמת המדינה ב- 1948.

 

67 שנה לאחר מכן, והתמונה העולה לנגד עינינו אף היא טעונה ומאתגרת. השיח הישראלי מאופיין לעתים בריבים פנימיים בלתי פוסקים, והעולם היהודי בכללו עדיין נדרש לנושאים כגון התבוללות, אנטישמיות ודה-לגיטימציה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית בתוך משפחת העמים.

 

משתתפי פרויקט תגלית בישראל. ארכיון       (צילום: תגלית) (צילום: תגלית)
משתתפי פרויקט תגלית בישראל. ארכיון (צילום: תגלית)

 

עם זאת, 67 שנות קיומה של מדינת ישראל הינן בהחלט מקור להשראה ותחושת סיפוק, וכעם עלינו גם להשתבח בהישגים הרבים שרשמה המדינה הצעירה הזו בזמן כה קצר. החזון הציוני והערכים שאפיינו את עם ישראל לדורותיו ממשיכים לקרום עור וגידים גם היום, ומופעיהם השונים ניכרים בכל זירת עשייה בישראל ותורמים גם לעולם: ארגוני רווחה חברתית, פעילות הומניטרית ענפה, התיישבות צעירים בפריפריות השונות, רפואה, מדע, חקלאות ועשייה אקולוגית, עושר תרבותי ואומנותי, מיזמי הייטק ותחומים נוספים רבים. עם כל האתגרים הניצבים לפתחנו, למדינת ישראל יש בהחלט סיפור ראוי לציון - ולגאווה לא מבוטלת.

 

גשר חיוני

עבור מאות אלפי צעירים יהודים מרחבי העולם, פרויקט "תגלית" הינו המפגש הראשון עם ישראל, והפרויקט חרט על דגלו חזון לפיו יחוו המשתתפים את סיפורה של ישראל ההסטורית והעכשווית כאחת, על אתגריה והישגיה כאחד. קרוב ל-30% מכלל המשתתפים בפרויקט שבו לישראל בתוך שנים ספורות לאחר הסיור, ומחקרים הוכיחו כי לאלו שהשתתפו בסיור יש כ-50% יותר סיכוי להינשא לבן/בת זוג יהודים בהשוואה לאלה שלא השתתפו.

 

צעירים וצעירות יהודים המפוזרים בכל קצוות תבל הינם חלק בלתי נפרד מליבו הפועם של עם ישראל, ועלינו מוטלת החובה (והזכות) לא רק לחבקם, אלא לאפשר להם להכיר את מדינת ישראל באופן בוגר, אחראי ומעמיק - על כל מורכבויותיה, אתגריה והצלחותיה.

 

בנינו ובנותינו בתפוצות מהווים גשר ממשי וחיוני ביותר לחוסנה של המדינה, בחיזוק הלובי הכלכלי, הפוליטי וההסברתי, ובשיח הבינלאומי בכללו. תרומתם של מאות אלפי בוגרי תגלית לאופי השיח סביב מדינת ישראל, לחיזוק תדמיתה ברחבי העולם וליצירת גשר חי בינם ובין הדור הצעיר בישראל מצליחה לשנות מן היסוד - ובאופן חיובי - תהליכים שנחשבו עד לאחרונה ל"דטרמיניזם היסטורי."

 

השפעה על דור שלם

במהלך 15 שנות פעילותו, ועם למעלה מחצי מיליון בוגרים אשר חוו באמצעותו את ישראל, מוכיח המיזם שוב ושוב כי ההשקעה וההשפעה על המשתתף היחיד הופכת להשפעה על דור שלם.

 

באחד מסיורי בקהילות היהודיות בארה"ב נתקלתי במשפט שנצרב היטב בזכרוני: "הא לך דרך בטוחה לנבא את העתיד - צור אותו!" .

 

בימי חשבון נפש אלה אנו נקראים להכיר בכך שניצבת לפנינו מטרה מתמשכת וארוכת-טווח, וכי עלינו מוטלת החובה להגשימה הלכה למעשה. חובתנו להתנהל באופן המשלב

 חשיבה מעמיקה, חזון ברור, אורך רוח, נחישות, פתיחות, תעוזה והבנת הצורך להשקיע ביהודי התפוצות הצעירים כאחד מנכסיו המופלאים ביותר של העם היהודי בכלל ומדינת ישראל בפרט.

 

לא מדובר בנאומים פופוליסטיים ואמירות שחוקות, אלא בעשיה ציונית של ממש - בלי ציניות ובלא מרכאות - שבבסיסה עבודה יומיומית חסרת לאות, בדרך ליעדים המשותפים שלפנינו. בימים אלה של תשרי , ראוי שנשנן לעצמנו את המשפט מפרקי אבות: "לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה בן חורין להיבטל ממנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
גידי מרק, מנכ"ל פרויקט תגלית
צילום: יח"צ
מומלצים