שתף קטע נבחר

תינוקת חטפה הרפס לאחר שאדם זר נישק אותה בפנים

ויראלי ברשת: אם טרייה העלתה פוסט בפייסבוק ובו תמונת התינוקת שנדבקה בנגיף ההרפס מאדם זר שנישק אותה בבית החולים. האם ביקשה: "שתפו את התמונות, הנגיף עלול לסכן את חייהם של ילודים"

מנשקים את התינוק שלכם? כדאי להיזהר: תינוקת נדבקה בנגיף ההרפס, לאחר שאדם נישק אותה בפניה. אמה העלתה את התמונות לפייסבוק, שהפך לוויראלי.

 

קראו עוד על סכנות ההרפס:

ישראל: שליש מהילודים עם הרפס - נדבקו מהמוהל

הרפס: איך נדבקים, מה הסימפטומים ומה הטיפול היעיל

 

קלייר הנדרסון תושבת בריטניה, פרסמה תמונות של בתה בת החודש ברוק, כאשר על פניה וסביב שפתיה שלפוחיות. לדבריה, ברוק נדבקה בנגיף ה"הרפס סימפלקס 1" – HSV1, סוג של הרפס העובר בפה, לאחר שנישק אותה מבקר בבית החולים. אף שהשלפוחיות אינן מצב רפואי חמור למבוגר, הרי שאצל ילוד זיהום כזה עלול להיות מסכן חיים.

 

הנדרסון כתבה: "אנא שתפו את התמונות עם כל אמא טרייה ואישה בהריון. לפני גיל שלושה חודשים, התינוק איננו מסוגל להילחם בנגיפים. אם התינוק נדבק, הדבר עלול לגרום לנזק לכבד ולמוח, ואף להוביל למוות".

 

ברוק הנדרסון עם עירוי ברגל לטיפול בנגיף ההרפס  (צילום: Claire Henderson) (צילום: Claire Henderson)
ברוק הנדרסון עם עירוי ברגל לטיפול בנגיף ההרפס (צילום: Claire Henderson)

 

וירוס רדום, המתפרץ מדי פעם

שני זנים עיקריים של נגיף ההרפס פוגעים באדם. בעבר נהוג היה לשייך את הזיהומים בשפתיים לנגיף הרפס מסוג 1, ולמחלת המין להרפס סוג 2. כיום ידוע שהחלוקה אינה מוחלטת, וכי שני הזנים עלולים להדביק הן את השפתיים והן את איברי המין.

 

הרפס השפתיים, הנגרם ברובו על ידי נגיף "הרפס סימפלקס סוג 1" עובר לרוב באמצעות מגע בנשיקה. אולם בשל עלייה בשכיחות המין האוראלי בשנים האחרונות, הרי שהווירוס נמצא לאחרונה גם באיברי המין.

 

לרוב, נותר הנגיף רדום בעור ואינו מותיר סימנים, אולם עם ההתפרצות מופיעות שלפוחיות, בדרך כלל בקבוצה, על רקע עור אדום. השלפוחיות מכאיבות אולם חולפות לאחר כשבוע.

 

לאחר ההדבקה הראשונית, נודד הווירוס לתאי העצב בעור, שם הוא נשאר במצב רדום עד להתפרצות הבאה, הנגרמת בעקבות חום, לחץ, מחזור חודשי, וחשיפה לשמש. ההתקף עלול לחזור אחת לכמה שבועות, חודשים או שנים.

 

לאחר ההדבקה נותר הוירוס בגוף בצורה רדומה, ומסיבות שאינן ברורות עדיין יכול להתפרץ בכל עת. מספר ההתפרצויות משתנה מחולה לחולה. אולם ההדבקה בנגיף יכולה להתרחש גם כאשר אין סימנים קליניים למחלה. 

 

סכנת חיים לילודים

כאמור, ילודים נמצאים בסיכון גבוה יותר מפני הדבקה בנגיף ההרפס, משום שמערכת החיסון אצלם עדיין אינה בשלה דיה, במקרים כאלה, הנגיף עלול לחדור מזרם הדם אל איברים פנימיים, ושם לגרום לפגיעה באיברים שונים כמו הכבד והמוח, או לגרום לזיהום כללי - ספסיס, העלול להציב אותם בסכנת חיים ממשית.

 

במרבית המקרים מאבחן הרופא כי המדובר בזיהום הרפטי (שנגרם על ידי נגיף הרפס) באמצעות הסתכלות. מראה השלפוחיות על השפתיים או איברי המין הוא אופייני לנגיף ולרוב אינו דומה לזיהומים אחרים.

 

עדיין לא קיימת תרופה המחסלת את וירוס ההרפס. במקרים בהם קיים חשד שהנגיף חדר לזרם הדם וגרם לפגיעה באיברים או לזיהום כללי, או אצל מדוכאי חיסון (כמו מטופלי כימותרפיה, סטרואידים ממושכים או ילודים) מטפלים באמצעות עירוי של התרופה אציקלוויר.

 

צפו בהסבר נוסף על נגיף ההרפס:

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Claire Henderson
התינוקת עם פצעי ההרפס. הנגיף מסכן חיים אצל תינוקות
צילום: Claire Henderson
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים