שתף קטע נבחר
.
ערוץ 20

"מבחינת האויב – מוות איננו הפסד"

זו לא מלחמה בין שתי תנועות לאומיות אלא התנגשות צילוויזציות; המוות אינו הפסד מבחינת הערבים, והעם היושב בציון צריך ללמוד קרב מגע. הרב אורי שרקי מבקש להחליף דיסקט

המאבק בינינו לבין הפלסטינים אינו מאבק בין שתי תנועות לאומיות אלא התנגשות של ציוויליזציות, בין כל העולם המוסלמי לבין היהדות. את הקביעה הנחרצת הזו קובע הרב אורי שרקי, מהרבנים הידועים בציונות הדתית, בשיחה אקטואלית שהעביר לאחרונה בעקבות מאורעות הדמים ופיגועי הדקירה.

 

"כאשר אתה נאבק תמיד צריך לשאול- מה מבחינתו של היריב שלך נחשב להפסד. הדבר שמבחינת אויבנו נחשב להפסד איננו מוות", טוען הרב שרקי בשיחה שהעביר במסגרת תוכניתו ברשת 'כאן ועכשיו'. לדבריו, האסלאם לעולם לא יוכל לחיות בשלום עם מדינה יהודית במזרח התיכון.

 

>>כנסו לעמוד הפייסבוק של "שביעי" - עיתון לציבור הדתי>>

 

"מה שנחשב להפסד מבחינת אויבנו הוא אובדן שטח. צריך ללמוד את 'השריעה' (הדין הדתי האסלאמי, י.פ) ולהבין שמעמדה של מדינת ישראל מבחינת האסלאם הוא מעמד פרדוקסאלי, כי הרי ארץ ישראל לפי השריעה היא חלק ממה שנקרא 'דאר אל איסלאם'. כלומר, אותו חלק של העולם שבו חוקת האיסלאם צריכה לשלוט. וכאשר, אוכלוסיה כלשהי שאיננה מוסלמית משתלטת על חלק מ'דאר אל איסלאם' הם כולם חייבי מיתה".

 

הרב שרקי הסביר את הדברים ביתר פירוט. "העולם מתחלק לפי האסלאם בין 'דאר אל חארב' ל'דאר אל אסלאם'. 'דאר אל חארב' הוא חלק של העולם שעדיין איננו תחת הכיבוש המוסלמי ולכן החוקים בו שונים מהחלק של 'דאר אל אסלאם', והמטרה היא ההפיכה הטריטוריאלית של העולם כולו למקום שליטתו של האסלאם. ולכן אובדן שטח הוא הפסד ממשי עבור אויבנו".

 

שלום שרקי וזירת הפיגוע ()
שלום שרקי וזירת הפיגוע

>>עוד באתר ערוץ 20>>

הרב שרקי, שבנו שלום שרקי הי"ד נרצח בפיגוע בירושלים לפני חצי שנה, סיפר כי אלו הדברים שאמר לראש הממשלה באותם ימים, אך לא קיבל תשובה מספקת. "אמרתי בזמנו לראש הממשלה בנימין נתניהו שצריכה להיות מדיניות ברורה ומוכרזת שעל כל פגיעה יש שטח שנתפס, זה יכול להיות ביתו של המחבל או הקמת יישוב. הדבר הזה התחיל להעשות אחרי רציחת שלושת הנערים בגוש עציון ונפסק. זה הדבר היחיד שיכול לעצור את המאורעות הקשים שאנחנו עדים להם בימים אלה, וזה הדבר שלא מוכנים לעשות, ולכן אין שום סיבה שהמצב ישתנה. אמרתי בזמנו לראש ממשלה לגבי הלחץ הבינלאומי, ברגע שאדם עומד על דעתו מכבדים אותו. קיבלתי תשובה לא מספקת בעניין הזה".

 

בשיעור ביקש הרב שרקי לומר כי הימין נוטה לזלזל בכוחן של הפגנות שמייצרות לחץ פנימי על הממשלה ומאזנות את הלחץ הבינלאומי. בין שאר הדברים שיש לעשות בעת הזו המליץ הרב שרקי על קרב מגע. "אני חושב שהדבר הזה מאוד משמעותי", והוסיף כי צריך להמשיך ביתר שאת "לבנות את ארץ ישראל ולברר לעצמינו את צדקת דרכינו, כי הכול מתחיל מאיזשהו שיבוש בדבר הלגיטימיות של הציונות ואי ההבנה מי עומד מולנו".

 

ומי עומד מולנו? תנועה לאומית? עם פלסטיני מדוכא המשווע למדינה עצמאית? הרב שרקי שולל את התפיסה הרגילה שרואה את הסכסוך כמאבק בין שתי תנועות לאומיות. "אנחנו חושבים שאנחנו נתונים מול תנועה לאומית, ולפי העקרונות של אירופה של המאה ה-19 יש לה זכות להגדרה עצמית, ולכן אנחנו מרגישים רע שאיננו מעניקים את הזכות הזו למיעוט גדול שחי תחת שלטוננו. זה הדבר שבאופן עמוק ויותר מכול מעכב את ההתפתחות שלנו. הנקודה היא מוסרית. אלא שבמציאות לא מדובר בתנועה לאומית אלא בהתנגשות ציוויליזציות בין ה'איסלאם' ל'יהדות'. מדובר בתנועה כוללת ציווילזציונית".

 

"הפלסטינים אינם אלא ראש חץ של תנועה זו, ולכן כל וויתור שלנו על ארצנו, למענם חלילה, זה המשך עידוד התנועה הכוללת שרוצה להשתלט עלינו ועל העולם כולו. אנחנו צריכים לבוא עם אלטרנטיבה רוחנית לעולם והיא: שיש ליהדות מסר כלפי האנושות שהוא שונה במהותו מהאסלאם והנצרות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
הרב אורי שרקי עם פרופסור קרלו שרטנגר
צילום: אורות