שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שיק או שוק: סיור קולינרי בשוק הכרמל
    פיתה צלויה ממולאת בבשר טלה טחון, ברוסקטה עם מח עגל, שקשוקה עם גבינת עזים וגם קובה טבעוני ומלבי עם וניל וקינמון: שוק הכרמל מלא באטרקציות קולינריות מפתיעות שרק מחכות לכם שתבואו לטעום אותן. לין לוי קפצה לביקור בשוק הכי מפונפן בארץ וחזרה עם המלצות למקומות שאתם כנראה עוד לא מכירים

    שוק הכרמל הוא אחד השוקים הססגוניים בארץ, וסיור קולינרי בו יגרום לכם להרגיש כמו בטיול מסביב לעולם - מהמזרח הרחוק, דרך אירופה הקלאסית ועד דרום אמריקה. לרגל העובדה שבעוד זמן מה המתחם כולו צפוי לעבור שינוי ולהתחדש, החלטנו לקפוץ לשוק התל אביבי ולבקר במקומות הכי שווים וטעימים שיש שם. התוצאות  - לפניכם.   

     

    המזרח התיכון: עראייס

    • איפה: M25 מבית meat market
    • מה אוכלים שם: מנה שמגיעה מהמטבח הערבי, וכוללת בשר טלה טחון שנדחס לתוך פיתה צלויה. המנה הזו הופכת לממכרת כבר מהביס הראשון, הודות לכך שמדובר בבשר מובחר ביותר שנטחן במקום פעמיים ביום, ושומר על הטריות ועל טעמי התיבול שלו בצורה מדהימה. כמו גם, הפיתה מחולקת לרבעים, מה שהופך אותה לנשנוש כיפי, וכמובן סלט העגבניות עם הטחינה הקטיפתית ורוטב השום שמוגשים לצידה.
    • מחיר למנה: 48 שקל
    • כתובת: סמטת הכרמל 30

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    ונצואלה: אראפה

    • איפה: דוכן arepa's
    • מה אוכלים שם: פיתה קטנה, עשויה מקמח תירס, בתהליך הכולל חצי צלייה חצי אפייה. לתוכה דוחסים מיד לאחר ההזמנה את כל התוספות (ירקות, גבינה, גוואקמולי, שעועית שחורה, ואפשר גם עוף או בקר), מלמעלה מפזרים מעט גבינה צפתית, וכל זה נשלח לפלנצ'ה רותחת. התוצאה: מנה כיפית מעוטרת בטוויל שחום של גבינה, ותערובת הטעמים שבתוך הפיתה נמסה ונספגת בתוך הלחם יחד עם הגבינה. והשוס - הכל נטול גלוטן.
    • מחיר למנה: 25 שקל
    • כתובת: הכרמל 38

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    מזרח אירופה: כבד קצוץ מושלם

    • איפה: ביר באזר - חמארה ישראלית
    • מה אוכלים שם: בהזמנת המנה הזו תקבלו צלוחית עמוקה מלאה בכבד קצוץ בעל מרקם מושלם, ותיבול עדין שאינו משתלט על טעמו של הכבד. מעליו נחה לה כפית של ריבת בצל, וליד צלוחית נוספת עם קורנישונים פריכים ופרוסה נדיבה של לחם בירה מפואר. עם מנה כזו בצד, כל לגימה מהבירה הקרה תגרום לכם לרצות לגלגל את העיניים ולהוציא קולות גרגור.
    • מחיר למנה: 29 שקל
    • כתובת: ישכון 36

     (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
    (צילום: שי בן אפרים)
     

    איטליה פינת המזרח התיכון: שקשוקה איטלקית עם גבינת עזים ובזיליקום

    • איפה: שקשוקה - טברנה ישראלית
    • מה אוכלים שם: השקשוקה האיטלקית הצבעונית הזו מוגשת בתוך כלי נירוסטה בעל שתי ידיות ומוגשת בליווי לחם, טחינה וחמוצים. ניחוח הבזיליקום וטעם הגבינה עושים פלאים למנת הביצים הלאומית שלנו, ומומלץ לנסות את הגרסה המיוחדת הזו על מנת להבין כמה שילוב הטעמים הזה מוצלח יחד.
    • מחיר למנה: 37 שקל
    • כתובת: סמטת הכרמל 30

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    ארץ הקרניבורים: מעורב מכל טוב

    • איפה: בר אוכל - אוכל רחוב מקומי
    • מה אוכלים שם: מנת בשר מפנקת שכוללת שני קבבים, נקניקיית מרגז וחתיכת אנטריקוט המוגשים מעל ירקות שנצלו על הפלנצ'ה. בזמן רקיחת המנה יגיעו אליכם מספר סלטים קטנים לפתיחת בלוטות הטעם ולספיגת הריר, שימלא את הפה שלכם ברגע שתיחשפו לריחות הבשר הנצלה.
    • מחיר המנה: 56 שקל
    • כתובת: הכרמל 38

     

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מרוקו פינת עיראק: קובה טבעוני וסיגרים

    • איפה: דוכן קובה ביס
    • מה אוכלים שם: זה לא ממש דוכן, אלא שולחן שעליו מונחים כמה סוגי קובה מטוגנים, ביניהם גם קובה טבעוני עם פטריות ובצל. לצידם מוגשים סיגרים מרוקאים במגוון מילויים, ושלט שמבטיח שאם לא טעים לכם - אתם לא משלמים.
    • מחיר המנה: 5 שקל ליחידה
    • כתובת: הכרמל 38

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    דרום אפריקה: סנדוויץ' מפנק

    • איפה: באני צ'או
    • מה אוכלים שם: זהו אחד הסנדוויצ'ים הגדולים והמפנקים ביותר. הוא מגיע בתוך לחמניית חלה מתקתקה, שגודלה בערך כשליש כיכר לחם אחיד, מתוכה מוציאים את התכולה הרכה וכך נוצר כיס שיכול להכיל תבשיל קארי בסגנון דרום אפריקאי מתובל בתערובת תבלינים מיוחדת. מעל התבשיל, הסנדוויץ' מקבל זליגה של רוטב יוגורט טחינה קטיפתי וכמה פירורי פלפל ירוק חריף. לצד המנה מגיעים לשולחן גם סלט גזר קטן וחריף וכמה רטבים חריפים.
    • מחיר למנה: טבעונית - 27 שקל, בשרית - 34 שקל
    • כתובת: ישכון 40 פינת הכרמל 13

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    סין: לחמניות באן

    • איפה: the bun - מזנון אסייתי עכשווי
    • מה אוכלים שם: יש במקום הזה שפע של מנות מעניינות ועסקית מאוד משתלמת, אך גולת הכותרת היא כמובן לחמניית באן מאודה שנמסה בפה. המנה כוללת שתי לחמניות מבצק דביק ורך שיכולות להכיל פילה דג מטוגן, בשר שפורק מצלעות בקר שבושלו בישול ארוך או טופו. כל אחת מהתוספות העיקריות מקבלת גם את הרוטב הייחודי לה (מיונז יפני או רוטב מיסו וברביקיו, למשל), עלה טרי של חסה ופרוסת מלפפון חמוץ.
    • מחיר למנה: 38-34 שקל (תלוי בסוג התוספת)
    • כתובת: הלל הזקן 18

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    ארץ המנות המושחתות: ברוסקטה מוח ובורקס סרטנים

    • איפה: הבסטה
    • מה אוכלים שם: יש לא מעט מנות מוצלחות ביותר במזללה הזו, אך המיוחדות מביניהן הן ללא ספק ברוסקטת מוח ובורקס סרטנים. המנה הראשונה מורכבת משלוש ברוסקטות קריספיות, שמעליהן נח לו מוח טלה מבושל וכבוש עם צלפים ושמן זית (מומלץ לצד כוס יין לבן). המנה השנייה היא בורקס חמאתי, פריך ושחום, מבצק עלים איכותי מבית היוצר של מאפיית לחמים, ממולא בבשר סרטנים כחולים טריים עם מעט ארטישוק ירושלמי וטרגון.
       (צילום: רינת הלון) (צילום: רינת הלון)
      (צילום: רינת הלון)
      חתיכת הבצק האלוהית הזו מוגשת מעל רוטב על בסיס ציר סרטנים וחמאה, כשמלמעלה נוזל לו מעט קרם פרש בעל אחוזי שומן שעדיף לא לדעת.
    • מחיר למנה: בורקס סרטנים - 89 שקל, ברוסקטת מוח - 69 שקל
    • כתובת: השומר 4
       (צילום: רינת הלון) (צילום: רינת הלון)
      (צילום: רינת הלון)
       

    סין הקנטונזית: דים סאם

    • איפה: דוכן קטן באמצע השוק
    • מה אוכלים שם: קל לפספס אותו, אבל ברגע שמגלים קשה להתנתק מהדוכן שעליו מונח כלי אידוי ענק ובתוכו מסודרים דים סאם בכל צבעי הקשת; יש כאן דים סאם עם בשר, עם ירקות, עם שרימפס ועם פטריות, עם בטטה ועם טופו. כל כיסון נעטף במעט רוטב טריאקי או סויה, ואפשר לנשנש אותם עם הידיים או עם מקלות תוך כדי טיול רגלי בשוק. בתור קינוח מומלץ להתאבזר באחת ממנות האננס הטרי שנמכרות באותו הדוכן (פלח אננס על שיפוד, או קוביות אננס בכוס).
    • מחיר: יחידת דים סאם - 5 שקל, אננס בכוס - 15 שקל, אננס על שיפוד - 10 שקל
    • כתובת: רמב"ם 2, פינת הכרמל

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    דרום אמריקה: סביצ'ה

    • איפה: דוכן סביצ'ה ובירה
    • מה אוכלים שם: אם יצא לכם לאכול פעם מנת סביצ'ה באחת ממדינות דרום אמריקה, בדוכן הזה תזהו מיד כי מדובר בדבר האמיתי; דג טרי שדגו באותו הבוקר (פרידה, אינטיאס או מוסר - בהתאם לדגה של אותו היום, והקבועים - טונה וסלמון) חתוך לקוביות ומוגש בצלוחית עמוקה עם פירות וירקות (ואם רוצים גם עם עצות מיוחדות).
    • מחיר למנה: 35-25 שקל
    • כתובת: קפאח יחיא 2, או צמוד לחנות הדגים של שבתאי. הדוכן פתוח רק בימי שישי 08:00-16:00

     

    מדינת הפועלים העבריים: כריך פועלים

    • איפה: השומר 1
    • מה אוכלים שם: כריך "מעורב פועלים" היא ההמצאה של שף המקום נאור כהן, שהחליט להכניס את המעורב הירושלמי על כל חלקי הפנים שבו יחד עם טחינה, עמבה וקצת חריף לתוך חלה טרייה שהוא קונה מדי בוקר בשוק. כך התקבל אחד הסנדוויצ'ים המדוברים בעיר ובשוק בפרט, שלא מותיר אף אחד אדיש - לא מבחינת הגודל, לא מבחינת הטעם ולא מבחינת המחיר. לאוהבי הז'אנר, מומלץ לטעום גם את הכריך "אנטריקוט של פרה שמנה בחלה" שמכינים במקום.
    • מחיר: 38 שקל
    • כתובת: השומר 1

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    פסטיבל אמריקאי: צ'יפס על שיפוד

    איפה: דוכן קטן נטול שם

    מה אוכלים שם: ללא שלט נוצץ עם שם מפתה, בלי גימיק וללא קונספט עומד לו איש מבוגר מעל צ'יפסר ומטגן תפוחי אדמה מקולפים ששופדו על גבי שיפוד ארוך ונמתחו כמו קפיץ. לאחר הטיגון, הוא מניח בזהירות את הצ'יפס המוכן להתקרר, מוזג לכם כוס של לימונדה קרה ומתפנה לפנק את השיפוד המקורר בכמות נדיבה של מלח, ואם רוצים גם בקטשופ. התוצאה - נשנוש קריספי ומלוח שלא תוכלו להתנתק ממנו עד שיגמר.

    מחיר: 10 שקל, כולל כוס לימונדה

    כתובת: הכרמל 7

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    ברלין: מנות צמחוניות יצירתיות

    • איפה: קפה יום טוב - בית קפה קהילתי
    • מה אוכלים שם: מלבד קפה אורגני, סלטים, עוגות ועוגיות הנאפות במקום, אפשר לקנות כאן גם סנדוויץ' אסייתי ים תיכוני עם מנגו, קולורבי, מלפפון ובזיליקום תאילנדי או סנדוויץ' סושי ים תיכוני עם סלמון, טחינה, מלפפון ואבוקדו. כל הירקות נקנים באותו הבוקר בשוק, ולכן אל תצפו למצוא כאן את אותו התפריט לאורך זמן (מהרו לטעום את הסנדוויץ' הראשון, כי המנגו תכף נגמר).
    • מחיר: סנדוויצ'ים - 36-24 שקל
    • כתובת: יום טוב 30, פינת רבי מאיר

     

    ארץ הקפואים: משקאות אייס ושייקים מפירות טריים

    • איפה: דוכן cofizz
    • מה אוכלים שם: יש לנו רק דבר אחד לומר על השייקים מהפירות הטריים ועל מבחר משקאות האייס שנמכרים בדוכן הצבעוני הזה - אל תפספסו אותם, כי הם טריים ובריאים ובמחירים מצחיקים. 
    • מחיר: 5 שקל לכל המשקאות
    • כתובת: הכרמל 9

     

    ובחזרה למזרח התיכון: מָלַבִּי

    • איפה: המלביה
    • מה אוכלים שם: המָלַבִּי מוגש כאן בתוך כוס זכוכית יחד עם כוס מים קרירים בצד על חשבון הבית. יש מָלַבִּי חלבי ויש טבעוני, כמו גם מבחר סירופים שונים - סירופ קלאסי, סירופ מי ורדים וגם וניל וקינמון, לימון והל ורוטב קרמל. בתוספות ניתן למצוא את הקלאסיים כמו קוקוס ובוטנים, ולצידם בוטנים מסוכרים עם סכנת התמכרות ועוגיות של אמא של עידו. קינוח מושלם לסיים איתו את הסיור הקולינרי בשוק הכרמל.
    • מחיר: 10 שקל
    • כתובת: גדרה 28

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

     

    צילום: ירון ברנר

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים