שתף קטע נבחר

בקרוב: רופא המשפחה יעשה אולטרסאונד לנשים בהריון

הסתיים קורס ראשון להפעלת מכשיר אולטרסאונד לרופאי משפחה מהפריפריה, במטרה למנוע טרטור חולים לבדיקות במקומות שונים. "בהמשך אנחנו רוצים שכל רופאי המשפחה בישראל יוכלו לבצע בדיקות אולטרסאונד", אומר יוזם הקורס

כבר לא צריך לרוץ לבית חולים בשביל בדיקת אולטרסאונד: עשרים רופאי משפחה, בעיקר מהפריפריה, השתתפו בשבוע שעבר בקורס ראשון מסוגו שנערך ביוזמת איגוד רופאי המשפחה. במהלך הקורס למדו הרופאים על הפעלת מכשיר האולטרסאונד ואופן ביצוע הבדיקות.

 

קראו עוד מחדשות הבריאות:

בת 35 נפטרה לאחר שלקתה בדום לב במהלך ניתוח פלסטי

פראמדיק הגיש עזרה ראשונה - ונעצר על תקיפה מינית

בזכות קמפיין המודעות לשבץ: ניצלו חייו של יו"ר הפועל אילת

 

מבדיקות הריון ועד אבחון דלקת ריאות

בדיקות אלטרסאונד הן בדיקות נפוצות במקרים רבים, למשל סיוע בהוצאת גופים זרים, הכנסת קטטר, בדיקה מאבחנת בחשד לדלקת ריאות וכן בדיקת תקינות ההריון, בדיקת דופק ותנועות עובר או בדיקה הבוחנת את מצב השלייה.

 

כיום בישראל מבצעים את בדיקת האולטרסאונד רופאים מומחים בתחום הדמייה, גניקולוגים, רופאי טיפול נמרץ וגם חלק מהפנימאים. כעת הוחלט להקל על המטופלים, ולהרחיב את השימוש באולטרסאונד גם בקרב רופאי המשפחה.

 

רופאים במהלך הקורס. המטרה שכל רופאי המשפחה יוכשרו באולטרסאונד ()
רופאים במהלך הקורס. המטרה שכל רופאי המשפחה יוכשרו באולטרסאונד
 

 

"בהרבה מדינות בעולם מקובל שרופאי משפחה עושים אולטרסאונד למטופלים, בעיקר באזורים מרוחקים" אומר ד"ר מתי זיו, יו"ר החוג לרפואת ספר באיגוד רופאי המשפחה ורופא משפחה בחבל אילות.

 

לדבריו, מטופלים שלו נאלצים לנסוע מחבל אילות לאילת במשך לפחות חצי שעה כדי לעשות צילום חזה, במידה ויש חשד לדלקת ריאות. "אני אומר למטופלים שלי 'או שתיסעו לבית חולים יוספטל לעשות צילום או שתוותרו ותיקחו אנטיביוטיקה'. הרוב פשוט מוותרים", הוא מודה.

 

לדברי ד"ר זיו, בשנים האחרונות, עם התפתחות הטכנולוגיה, השימוש באולטרסאונד הולך וגדל. "לפעמים בדיקת אולטרסאונד עדיפה על צילום רנטגן כדי לעשות אבחנה רפואית", הוא מבהיר, "באמצעות בדיקה פשוטה עם מכשיר במרפאה שלי אני יכול לומר למטופל ממה הוא סובל ובכך לחסוך לו נסיעה והמתנה ארוכה".

 

הסטטוסקופ של העתיד

"מכשירי אולטרסאונד הופכים להיות זולים יותר, ותמורת כמה אלפי שקלים אפשר לרכוש מכשירים כאלו לכל מרפאה, ואפילו לקחת לביקורי בית", מוסיף ד"ר זיו, "אולטראסונד זה הסטטוסקופ של העתיד. בשלב הזה אנחנו רוצים להכשיר את רופאי המשפחה שנמצאים בפריפריה, בשלב הבא נרצה שכל רופא משפחה יוכל לעשות בדיקת אולטרסאונד, אפילו אם הוא יושב במרכז תל אביב".

 

לדבריו, הקורס הבא אמור להיפתח בעוד כשלושה חודשים, וכבר עורר התעניינות רבה בקרב רופאי משפחה, שחלק מהם כבר נרשמו אליו.

 

פרופ׳ שלמה וינקר, יו״ר איגוד רופאי המשפחה הוסיף: ״האיגוד, שיזם את הקורס, רואה חשיבות רבה בקידום טכנולוגיות חדשות לעזרתו של הרופא. זהו ללא ספק העתיד, שיחליף את השיטות הישנות והטובות שמלוות אותנו משחר ההיסטוריה של הבדיקה הפיזיקלית. אנו רואים בשילוב של טכנולוגיות מהסוג הזה חשיבות רבה עבור החולה בפרט ועבור המקצוע בכלל״.

 

צפו בעובר מוחא כפיים בצילומי אולטרסאונד:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכשירי האולטרסאונד זולים יחסית ופשוטים לשימוש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים