שתף קטע נבחר

אחרי השריפה הגדולה: מסעדת מול ים נסגרת סופית

מצטערים, אין לובסטר: ארבעה חודשים אחרי השריפה שהתרחשה במסעדת היוקרה הותיקה "מול ים" בנמל תל אביב, הודיע בעל המקום, המסעדן שלום מחרובסקי, כי המסעדה לא תיפתח שוב. מחרובסקי: "החלטתי שאת 20 השנים הבאות אקדיש לאתגרים עסקיים שונים עם מטען הידע, הניסיון וההקפדה שרכשתי לאורך השנים ועם אנרגיות חדשות ורעננות"

רק ארבעה חודשים חלפו מהלילה שבו פרצה שריפה במסעדת מול ים בתל אביב, והיום הודיע בעל המקום, המסעדןשלום מחרובסקי, כי החליט להקדיש את זמנו לאתגרים עסקיים חדשים ואחרים, והחליט לא לפתוח מחדש את המסעדה.

 

"בארבעת החודשים האחרונים עסקתי בפרויקט המורכב של שיקום מסעדת 'מול-ים' מתאונת השריפה שאירעה בחודש יולי", כך כתב מחרובסקי בהודעתו, "עם זאת, בחלוף הזמן, השתנתה נקודת מבטי, והגעתי להחלטה אישית להקדיש עצמי לאתגרים עסקיים חדשים ושונים ולא לפתוח מחדש את המסעדה".

שלום מחרובסקי, מול ים (צילום: קליי מק'לאקלן, מתוך הסיפודפדיה של "מול-ים") (צילום: קליי מק'לאקלן, מתוך הסיפודפדיה של
שלום מחרובסקי, מול ים(צילום: קליי מק'לאקלן, מתוך הסיפודפדיה של "מול-ים")

הקריירה של מחרובסקי בענף המסעדנות החלה ברשת "מי ומי", שנחשבה אז לאחת הסטקיות הטובות בארץ. מחרובסקי עמד בראשה במשך 20 שנה. גם את מסעדת "מול ים", שנחשבה למסעדה היקרה ביותר בארץ שהציגה קולינריה עילית במיטבה, הוביל מחרובסקי ב-20 השנים האחרונות.

 

"מול ים מילאה כל יום בחיי", הוסיף מחרובסקי, "ובשנים אלו התגאיתי בעמידה בראש צוות מסור ומקצועי שהוביל דרך בהגשה עקבית של מטבח עילי בסטנדרטים בלתי מתפשרים של מצויינות ואיכות לרבבות לקוחותינו.

להתראות לביצת פרבז'ה (צילום: ערן לוי) (צילום: ערן לוי)
להתראות לביצת פרבז'ה(צילום: ערן לוי)

"כמסעדה ראשונה מסוגה זכינו בסיפוק לראות מחד כיצד הדרך שהתווינו מהווה אבן פינה לסצינה קולינרית ישראלית נפלאה ומאידך להתכבד בגושפנקה מקומית ובין לאומית חסרת תקדים שבשיאה הזכות להכלל ברשימת המדריך היוקרתי למסעדות הטובות בעולם 'Le Grandes Tables du Monde'.

מסעדת מול ים אחרי השריפה  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מסעדת מול ים אחרי השריפה (צילום: ירון ברנר)

"לאחר כל אלו החלטתי שאת 20 השנים הבאות אקדיש לאתגרים עסקיים שונים עם מטען הידע, הניסיון וההקפדה שרכשתי לאורך השנים, ועם אנרגיות חדשות ורעננות".

 

את דבריו חתם מחרובסקי בתודה עמוקה לשף יורם ניצן, מי שעמד במשך 15 השנים האחרונות בראש המטבח של מסעדת "מול ים", והיה השף המזוהה ביותר עם המסעדה.

שף יורם ניצן, מול ים (צילום: ליעד דריק) (צילום: ליעד דריק)
שף יורם ניצן, מול ים(צילום: ליעד דריק)
 

"ברצוני לסיים ולהודות לשותפיי למסע", כתב מחרובסקי, "ובראשם לחברי ושותפי השף יורם ניצן, שצעד יחד עמי בשילוב נדיר של כישרון וענווה לאורך הדרך המופלאה הזו, והיווה חלק בלתי נפרד במפעל חיינו. אנו נפרדים מהמסעדה בסיפוק גדול ממעשה ידינו, ובמבט אופטימי לדרכים המרתקות שעוד לפנינו".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערן לוי
מסעדת מול ים נסגרה אחרי 20 שנה
צילום: ערן לוי
מומלצים