שתף קטע נבחר

לראשונה: ישראלי הוא הזוכה הגדול בתחרות מר עולם

אחרי שזכה בפעם השלישית בתחרות מר עולם בקטגוריית נוער, זכה דני קגנוביץ' גם בתואר אלוף האלופים של התחרות, והפך לישראלי הראשון אי פעם המחזיק בתואר הנחשק. ראיון עם האיש הכי שרירי בעולם

הוא היה נער צנום וחסר בטחון שרק רצה קצת לפתח את השרירים כדי להיראות טוב יותר - בשבוע שעבר זכה דני קגנוביץ (23) להיות הישראלי הראשון שמחזיק בתואר אלוף האלופים בתחרות מר עולם (Mr. Universe). "ברגע שראיתי אותו בתחרות הראשונה, ידעתי שיש לו פוטנציאל", מעיד עליו סטס סטרוזברג, נשיא איגוד NAC ישראל, המאמן ומלווה כבר שנים ספורטאים בתחום פיתוח הגוף.

 

קראו עוד בנושא:

הכירו את אריקה: בת 35, אם ל-3, ו"מיס פיטנס" ישראל
תוך שנה: הפך משמנמן לשרירן שיתחרה למר ישראל

24 ביצים לארוחה: אלוף ישראל בפיתוח גוף 

 

"התחלתי להתאמן בגיל 16 בבית מצפייה בסרטונים ביוטיוב ומקריאה באינטרנט כי רציתי להתחזק לשפר את המראה והבטחון העצמי", מחייך קגנוביץ, "הייתי מאוד רזה, שקלתי 60 קילו שזה חצי מהמשקל שלי היום. ראיתי שהשרירים מגיבים טוב, אז נרשמתי לחדר כושר".

 

השינוי שחל בגופו של דני קגנוביץ במהלך שנה אחת ()
השינוי שחל בגופו של דני קגנוביץ במהלך שנה אחת

 

מילד שטותניק לספורטאי עם משמעת עצמית

אחרי שנה של אימונים אינטנסיביים, החליט קגנוביץ שגר בבאר שבע להשתתף בתחרות מר דרום. כבר אז הוא הוא צד את עינו של סטרוזברג. "דני מאוד מוכשר. כבר בתחרות הראשונה שלו הוא ניצח בקטגוריה שלו", מתאר בגאווה סטרוזברג, שלקח את קגנוביץ תחת חסותו.

 

לדברי קגנוביץ, העיסוק בפיתוח גוף תרם לו לא רק לבטחון העצמי, אלא שינה אותו לחלוטין. "הייתי ילד שטותניק ולא מסודר", הוא אומר, "פיתוח הגוף הכניס אותי למסגרת. חייבים סדר ומשמעת בספורט הזה. נעשיתי אדם אחר לא רק פיזית, אלא גם באופי, ואני מרוצה מהשינוי".

 

דני קגנוביץ. כבר לא ילד שטותניק ()
דני קגנוביץ. כבר לא ילד שטותניק

 

מי שהייתה פחות מרוצה בהתחלה, הייתה אמו, שלא ממש הבינה את השינוי שחל בבנה וגם לא אהבה את ההשקעה הכספית בתוספי מזון ושאר המוצרים הייחודיים שהחל לצרוך. עם הזמן, החלה להעריך את התחביב החדש של בנה והיום היא גרופית אמיתית שמלווה אותו בתחרויות בחו"ל. בשנה האחרונה, אחרי שקגנוביץ סיים הכשרה כמאמן כושר ויועץ תזונה, החל אף לאמן את אמו ובזכותו הוא ירדה כבר 20 קילו. "עכשיו היא כבר מאוד מרוצה מהעיסוק שלי", הוא מוסיף.

 

האמין שיזכה להיות אלוף האלופים

במהלך חמש השנים שהוא מתאמן, זכה קגנוביץ בתארים שונים. בתחרות מר עולם זכה כבר שלוש שנים ברציפות בקטגוריית נוער. השנה לראשונה זכה בנוסף בתואר אלוף האלופים בו מתמודדים המנצחים בתחרות מכל הקטגוריות. זו הפעם הראשונה שישראלי זוכה בתואר זה.  

 

דני קגנוביץ מיד לאחר הזכייה בתואר אלוף האלופים ()
דני קגנוביץ מיד לאחר הזכייה בתואר אלוף האלופים

 

"האמת שסטס ואני חשבנו שיש לי סיכוי לזכות בתואר, אבל אפילו ביננו לא ממש העזנו לדבר על זה", הוא מספר בכנות, "עכשיו אני ממשיך להסתכל קדימה. אני רוצה לנסות להתמודד בתחרויות נוספות, גם בארצות הברית".

 

כאמור, קגנוביץ הפך את פיתוח הגוף לעיסוק העיקרי שלו. כשהוא לא מתאמן בעצמו או מאמן אחרים, הוא עורך וידאו בלוג פופולרי בו הוא מסביר על תזונה נכונה, תוספי תזנה וספורט. בנוסף, הוא משמש כפרזנטור של חברה לתוספי תזונה. "אני מנסה לקדם את הספורט בכל דרך אפשרית", הוא מדגיש, "אני חי אותו וממליץ לכולם, אם לא בקטע תחרותי, אז כתחביב".

 

בימים אלו, שאחרי התחרות, הוא מרשה לעצמו קצת להתפרק ולחרוג מסדר היום הקפדני המאפיין את האימונים. "כבר אכלתי סופגניה וגלידה ויצאתי לבלות", הוא משתף, "אבל אחרי כל כך הרבה שנים של הקפדה, כשאני חורג מסדר היום הקבוע, אני משתגע".

 

דני קגנוביץ. מחפש בת זוג מאותו התחום ()
דני קגנוביץ. מחפש בת זוג מאותו התחום

 

ומה לגבי זוגיות?

"כרגע אני רווק. אני מאמין שכשתהיה לי מישהי, עדיף שהיא תהיה מהתחום כדי שנוכל להבין טוב אחד את השני והקשר יהיה טוב יותר. גם בקרב הנשים עלתה המודעות לפיתוח גוף. רואים את זה עם הנשים שמתאמנות בחדר הכושר".   

 

ספורט של אגואיסטים

"NAC ישראל שייך לאיגוד העולמי הנחשב בין החזקים בתחום תחרויות פיתוח גוף", מבהיר סטרוזברג, "האיגוד הישראלי מאוד דומיננטי, ואנחנו מוציאים לתחרויות בחו"ל את המתחרים הטובים ביותר, שזכו קודם בתחרויות בארץ. לתחרות מר עולם היוקרתית, שהתקיימה בשבוע שעבר, הגענו עם משלחת של 16 מתחרים, בעוד רוסיה לדוגמה שלחה 15 נציגים. כמעט כל המשלחת שלנו חזרה עם מדליות".

 

חברי המשלחת הישראלית לתחרות מר יוניברס ()
חברי המשלחת הישראלית לתחרות מר יוניברס

 

התחרויות נערכות בקטגוריות שונות, הן לגברים והן לנשים, לפי חלוקה גילאית וקריטריונים נוספים, למשל קטגוריית פיטנס מתייחסת לגוף ספורטיבי ואתלטי, עם מסת שריר פחות משמעותית.

 

סטרוזברג מגדיר את פיתוח הגוף כספורט של אגואיסטים. "המתאמנים מקדישים המון זמן לעצמם", הוא אומר, "הם צריכים לאכול כל הזמן ולהשקיע בתזונה מסודרת לפי תפריט. מתאמנים חמש או שש פעמים בשבוע אימונים קשים, צריך להקפיד גם על זמן מנוחה והתאוששות. לקראת תחרויות מגבירים את האימונים, אבל מי שרוצה להיות אלוף - משקיע".

 

רבים טוענים שלמעשה מדובר בספורט לא בריא.

"תכל'ס כל ענף ספורט שהוא תחרותי הוא לא בריא, אבל אם בנאדם מתאמן כמו שצריך ושומר על עצמו, זה לא מזיק לבריאות. יותר מזיק לשבת בסלון עם בירה ופיצוחים כל היום".

 

המתמודדים האחרונים לתואר אלוף האלופים ()
המתמודדים האחרונים לתואר אלוף האלופים

 

מכיוון שפיתוח גוף אינו ספורט אולימפי, מדינת ישראל אינה מכירה בו כענף ספורט תחרותי, אך לסטרוזברג גם אין דרישות לכך מהמדינה. "בשנים האחרונות חלה התפתחות בתחום ויותר אנשים מתעניינים גם באימונים וגם בתחרויות", הוא מספר, "עם זאת, המתחרים צריכים לפרנס את עצמם. רובם עובדים כמדריכי כושר, אבל גם יש כאלה שעובדים במשרדים או בחנויות".  




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דני קגנוביץ. בגיל 16 שקל רק 60 קילו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים