שתף קטע נבחר

מתוקים שכמותכם: 2 מתכונים ללא סוכר

מי שצריך להימנע מסוכר לא בהכרח צריך להימנע גם מקינוחים מתוקים: קבלו 2 מתכונים מתוקים במיוחד בלי אף גרגר סוכר - מאפינס יוגורט ופודינג פירות יער

מאפינס יוגורט ותפוז

במקום לטגן בשמן עמוק את הבלילה, אופים אותה בתבנית שקעים, וכך מתקבל מאפה רך ועסיסי עם ניחוח הדרים משגע במינימום קלוריות.

המאפינס האלה טעימים במיוחד כשהם חמימים ועם תוספת נדיבה של מעדן פרי.

 

המצרכים (ל-20 יחידות):

1 כוס (140 גר') קמח

1 שקית (10 גר') אבקת אפייה

3 גביעי יוגורט 3% (450 גר')

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה

1 כוס סוכרלוז

3 ביצים

1 כפית קליפת תפוז מגוררת דק

2 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל

להגשה –

1 מעדן פרי

מעט אבקת סוכר

 (צילום: חן שוקרון) (צילום: חן שוקרון)
(צילום: חן שוקרון)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל–175 מעלות. משמנים בחמאה תבנית שקעים סטנדרטית בנפח של רבע כוס.
  2. מנפים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה, ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת טורפים את היוגורט, שמן, סוכרלוז, ביצים, תמצית וניל, קליפת תפוז ומיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת היוגורט וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מעבירים לכלי נוח למזיגה וממלאים את השקעים עד למחצית מגובהם. אופים 20-25 דקות ועד שהמאפינס תפוחים וזהובים. מוציאים ומצננים. המאפינס ישקעו קצת וזה בסדר.
  5. מעבירים סכין חדה בדופן כל מאפה ומשחררים בעדינות מהתבנית.
  6. לפני ההגשה מניחים מעל כל מאפה כפית מעדן פרי ומנפים מעל מעט אבקת סוכר.

 

פודינג ופירות יער

המצרכים (ל-6 מנות אישיות):

לשכבת פירות יער -

1 חבילה (250 גר') פירות יער קפואים

2 כפות (30 מ"ל) מים

כף וחצי (12 גר') קורנפלור מנופה

5 כפות (100 גר') סירופ אגבה

לפודינג –

1 חבילה (30 גר') פודינג ללא תוספת סוכר

כוס + 2/3 כוס (400 מ"ל) חלב

לעיטור –

חופן פירות יער קפואים או טריים

 (צילום: חן שוקרון) (צילום: חן שוקרון)
(צילום: חן שוקרון)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את שכבת פירות היער – בסיר קטן מביאים לרתיחה את הפירות הקפואים, מים וקורנפלור. מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב ועד שהתערובת מסמיכה קלות. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את סירופ האגבה, מערבבים היטב ומצננים לחלוטין.
  2. מכינים את הפודינג – יוצקים לקערת המיקסר את החלב ומוסיפים את אבקת הפודינג מקציפים במהירות גבוהה רק עד לקבלת קרם סמיך.
  3. הרכבת המנה: מעבירים את הפודינג לשק זילוף וחותכים פתח של 1 ס"מ (אפשר להשתמש גם בכף). ממלאים כוסיות אישיות עד מחציתן בפודינג. מניחים מעל 2-3 כפיות של שכבת פירות יער. מקשטים בפירות טריים או קפואים. שומרים בקירור עד להגשה.
  4. אפשר ליצור קינוח של מספר שכבות ע"י זילוף של שכבות דקות של פודינג לחילופין עם שכבות דקות של מלית פירות יער.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן שוקרון
קינוח מתוק ומרשים ללא סוכר
צילום: חן שוקרון
מומלצים