שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הדובדבן שבשטרודל: מתכון לשטרודל עם דובדבנים

    טוויסט מתוק: שי-לי ליפא מדגימה, בדקה אחת, כיצד מכינים שטרודל תפוחים מעלי בצק פילו, משודרג עם דובדבני אמרנה ומיץ תפוזים. כל טוב בקינוח אחד: צפו

    שטרודל תפוחים עם דובדבני אמרנה

    המצרכים (לשטרודל אחד):

    8 עלי פילו, מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה

    תרסיס שמן בטעם חמאה 

    1/3 כוס פירורי לחם

    1/3 כוס סוכר

    למלית -

    40 גר' חמאה

    5 תפוחי סמית בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

    1/3 כוס (70 גר') סוכר

    קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

    2 כפות מיץ תפוזים

    1 כפית שטוחה קינמון טחון

    1/2 כוס דובדבני אמרנה

    להגשה - 

    מעט אבקת סוכר

     (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
    (צילום: שני צדיקריו)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המלית - ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים תפוחי עץ ומאדים כ-3 דקות, רק עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר, קליפת תפוז, מיץ תפוזים וקינמון ומערבבים.
    2. מבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מסירים מהלהבה, מוסיפים דובדבנים ומערבבים. מצננים היטב.
    3. מרכיבים את השטרודל ואופים - מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    4. מסננים את מלית התפוחים. מערבבים 1/3 כוס פירורי לחם ו-1/3 כוס סוכר בקערית.
    5. מניחים על משטח עבודה 2 עלי פילו אחד על השני, משמנים בתרסיס שמן ומפזרים 2 כפות גדושות מתערובת פירורי הלחם.
    6. מניחים 2 עלים נוספים, משמנים בתרסיס שמן ומפזרים 2 כפות גדושות מתערובת פירורי הלחם. חוזרים על הפעולה פעם נוספת (שומרים כף אחת מהתערובת לפזר על השטרודל), ומסיימים בשני עלי פילו אחרונים, אותם משמנים בתרסיס, מבלי לפזר תערובת.
    7. מניחים את המלית, ללא הנוזלים בתלולית בשליש התחתון והמוארך של הבצק, מקפלים פנימה את צידי הבצק משני קצות המלית ומגלגלים לגלילה מהודקת. מניחים בתבנית. חורצים פסים אלכסוניים בשטרודל (לא חותכים עד הסוף) במרחק של 4 ס"מ אחד מהשני.
    8. משמנים במעט תרסיס ומפזרים כף מתערובת פירורי הלחם. אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהשטרודל זהוב מאוד.
    9. להגשה - זורים אבקת סוכר מעל ומגישים חמים.

    שי-לי ליפא (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    שי-לי ליפא(צילום: יח"צ)

     

    רוטב פטל

    מצרכים (ל-2 כוסות רוטב):

    2 כוסות פטל אדום, קפוא

    1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים

    1/4 כוס סוכר

    1 כפית מיץ לימון

    אופן ההכנה:

    1. מרסקים את החומרים במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק.
    2. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים 2 כפות מים.
    3. טועמים ומוסיפים סוכר במידת הצורך.

     

    התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שני צדיקריו
    שטרודל תפוחים עם טוויסט: דובדבני אמרנה
    צילום: שני צדיקריו
    מומלצים