שתף קטע נבחר

הבניין נהרס לטובת מגדל - מה חושב הדייר?

פרויקט פינוי-בינוי בשכונת נווה שרת בת"א ממשיך להתקדם, לאחר שהשבוע הרסו דחפורים עוד בניין רכבת מתפורר משנות ה-50. המטרה: הקמת שני מגדלים עם 24 קומות ו-4 בנייני בוטיק נמוכים יותר במחיר התחלתי של 2.5 מיליון שקל. אבל יו"ר ועד השכונה מסביר: לא כל הנוצץ זהב. צפו

כשנתיים לאחר יציאתו לדרך, חלה השבוע התקדמות נוספת בפרויקט פינוי-בינוי רחב ממדים בצפון תל-אביב. זאת לאחר שהחברות היזמיות ביצעו הריסה של בניין מתפורר לטובת הקמה של שני בנייניים חדשים למגורים. מדובר בפרויקט "קדמת צהלה" של החברות אפגד ואפרידר בשכונת נווה שרת, שבו הרסו דחפורים בניין רכבת עם 5 כניסות ברחוב בית אל 13-21. צפו בסרטון ההריסה.

 

 

במקום הבניין, הכולל 3 קומות ו-30 דירות, יוקמו שני בנייני בוטיק עם 10 קומות ו-76 דירות. בסך הכל נהרסו ועוד ייהרסו במסגרת הפרויקט 5 בנייני רכבת משנות ה-50 של המאה הקודמת עם 3 קומות כל אחד ו-120 דירות קטנות ומיושנות, לטובת שני מגדלים חדשים בני 24 קומות כל אחד, ועוד 4 בנייני בוטיק בני 10 קומות - ובסך הכל 204 דירות חדשות שיתווספו (כלומר 324 דירות בכל הפרויקט).

 

כתבות אחרונות על פינוי-בינוי בערוץ הנדל"ן :

צפו: פינוי-בינוי בשכונת מורשה ברמת השרון

יוצא לדרך: פינוי-בינוי ראשון בלה גווארדיה

באר שבע: 500 דירות במגדלים בשדרות רגר

 

שלב ההריסה הראשון התקיים לפני כשנתיים, אז נהרסו שני בנייני רכבת וכעת מוקם תחתם מגדל מגורים, המצוי בשלב בניית הקומה ה-22 של השלד. שלב הריסת שני בנייני הרכבת הנותרים צפוי בעוד כחצי שנה ובסך הכל מעריכים היזמים כי בנייני הבוטיק יאוכלסו ב-2018 והמגדלים ב-2019.

 

עבודות ההכנה לתהליך ההריסה כללו את פינוי הדיירים לדירות חלופיות בשכירות הממומנת על ידי היזמים, פינוי תכולת הדירות וכן ניתוק תשתיות החשמל, המים והטלפון. ההריסה עצמה היא תהליך קצר שארך 8 שעות, ובו הקפידו המבצעים על איכות הסביבה ומניעת זיהומי אבק. סוף תהליך ההריסה כלל הפרדת פסולת בניין במקום והעברתה לאתר פסולת מאושר.

 

אז מה מקבלים הדיירים שבתיהם נהרסו או ייהרסו בהמשך? נכס כפול בגודלו מזה שהיה ברשותם - הדירות הישנות הן בנות 3 חדרים קטנים בשטח של כ-45 מ"ר בממוצע, ובמקומן יקבלו המשפחות דירות 4 חדרים בשטח של 84 מ"ר בממוצע, עם מרפסות בשטח של 12 מ"ר וכן חניה תת-קרקעית ומחסן לכל דירה.

הריסות הבניין הישן. למטה: הדמיית הפרויקט החדש (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
הריסות הבניין הישן. למטה: הדמיית הפרויקט החדש(צילום: עופר עמרם)

 (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
(צילום: עופר עמרם)

 (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
(צילום: עופר עמרם)

 (הדמיה: אדריכל אברהם יסקי) (הדמיה: אדריכל אברהם יסקי)
(הדמיה: אדריכל אברהם יסקי)

 

לא כל הנוצץ זהב, אבל המחירים ימשיכו לעלות

מחירי הדירות על הנייר בפרויקט מתחילים ב-2.45 מיליון שקל ל-4 חדרים וב-2.6 מיליון שקל ל-5 חדרים בקומות הנמוכות. בחברה מציינים כי מתוך 204 הדירות שהוצעו למכירה, מעל 100 כבר נמכרו. לשם השוואה, מחירי הדירות שמהן פונו הדיירים עומדים על 1.1 מיליון שקל בממוצע עבור שני חדרים. לדברי היזמים, מחירי הדירות המוצעים "נמוכים ביחס לסביבה ומשקפים את המחיר שמלפני 3 שנים בשכונה".

 

אבל לא כל הנוצץ זהב. עמי סופר (51), מנהל מוצר ויו"ר ועד השכונה שצפוי לקבל דירת 4 חדרים בשטח של כ-89 מ"ר בקומה העשירית במגדל המוקם בימים אלה במסגרת הפרויקט, מודאג ממצבם של הדיירים הוותיקים בשכונה. סופר אמנם מכיר בתמורה שמקבלים הדיירים - "כמעט מיליון שקל במתנה ודירה גדולה עם מפרט מתקדם", כך לדבריו, אבל חושש שהדיירים הוותיקים לא יוכלו לעמוד בתשלומי חברת הניהול (ועד הבית) והחשמל.

 

כבר לפני שנתיים הוא סיפר ל-ynet כי "ברמה הנדל"נית מדובר בזכייה יפה מאוד - קניתי את הדירה ב-1998 תמורת 400 אלף שקל, ומה שאקבל שווה בערך כשני מיליון שקל". עם זאת, הוא מספר כי "רק אחרי שחתמנו גילינו שבמגדל שנעבור אליו, למשל, לא יהיה מסתור כביסה וניאלץ להשתמש במייבש כביסה - דבר שיגדיל את הוצאות החשמל. גם אין דוד שמש במגדלים, ולא בטוח שכולם יוכלו לעמוד בזה. נכון שתוספת של 40 מ"ר זה הרבה, אבל אני לצורך העניין נאלצתי להיפרד מהגינה לטובת מגורים במגדל", הוא מוסיף.

 

סופר מתריע מפני האפשרות שדיירי השכונה הוותיקים "יוגלו" מהשכונה בגלל מצבם הכלכלי. "הוצאות התחזוקה יהיו מאוד גבוהות והם יצטרכו למצוא דירה אחרת ולהתקזז עם שכר הדירה שיקבלו", אמר. עם זאת, הודה כי "הייתה הגרלה בין הדיירים והקבלן היה הוגן מהבחינה הזאת. אחד הסעיפים החשובים שדאגנו לשמור עליהם היה פיזור אוכלוסייה בכל הפרויקט, שלא יווצר מצב שבו בבניין אחד נמצאים דיירי השכונה הוותיקים ובבניין אחר רק דיירים מבחוץ". 

 

למרות החסרונות שעליהם מצביע סופר, היזמים סבורים שמדובר במהלך חיובי וחיוני לשכונה. "הריסת הבניין הנוכחי מהווה שלב נוסף וחשוב בהתקדמות הפרויקט, המשמש דוגמא לתהליך של התחדשות עירונית כהלכתה, הן מבחינת הליך הפינוי והן מבחינת הביצוע והבינוי הצפוי", אמרה יעל הניג דקל, סמנכ"לית השיווק באפגד. רועי גפני, סמנכ"ל השיווק של חברת אפרידר, הוסיף כי "קצב המכירות מלמד אותנו על הצורך בדירות חדשות באזורי הביקוש ובתל אביב בפרט". הוא הבהיר כי "ככל שנתקרב לסיום הבנייה יעלו המחירים בצורה משמעותית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
הריסת הבניין בצפון ת"א
צילום: עופר עמרם
הדמיה: אדריכל אברהם יסקי
הדמיית פרויקט קדמת צהלה
הדמיה: אדריכל אברהם יסקי
מומלצים