שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    החזירו עטרה ליושנה: צפו בבית יוקרה בצהלה

    זוג מבוגרים שילדיהם עזבו את הבית החליטו לחזור לדירה שבה התגוררו לפני כ-40 שנה ולעצב אותה מחדש. הדירה המקורית שהייתה בעלת 4 חדרים הפכה ל-3 חדרים ונצבעה באלמנטים חמימים בצבעי זהב. צפו בתמונות

    דירת יוקרה בצהלה עוצבה עבור זוג מבוגר שילדיהם עזבו את הבית. הדירה שימשה את הדיירים כזוג צעיר, לפני שעברו לבית גדול עם הילדים. כעת, משנותרו רק שניהם בבית, עלה בהם הרצון לחזור לחלל שיהיה מותאם רק להם - דירה מפנקת לזוג מבוגר ומבוסס. כך החליטו לחזור לדירה בה התגוררו בצעירותם, לפני כ-40 שנה, אך לחדשה מן היסוד.

     

    טורים נוספים במדור עיצוב ותכנון הבית :

     

     

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     

    הדירה המקורית הייתה בת 4 חדרים, צפופה וסגורה יחסית. העיצוב החדש תוכנן כדירת 3 חדרים ולשם כך פתחנו את רוב הקירות כך שהמטבח, הסלון ופינת האוכל מהווים חלל מרכזי רחב. סביב המרחב הזה מאורגנים החללים המשניים: חדר שינה עם מקלחת, חדר אורחים (לנכדים), שירותי אורחים ואחסון.

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     

    עיצוב הדירה תואם את סטטוס הדיירים. מצד אחד הפיכתה לעדכנית ומודרנית, ומצד שני נותנת מקום לחפצים וזכרונות מן העבר. הבית כולו מאופיין בדלתות נסתרות, חיפויי זכוכית ומרבית הקירות חופו באלמנטים של נגרות. הבית עוצב בסגנון מונוכרומטי ותכנון המטבח היה השלב הראשון בתהליך. מבחינת הדיירים, זהו האזור החשוב ביותר. שטחו מאד גדול ביחס לבית והוא מכיל משטח עבודה רחב במיוחד ומקומות אחסון רבים.

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)
     

    כאשר הלקוחה ביקשה להכניס חמימות לבית, הגענו לשלב הסלון ושם הוחלט על בחירת בדי עור בצבעוניות מיוחדת ומקורית בצבע זהב. הסלון שמורכב משתי ספות עור תאומות בצבע זהב, שמכניס הרבה נוכחות לבית. בין הספות החלטנו למקם שולחן סלוני מעץ אלון רחב ידיים, מאחר ואחד המאפיינים הבולטים של המשפחה, הוא שהיא מרבה לארח.  

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)
     


     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     

    פרמטרים נוסף חשוב היה מיקום השטיח בבית. השטיח נמצא בבעלות המשפחה משנות ה-70, הוא הגיע מאיראן ובשל התלאות שעבר זהו שטיח שקרוב לליבם. לאור זאת החלטנו שצורת הסידור של הסלון תהיה מותאמת לשטיח, כך שהסלון עוטף אותו.

     (צילום: דולב תדהר) (צילום: דולב תדהר)
    (צילום: דולב תדהר)

     

    פינת האוכל הותאמה לפי דרישות בני הזוג, למינימום 8 אנשים. היא עשויה מעץ אלון, בעלת צורה מסוימת על השולחן, כמעין חלוקת פורנירים, המכניסה עניין עיצובי עדין לשולחן.

     

    רוב הבית מאופיין בגווני אפור ולבן עם ריצוף שיש מבריק, חיפויי קיר מעץ צבוע, מסגרות מיפתחים כסופות ועוד. הצבעוניות המונוכרומטית מבליטה את האלמנטים הזהובים בחלל – שולחנות עץ אלון, ספות בגוון שמפניה, גופי תאורה מפליז ושלל אביזרים משלימים בגווני זהב. התמונה בפינת האוכל לקוחה מתוך הפקת אופנה גדולה בביצועו של אייל אזרזר. 

     

    הכותב הוא מעצב פנים ואדריכל

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים