שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    איך מכינים סושי בקלי קלות?

    מתים על מאקי אבל חוששים ממלאכת הגילגול? מסתבר שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם: השף היפני מסאקי סוגיסאקי מדגים איך להכין בבית רול טונה קלאסי בקלי קלות. ויש גם מתכונים לעוד שתי מנות יפניות

     

     

    רול טונה ואבוקדו

    המצרכים:

    אצת נורי

    80-100 גר' אורז סושי עגול

    תערובת תיבול לאורז (אפשר לרכוש בחנויות מוצרים מהמזרח ואפילו בסופר)

    2 חתיכות אבוקדו, פרוס לאורך

    מעט משחת ווסאבי 

     

    אופן ההכנה:

    1. פורשים את האצה, ומסדרים עליה את האורז. יש להיזהר לא למעוך.
    2. מפזרים זרעי שומשום.
    3. הופכים את האצה, כך שהאורז למטה.
    4. מסדרים מעל טונה ופיסות אבוקדו.
    5. מורחים מעט ווסאבי, ומגלגלים.
    6. מהדקים במחצלת, פורסים ומגישים.

    השף מסאקי סוגיסאקי (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    השף מסאקי סוגיסאקי(צילום: אנטולי מיכאלו)

     

    סשימי בר ים

    המצרכים:

    80 גר' דג לבן נקי (אפשר לבקש מהדייג לפרוס פילה להכנת סשימי)

    1/4 כפית קוויאר רוסי (או ביצי סלמון)

    מעט מלח

    1 עלה עירית

    לרוטב -

    40 גר' שום, קלוף

    10 גר' מלח

    36 גר' יוזו מומלח

    200 גר' מיץ לימון

    40 גר' מירין

    140 גר' שמן זרעי ענבים

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    הוראות ההכנה:

    1. לסשימי - פורסים את הדג ל-4 פרוסות דקות ומגלגלים לחצי.
    2. מניחים את הפרוסות על כפות הגשה, מעל כל פרוסת סשימי מניחים רבע כפית קוויאר רוסי שחור/ביצי איקרה (ביצי סלמון) ועלה עירית.
    3. לרוטב - טוחנים בבלנדר את השום והמלח, ומוסיפים מיץ לימון בהדרגה. מסננים במסננת. מחזירים את המיץ לבלנדר ומערבלים שוב במיקסר יחד עם מירין ויוזו, מוסיפים בהדרגה שמן זרעי ענבים עד שמתקבל מרקם חלק.
    4. בוזקים על הדג מעט מהרוטב, ומגישים. מומלץ לאכול בביס אחד.

     

    נאסו מיסו (חציל בבישול כפול)

    המצרכים:

    1 חציל כהה

    מעט שומשום לבן

    לרוטב מיסו -

    160 גר' מירין

    110 גר' סאקה יבש

    110 גר' סוכר

    320 גר' מיסו (אפשר לרכוש במעדניות Shiro Miso)

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    אופן ההכנה:

    1. לרוטב - מביאים את המירין והסאקה לרתיחה קצרה בסיר קטן. מוסיפים את הסוכר וממיסים בנוזל. תוך כדי ערבוב מוסיפים לאט את המיסו הלבן, מביאים לרתיחה נוספת ומכבים את הלהבה.
    2. בשלב הזה רוטב המיסו המתוק יגיע למרקם המזכיר נוזל סמיך, דומה למחית.
    3. לחציל - חותכים את החציל לשני חצאים. חורצים בעזרת סכין 3 איקסים בבשר החציל.
    4. מחממים שמן בסיר עמוק, מטגנים את 2 חצאי החציל לשמן ומטגנים כ-5 דקות עד שהחציל משחים מעט.
    5. מושחים על החציל גלייז של רוטב המיסו המתקתק.
    6. מעבירים את החציל לתבנית אפייה, ומכניסים לתנור על מצב גריל לחום של כ-180 מעלות ל-7 דקות.
    7. לאחר שהמיסו מתקרמל, מוציאים את החציל. בוזקים מעל שומשום לבן ומגישים.


    פורסם לראשונה 10/01/2016 17:54

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנטולי מיכאלו
    כך תכינו סושי בקלי קלות, שף מסאקי סוגיסאקי
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מומלצים