שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    עושים שוק

    סיר של חורף: מתכונים לימים קרים

    החורף מתעתע בנו – בא והולך, אבל החשק למנה חמה ומנחמת בוער כל יום. ביקרנו בשרונה מרקט ויצאנו משם עם 3 מתכונים למנות חורפיות מנצחות, שאת הפרודוקטים של כולן תוכלו למצוא בחנויות השוק: קדירת בשר וירקות, מרק פורל מעושן ונתחי עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס

    בשיתוף "שרונה מרקט"

     

     

    קדרת בשר ביין וירקות, "מרינדו"

    קדירה חורפית מושלמת לערב שבת גשום, שבו כל המשפחה מתכנסת סביב השולחן, ובאוויר ריח של שבת.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    המצרכים (ל-5 סועדים):

    1 ק"ג בשר לבישול ארוך (גולש, שפונדרה, צוואר או כתף), חתוך לקוביות של 3 ס"מ

    מעט שמן זית

    1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות

    2 גזרים, חתוכים גס

    2 גבעולי סלרי, חתוכים גס

    1 גבעול כרישה, פרוס

    4 שיני שום

    פלפל גרוס

    מעט טימין

    3 עלי דפנה

    400 מ"ל יין אדום יבש

    200 מ"ל מים

    מלח ים

    2 כפות סוכר חום

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר ברזל עם מעט שמן זית צורבים ו"סוגרים" את הבשר. מעבירים את הבשר לקערה.
    2. באותו הסיר עם מיצי הבשר מערבבים את כל הירקות ומבשלים היטב כ-10 דקות.
    3. מוסיפים את הפלפל, הטימין ועלי הדפנה.
    4. יוצקים את היין ואת המים ומביאים לרתיחה.
    5. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים 3 שעות לפחות.
    6. לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח ים לפי הטעם וסוכר חום.

     

    את המצרכים תוכלו להשיג בחנות "מרינדו" בשרונה מרקט

     

    וישיסואז של פורל מעושן, דרור פילץ

    מרק חורפי מושלם, אמנם בלי בשר אבל עם ארומה וטעמים מעושנים, שהולכים נפלא עם ירקות השורש של שיא החורף. תוסיפו באגט ליד ויש לכם יופי של ארוחה, לימי החורף הקרירים.

     

     (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
    (צילום: אסף אמברם)
     

    המצרכים (ל-4 מנות):

    1 בצל קטן, קצוץ

    1 גזר, קצוץ או מגורר

    1 גבעול סלרי, קצוץ

    למרק -

    2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד), קצוצים

    1 כף חמאה או 2 כפות שמן זית

    2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

    2 שיני שום, פרוסות

    אגוז מוסקט, מגורר טרי

    צרור תימין

    מלח ופלפל

    1 ליטר מים

    1 עלה דפנה

    2 גרגירי פלפל אנגלי

    1 "פרפר" של דג פורל מעושן בעישון חם, מפורר ללא עור

    להגשה -

    4 כפות שמנת חמוצה

    מעט עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה:
    1. מאדים את הבצל, הגזר, הסלרי והכרשה בחמאה או בשמן זית, במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהבצל הופך שקוף (בלי להזהיב).
    2. מוסיפים תפוחי אדמה, שום ותימין, ומאדים 3 דקות נוספות. מתבלים, יוצקים מים ומבשלים 40 דקות עד שהכל רך.
    3. מרסקים את המרק עם חצי מכמות הפורל המעושן בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון) עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים את המרק לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
    4. מגישים בקעריות עם יתרת הפורל המעושן, שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעל.

     

    את המצרכים תוכלו להשיג במעדניית "פורל הדן" בשרונה מרקט

     

    נתחי עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס, "מזרח-מערב"

    מנה אסייתית קלאסית, שעושה הרבה רושם על האורחים אבל פשוטה מאוד להכנה. ברגע שהתארגנתם על המצרכים - כל השאר קלי קלות.

    המצרכים (ל-4 מנות):

    1 חזה עוף שלם, חתוך לקוביות גדולות

    1 כף שמן לטיגון

    ½ כף קארי ירוק

    1 כפית ג'ינג'ר, מגורר

    2 כפות שום, כתוש

    3 עלי כפיר ליים, קצוצים דק

    2 גבעולי למון גראס טרי (החלק הלבן), קצוצים דק

    1 פחית חלב קוקוס או קרם קוקוס

    1 כפית שמן שומשום

    מלח ופלפל שחור

    2-1 כפות סוכר חום (רצוי סוכר דקלים)

    1/2 לימון, סחוט למיץ

    300 גר' אפונה סינית רחבה, פרוסה דק באלכסון

    1 כוס כוסברה, קצוצה

    1 כוס בזיליקום, קצוץ

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים שמן בווק או בסיר, מוסיפים את הקארי הירוק ומערבבים מעט לפתיחת הטעמים.
    2. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, עלי הכפיר ליים, הלמון-גראס וחלב הקוקוס, מרתיחים ומנמיכים את הלהבה.
    3. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, הסוכר, מיץ הלימון והאפונה הסינית וממשיכים לבשל מספר דקות, תוך כדי ערבוב.
    4. צורבים את נתחי העוף במחבת, מוסיפים לווק ומבשלים כ-30 דקות. מכבים את הלהבה.
    5. מוזגים לקעריות ומפזרים מעל את הכוסברה והבזיליקום. מגישים עם אורז יסמין מאודה.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    תבשיל אסייתי של עוף וקארי,
    מומלצים