שתף קטע נבחר

המרוץ לביליון

האם בשביל להרגיש מיליון דולר צריך מיליון דולר? ומה לגבי ביליון? מה יכול לעורר הצלחה?

יום שני שעות אחר הצהריים, אני עושה את דרכי מהמשרד לחדר הכושר. כמי שמורגל לתנועה סואנת בעיר עדיין לא הצלחתי לראות משהו חריג בהתגודדות ליד דוכני העיתונים בכל פינת רחוב ובכל תחנת סאבווי. רק למחרת, כמו משום מקום,הבחנתי בתורים ארוכים כמעט בכל מקום. בירור קצר העלה שכולם ממתינים למלא לוטו. “זה יותר מביליון וחצי דולר, אני מקווה שכבר מילאת”, אמר לי אחד מהאנשים שהמתינו בתור.

 

משכתי בכתפיי והמשכתי בדרכי. בשעות הערב פגשתי את אלון בכניסה למכון הכושר, כולו דרוך ונרגש, "אני לא מתחיל להתאמן לפני שממלאים טופס. הסכום הזה מטורף. עם ביליון דולר אוכל לקנות לעצמי מכון כושר שלם, אוכל לטייל מסביב לעולם, לא יהיו לי דאגות, יהיה לי זמן להשקיע בחברים. לא נראה לי שיש מישהו שלא מילא טופס חוץ ממך, הולכים למלא?”, אמר בהתלהבות.

 

אני מעריך את ההתלהבות שלך, אבל כמה פעמים אמרתי לך שכסף זה לא הכל.

 

“תגיד, איפה אתה חי? בניו יורק אתה לא שווה בלי כסף. בשביל לחיות כאן צריך כסף, ואחר כך השאר מגיע”.

 

אתה באמת חושב ככה?

 

"לא רק אני, מאות אלפי אנשים חושבים ופועלים ככה. איך אתה יכול להסביר את התורים האלה לקנות כרטיס לוטו? כל כך הרבה אנשים טועים?"

 

בוא נבדוק משהו ביחד ותגיד מה אתה חושב. אם אנו מדברים על הצלחה באופן כללי, איך היית מגדיר זאת?

 

"הצלחה זה להיות עשיר, להיות חופשי מבחינה כלכלית, להשיג כל מה שאתה רוצה".

 

מעולה, מה עוד יכול להחשב הצלחה?

 

"מערכת יחסים טובה, בריאות, אושר, אבל צריך להבין שבלי כסף זה לא יקרה”.

 

כלומר, אתה טוען שהכסף הוא המנוע שעומד מאחורי ההצלחה, אם אין כסף אז בעצם אי אפשר לייצור את ההצלחה.

 

"אכן כך, פעם ראית הומלס שאתה יכול להגדיר מוצלח?”.

 

זה משהו ששוה בדיקה. מצד שני בוודאי שמעת או שנתקלת באנשים מאוד מבוססים כלכלית, ובכל זאת מרגישים לא מאושרים ומאוד מתוסכלים, למרות כל הכסף שיש להם.

 

מה שאני טוען זה שהצלחה מתחלקת לשני תחומים.יש את ההצלחה החומרית, כסף, בית גדול, מכונית מפוארת וכל דבר אחר שהוא מדיד ורואים אותו.

לצד ההצלחה הזאת יש את ההצלחה הערכית או הרוחנית, כמו הגשמה, אושר, אהבה וכו'. השאלה שרבים שואלים היא, מה יוצר את מה? האם ההצלחה הפיזית מביאה את הרוחנית או ההיפך. כולם כמעט יסכימו שיש קשר השניים, בין תחושת האושר לתחושת הנוחות שסביבה מאובזרת יכולה לייצור לנו. רק לא ברור מה קודם למה.

 

אני חושב שההצלחה הערכית הרוחנית יכולה לייצור את ההצלחה הגשמית ולא ההפך. זה קשור לסטייט אוף מיינד, להלך רוח. לדוגמא, אם יש לך עובד שנמצא בסביבת עבודה שלא מפרגנת, תומכת או מעודדת. או שברגע שהעובד מגיע עם יוזמה או רעיון מיד חוטף על הראש ועשוי להיות מסולק ללא פיצוי. איך עובד כזה ירגיש במקום העבודה שלו? אני חושב שהתשובה ברורה. מה יהיה עם התוצאות של העובד הזה? האם יהיו יוצאות מגדר הרגיל או תוצאות גרועות ובינוניות. סביר מאוד להניח שגם במקרה הזה התשובה ברורה.

 

אם ניקח את אותו עובד, נשלם לו בדיוק את אותו שכר, הוא מקבל פרגון ועידוד על העבודה שלו. במידה והוא טועה, הוא מקבל תמיכה וחניכה על מנת לסייע לו להימנע מטעויות דומות. אם יש לו רעיון, מקשיבים לו ומבקשים הצעות כיצד ליישם אותו. איך עובד כזה ירגיש במקום העבודה? גם כאן התשובה ברורה, האם הוא יצליח לייצור תוצאות טובות או אולי טובות מאוד? גם כאן התשובה ברורה.

 

מי שמביא את ההרגשה זה האדם לעצמו והיא תלויה בערכים שמהם הוא מזין את עצמו. כסף הוא תוצאה ולא ערך, חבל מאוד שיש הרבה אנשים בעולם הזה שעל מנת להרגיש מוצלחים צריכים ביליון דולר. אני בוחר להרגיש ביליון דולר גם בלי הבליון כי זאת בחירה ערכית שתלויה רק בי.

 

"אז לא למלא?".

 

ברור שנמלא, בשביל הכיף, תזכור אנו כבר ביליון דולר ועוד אחד יכול רק לעזור.

 

נמלא והולכים להתאמן, מסכים?

 

"בטח מסכים, בכיף, עכשיו כשכבר יש לי ביליון”.

 

ניסים שדה, בעל M.A מטעם אוניברסיטת תל אביב,

בעל ניסיון בתחום הניהולי בסקטור הפרטי והציבורי.

בוגר - Antony Robbins Mastery University

מאמן בכיר למנהיגות ותקשורת בתחום האישי והעסקי

מעביר הכשרת מאמנים בעיר ניו יורק יחד עם סדנאות ייחודית בתחום תקשורת והעצמה אישית.

 

nissimsade@gmail.com

www.nissimsade.con

917-225 8549

 

 

שלמות זה מבחירה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים