שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ניר צוק סגר את מסעדת קורדליה אחרי 18 שנה
    גל הסגירות ממשיך: חודשים ספורים אחרי שהתבשרנו על סגירתה של מסעדת "קבלייר" בירושלים בתום 25 שנות פעילות, נסגרה אמש מסעדת "קורדליה" ביפו, של השף והמסעדן ניר צוק. צוק: "כל שנה בחמש השנים האחרונות יש שלושה חודשים ביפו שבהם מפסידים כסף, פעם זה עמוד ענן, פעם זה עופרת יצוק ופעם זה צוק איתן"

    רק בשבוע שעבר דיווחנו על סגירתה של מסעדת "סזרינה" בקיסריה של השף מאיר אדוני, אחרי שלושה חודשי פעילות בלבד. קדמו לסגירה הזאת סגירות נוספות של אנשי מפתח בקולינריה הישראלית כמו השף יונתן רושפלד שסגר את מסעדת "ארוחת ערב" בלונץ, וסגירתה של מסעדת "קבלייר" בירושלים, אחרי 25 שנה. אמש התבשרנו על סגירה של מסעדה ותיקה נוספת - מסעדת "קורדליה" של השף ניר צוק, שפעלה 18 שנה בלוקיישן ביפו העתיקה.


    השף ניר צוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    השף ניר צוק(צילום: ירון ברנר)

    אותו לוקיישן ביפו, כונה בעבר "מתחם השף ניר צוק", ובשיאו פעלו בו 3 מקומות בילוי של צוק: בר "ג'אפה", מסעדת "קורדליה" וביסטרו "נועה". לפני פחות משנה סגרת צוק את הביסטרו, צימצם את השטח של "המתחם", ובחודשים האחרונים פעלה בו רק מסעדת "קורדליה".

     

    "חוזה השכירות שלנו הסתיים", מסר היום השף צוק, "היינו בטוחים שנצליח ברגע האחרון להתסדר עם בעל הנכס, אבל זה לא קרה".

     

    למצב הבטחוני ביפו ולעובדה שתנועת הבליינים ביפו דלילה בחודשים האחרונים הייתה גם השפעה על הסגירה של המסעדה?

    "כל שנה בשנים האחרונות יש ביפו 3 חודשים שבהם מפסידים כסף - עמוד ענן, עופרת יצוקה, צוק איתן. סביר להניח שאם לא היה נגמר החוזה הייתי ממשיך להילחם, כמו שעשיתי בשנים האחרונות. זה לא שמבצע הסכינים החלודות הוא טוב יותר או גרוע יותר מעמוד ענן. אבל כנראה שהכל לטובה, זאת אחלה הזדמנות לעשות ריפרש למערכת".

     

    לפני כשנה פתח צוק את מסעדת "גארדן" בדיזינגוף סנטר, מסעדה בשירות עצמי שם הוא מגיש מנות כמו עוף בגריל, המבורגר וצ'יפס; ולפני כחצי שנה פתח צוק את הבר "מקלובר" ברחוב לינקולן בתל אביב, שם הוא מגיש אוכל "ערבי" כהגדרתו.

     (צילום: אביה כהן) (צילום: אביה כהן)
    (צילום: אביה כהן)

    מסעדת "קורדליה" - הסוף (צילום: אביה כהן) (צילום: אביה כהן)
    מסעדת "קורדליה" - הסוף(צילום: אביה כהן)

    צוק מסר כי בימים אלה הוא מחפש שותפים בכדי שיוכל להפוך את "גארדן" לרשת, וכי הבר ברחוב לינקולן ימשיך לתפקד כרגיל. "אני מאוד אוהב את השכונה שבה שוכן 'מקלובר'", מסר צוק, וכמו כל עסק גם איתו צריך סבלנות, המקום נפתח רק בספטמבר".

     

    צוק הוסיף כי הוא מתעתד לפתוח בקרוב מסעדה נוספת במלון "פרימה" בתל אביב, ועד אז הוא מתכנן לערוך 3 פעמים במשבוע ארוחות בנוסח "קורדיליה" בלוקיישן מסויים ביפו העתיקה, שאליו יחשפו המוזמנים רק עם ההזמנה.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גלעד קוולרציק
    השף ניר צוק סגר את מסעדת קורדליה אחרי 18 שנה
    צילום: גלעד קוולרציק
    מומלצים