שתף קטע נבחר

המרק המושלם לשבת חורפית

אם חשבתם שתעברו את השבת הזאת בלי סיר מהביל - אז טעיתם: השף רפי כהן מגיש מתכון ביתי, לסיר חם ומנחם, של מרק דגים ופסטה, בטעם חמוץ-חריף, שתוכלו להכין בקלות ובמהירות, גם אם התעוררתם מהשינה רק עכשיו. קדימה לעבודה

מרק דגים ופסטה עם עגבניות, שומר ומיץ לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המצרכים (ל-8 סועדים):

2 דגי ים בינוניים במשקל של 1 ק"ג, פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ כולל הראש

1/2 כוס שמן זית

8 שיני שום קצוצות

2 שומרים קטנים, פרוסים דק (כולל העלים)

1 פלפל ירוק חריף, פרוס

5 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

1 כוס עגבניות, מרוסקות

1/2 כף זרעי קימל, גרוסים

1/2 כף פלפל לבן, גרוס

1 כף מלח

2 פרוסות לימון צהוב כולל הקליפה

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

3 ליטר מים

200 ג"ר פסטה קונכיות יבשה (או 350 ג"ר פסטה קונכיות טרייה)

מרינדה לדגים -

1/2 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מעט מלח ומעט פלפל לבן, גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הוראות הכנה:

  1. מתבלים את פרוסות הדג במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, ומניחים בצד ל-15 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מחממים בסיר עמוק את שמן הזית, ומוסיפים את הפלפל החריף והשום. מאדים כדקה תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את השומר, העגבניות והתבלינים, ומאדים תוך כדי ערבוב כ-7 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מוסיפים את המים ואת פרוסות הלימון, מכסים, ומבשלים ברתיחה עדינה כ-15 דקות.
  5. מוסיפים את הפסטה ואת פרוסות הדג, מבשלים כ-12 דקות ומגישים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרק דגים ופסטה של השף רפי כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים