שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תעשו כבוד לפצצת הבריאות החדשה-ישנה: גריסים
    הם משביעים, מפחיתים את התשוקה לאוכל, מורידים את רמות הסוכר בדם, מונעים השמנה ומחלות לב - גריסים הם המאכל שהכי כדאי להוסיף לתפריט במטרה לשמור על הבריאות

    תשכחו מהגוג'י ברי והספירולינה: את הלהיט החדש בתחום מזונות העל אתם יכולים למצוא בכל סופר שכונתי, ואת המתכונים פשוט תבקשו מהסבתות או שתחפשו בספרי בישול ישנים. גריסי הפנינה, שהם גרגרי השעורה המעובדים, הם חומר הגלם שהכי כדאי להחזיר למטבח.

      

    קראו עוד:

    דגנים הכי בריאים: למה לא לוותר על שיפון ושעורה

    מאריכי חיים: 10 הדגנים הבריאים ביותר

    מחקר ענק: אכילת דגנים מלאים מאריכה חיים ב-10%  

     

     

    מחקרים הוכיחו כי הדגן העתיק מפחית את רמות הסוכר בדם, וכתוצאה מכך מסייע במניעת סוכרת, במניעת השמנה ובהפחתת הסיכון למחלות לב ודם. בנוסף, השעורה מפחיתה את התיאבון, תכונה המסייעת גם היא למניעת עודף משקל.

     

    אין כמו גריסים בתוך החמין של שבת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    אין כמו גריסים בתוך החמין של שבת(צילום: shutterstock)

     

    הסיבים התזונתיים שבגריסים מעודדים את צמיחתם של החיידקים "הטובים" במעיים, ועל ידי כך תורמים למטבוליזם תקין ולשחרור הורמונים חיוניים לגוף, המונעים תהליכים דלקתיים ומגנים מפני סוכרת ומחלות לב.

     

    השפעה מהירה ויעילה על הבריאות

    חוקרים משוודיה מצאו כי הגריסים מכילים שילוב מיוחד של סיבים תזונתיים שמצליח להפחית את התיאבון ואת הסיכון למחלות לב וכלי דם. "שילוב נכון של סיבים תזונתיים יכול בפרק זמן קצר מאוד לגרום לשינוי מהותי במצב הבריאותי של האדם", אומרת ד"ר אנה נילסון, שהובילה את המחקר, "זוהי תגלית מפתיעה ומאוד חשובה". 

     

    כדי לבחון את השפעת הגריסים על הגוף, החוקרים בחרו קבוצה של אנשים בריאים בגיל המעבר. הנבדקים התבקשו במשך שלושה ימים לאכול פרוסת לחם שנאפה על בסיס גרעיני שעורה מדי בוקר, צהריים וערב. כ-11 עד 14 שעות לאחר הסעודה האחרונה בניסוי, עברו הנבדקים בדיקות מקיפות.

     

    החוקרים מצאו כי חילוף החומרים השתפר בעקבות אכילת השעורה. בנוסף נראו השפעות נוספות, בהן הפחתת רמות הסוכר בדם ועלייה ברמות ההורמונים המעודדים תחושת שובע.

     

    "אחרי אכילת לחם עשוי שעורה, ראינו עלייה בחיידקים הטובים במעיים ובשחרור ההורמונים המשפיעים על חילוף החומרים והתיאבון ", מוסיפה ד"ר נילסון, "כמו כן, לאורך זמן נצפתה עלייה ברמות ההורמונים התורמים למניעת דלקות. עקב כך קיימת ירידה בסיכון לסוכרת ולמחלות לב ודם"

     

    מחקר קודם שנערך בשוודיה, מצא כי סיבים תזונתיים מן הגריסים יוצרים גידול בייצור חיידקי מעיים מזן copri Prevotella, שלהם יש השפעה ישירה על איזון רמות הסוכר בדם.

     

    עוד התברר מהמחקר כי אנשים שלהם ריכוזים נמוכים של חיידקי copri Prevotella, הושפעו פחות כתוצאה מהצריכה של מוצרי שעורה. עם זאת, אכילת גריסים סייעה במידה מסוימת בהצמחת החיידקים הטובים.

     

    החוקרים מקווים כי לאחר שהציבור יבין יותר את מידת ההשפעה של הסיבים התזונתיים שבגריסים על הפחתת רמות הסוכר והתיאבון, הם יצרכו יותר מוצרי שעורה ויצליחו לשפר את בריאותם.

     

    ניתן כאמור לאכול לחם שעורה, או להשתמש בגריסים העשויים מגרעין השעורה, להוסיף אותם לסלט, להשתמש בהם להסמכת מרקים, כתוספת למנה עיקרית, כתחליף לאורז או בתבשילים שונים כדוגמת חמין.

     

    5 עצות בריאות לאיזון רמות הסוכר בדם

    החוקרים מספקים טיפים שיסייעו לכם לשמור על רמות סוכר מאוזנות ולאורח חיים בריא יותר:

     

    1. העדיפו לחם עם דגנים מלאים - אל תהססו לערבב סוגי דגנים, למשל שיפון, שעורה וכו'.

    2. הימנעו מאכילת קמח לבן

    3. הוסיפו שעורה למרקים ותבשילים

    4.החליפו את האורז בארוחה החמה במנת שעורה מבושלת

    5. שלבו שעועית וחומוס בתפריט - מדובר בקטניות בהן יש שילוב מצוין של סיבים תזונתיים עם אינדקס גיקמי נמוך, התורם רבות לבריאות.





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    גריסים. הסבתות שלנו ידעו על סופר פוד יותר טוב מאתנו
    צילום: shutterstock
    מומלצים