שתף קטע נבחר

גבר דרש בדיקת אבהות. שופט: עכשיו נזכרת?

שנים אחרי הפרידה מאשתו דרש גבר לבצע בדיקה לתאומים בני השש שגידלה לבדה. בית המשפט דחה אותו בטענה שהדבר עלול לערער את הילדים

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לאחרונה דרישה של גבר לערוך בדיקת אבהות לתאומים בני שש, ילדיה של אשתו לשעבר, שעמם לא היה לו קשר מעולם. השופט ישעיהו שנלר דחה אותו בטענה שהבדיקה עלולה לערער את עולמם של הילדים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו כשהאם הייתה בחודש הרביעי להריונה ונפרדו שלושה חודשים לאחר מכן, בטרם לידת התאומים. לטענת האב, עוד במהלך ההיריון החליטה האם שברצונה לגדל אותם לבדה, ולימים היא אכן מנעה ממנו קשר איתם עד לניתוק מוחלט שהתרחש כשהיו בני שש. מאז מסרבים הילדים לפגוש אותו.

 

ב-2011 פנה האב לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה לערוך בדיקה גנטית לילדים כדי לברר אם הוא אביהם. בית המשפט דחה את בקשתו וקבע על בסיס תסקיר סוציאלי כי הבדיקה מנוגדת לטובת הילדים. בתגובה ערער האב על ההחלטה בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב.

 

הוא חזר וטען שלאורך השנים מנעה ממנו האם להיפגש עם הילדים, לא הזמינה אותו לטקס הברית ושינתה את שם משפחתם. לדבריו היא חיה עם בן זוג שהילדים רואים בו כאב, והאינטרס שלהם לדעת מי אביהם.

 

האם בתגובה הדגישה את הנזק הנפשי שעלול להיגרם לילדים מבדיקת האבהות. היא הוסיפה כי לאורך השנים האב מעולם לא ערער על אבהותו אלא להיפך, וכל מטרתו כעת היא התחמקות מתשלום מזונות ופגיעה בה.

 

השפעה הרסנית

השופט ישעיהו שנלר הורה על עריכת תסקיר סוציאלי נוסף שבו יפגשו הגורמים המקצועיים את הילדים. התסקיר קבע שהתאומים יודעים מיהו אביהם והעלאת ספק בעניין תערער את עולמם הפנימי ואת ביטחונם העצמי עד כדי השפעה הרסנית על חייהם.

 

השופט הדגיש כי מכיוון שבני הזוג נישאו ונפרדו כשהאם הייתה בהריון לא מתעורר חשש לממזרות. עם זאת, גם במקרה כזה אין לערוך בדיקת אבהות לקטין אלא אם מתעורר צורך ממשי, שגובר על הפגיעה שעלולה להיגרם מהבדיקה.

 

לדברי השופט, האב לא התכחש לאבהותו משך שנים, והשלב שבו "נזכר" להטיל בה ספק הוא מאוחר מדי, בפרט כשהאב לא הביא נימוקים שיהיה בהם להסביר מדוע החריש כל השנים.

 

השופט קיבל את עמדת הגורמים המקצועיים לפיה עריכת הבדיקה עלולה לפגוע קשות בילדים. לדבריו אמנם התעוררה האפשרות לקיום הבדיקה מבלי לספר לילדים מה תכליתה, אך לדבריו דרך זו מעלה שאלה מוסרית קשה ועלולה לגרום נזק בעתיד, אם יגלו הילדים את דבר הבדיקה ותוצאותיה. לפיכך דחה השופט שנלר את הערעור.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערער: עו"ד עדי לנקרי
  • ב"כ המשיבים: עו"ד דנית חשין ועו"ד דניאל גרינברג
  • עו"ד שלי גמליאל עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים