שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מותר לאכול פיצה עם גבינה וטונה?

    שאלה:

    האם יש איסור הלכתי על אכילת פיצה עם גבינה וטונה? ואם אין, מהי הסיבה שישנם רבנים שאוסרים על כך? (נופר ד).

     

    תשובה:

    מן התורה ישנו איסור אכילה של בשר וחלב, כמו שנאמר בתורה "לא תבשל גדי בחלב אמו". בטעם איסור זה נאמרו מספר הסברים (וראו כאן).

     

     

    << לכל השו"תים במדור החדשו"ת >>

     

    אמנם, חכמים אסרו גם לאכול בשר ודגים. איסור זה אינו קשור לאיסור

    בשר וחלב, אלא מסיבה אחרת: חכמים קיבלו במסורת כי אכילת בשר ודגים יחד מהווה סכנה, ועלולה לגרום לבעיות בריאות. אמנם בימינו לא ידוע על סכנה כזו, אולם חכמים החמירו בחשש סכנה יותר מחשש איסור (טור ושולחן ערוך, אורח חיים סימן קעג). איסור זה מוסכם על רוב הפוסקים.

     

    רבי יוסף קארו, מחבר השולחן ערוך, מוסיף שגם באכילת דגים וחלב אין איסור מן התורה, אולם קיימת סכנה (יורה דעה סימן פז)

     

    הרב משה איסרלש (הרמ"א), הפוסק לאשכנזים, מעיר על דברים אלה וכותב: "ולא ראיתי מימיי נזהרין בזה... ולכן נראה שנתערב להרב בית יוסף בשר בחלב" (דרכי משה, שם). כלומר, הוא מעיד שאצל האשכנזים לא חששו לכך.

     

    נמצא שהספרדים ההולכים בשיטת ה"בית יוסף" נזהרים באכילת דגים וחלב, כשם שנזהרים באכילת בשר ודגים, ואילו האשכנזים חוששים רק באכילת בשר ודגים, אולם מתירים דגים וחלב.

     

    מכאן, ישנם רבנים האוסרים לאכול פיצה המכילה גבינה עם טונה,

    כשיטת הספרדים, ואילו האשכנזים יכולים להקל בכך.

     

    בשולי הדברים נוסיף, שאמנם בימינו אין ידיעות על סכנה של תערובות כאלו, אולם נוהגים לחשוש לדברי חכמים, כי ייתכן שהם ידעו דברים שאינם ידועים לנו. כל טוב (משיב: הרב שמואל שפירא).

     

  1. לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.
  2.  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים