שתף קטע נבחר
עושים שוק

כיצד לארגן ארוחה בלי לבשל דקה

לקלף, לקצוץ, לגרר, לערבב, לבדוק כמויות, לטעום, לתבל - למי יש כוח לעמוד במטבח ולבשל? הנה כמה הצעות למנות שמצריכות חימום קל או ערבוב פשוט. כך תזללו ארוחת מלכים בהשקעה מינימלית

בשיתוף "שרונה מרקט" 

 

גם הבשלנים המהוללים ביותר מוצאים את עצמם לפעמים מתמודדים עם מחסור חמור בזמן, מה שמאלץ אותם לוותר על ארוחה מבושלת חמה ולחטוף משהו על הדרך. גם ההורים, שמקפידים כי ילדיהם יאכלו רק אוכל ביתי, לא מספיקים לפעמים להכין את ארוחת החלומות ונאלצים לפנות למאכלים שצריך רק לחמם כמה דקות במיקרוגל. עובדי המשרדים נתקלים בדילמה יום יומית האם להסתפק בכריך או ללכת על מנה חמה בכוס פלסטיק, רק כדי לספק לגוף את הנחמה שבאכילת אוכל חם.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

יצרניות המזון מציעות היום שלל מאכלים קפואים שמוכנים לאכילה תוך מספר דקות. בלי לזלזל במאמצי הפיתוח שמושקעים בהם, עדיין מדובר על מזון מעובד, כמעט נטול ערכים תזונתיים, שלרוב גם מכיל שומן טראנס. השאלה היא אילו אפשרויות נוספות קיימות שהן גם מהירות הכנה, גם מלאות בערכים תזונתיים וגם טעימות כמו האוכל הביתי שמוכן עם המון אהבה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

בדיקה מחודשת בכמה מהמעדניות שמציעות אוכל מוכן לקחת הביתה, מגלה שמי שלא מוצא את הזמן הדרוש לבישול, לא חייב להסתפק במוצרים מוכנים וקפואים, בתבשילים מלאים בשמן ובאבקות מרק. היום ניתן בקלות להרכיב ארוחה מלאה בלי לבשל ולו דקה ומבלי להיעזר במוצרי מזון תעשייתיים.

 

על מנת להציע לכם רעיונות שימושיים, יצאנו לחפש השראה בשוק שרונה וחזרנו עם רשימה של מאכלים מוכנים, שלא עברו תהליכים תעשייתיים ואינם מכילים תוספות כמו חומרי טעם וריח. אם רק תתנו צ'אנס לחלק מההצעות, תגלו שאף לא אחד הסועדים, להם תגישו את הארוחה, יגלה שלא אתם בישלתם אותה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

רק לצלחת

במקום להסתפק בצלחת חומוס או בעלי גפן תעשייתיים מקופסה, אפשר להניח על הצלחת ארטישוקים מוחמצים בשמן זית איכותי (באשר) או ארטישוקים שנצלו בגריל (פרימו), וסלט חצילים במיונז עם נענע, שהוכן על פי מתכון ביתי (מעדניית צדקיהו).

 

אם חשקה נפשכם בממולאים ביתיים, תוכלו לרכוש במעדניות שמוכרות אוכל מוכן סלק פלפל, עלי גפן ואפילו בצל ממולא (מעדניית צדקיהו) אותם הכינו בעבודת יד באותו היום או יום קודם.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אם אין לכם זמן להכין אפילו סלט, אין זה אומר שתצטרכו להתפשר על כמה עלי חסה ושתי עגבניות שרי עם רוטב תעשייתי שמודבק לקופסת הפלסטיק בה הם מונחים. במעדניות אוכל ביתי תוכלו למוא מבחר סלטים טריים כמו, למשל, סלט בריאות עם קינואה בטטה, חמוציות ובוטנים (צדקיהו).

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

רוצים להרשים את האורחים? בחנויות הדגים (פיש מרקט) ניתן לבקש שיפרסו לכם את הדג הטרי שאתם קונים לפלטת סשימי מרהיבה. אם אתם לא מוכנים לוותר על ירקות טריים בארוחה, נסו, במקום להכין את הסלט הסטנדרטי, לחתוך את הירקות לפרוסות גדולות שאפשר לאכול עם הידיים, לפרוס אותם על צלחת הגשה ולהזליף מעל שמן זית איכותי (פרימו - שמן זית של חברת דה פקטו), לתב במיץ לימון וחומץ בלסמי איטלקי (פרימו - שמן זית של פונטי), לפזר מעל מלח גס וכמה גרגרים של פלפל שחור - והרי לכם פלטת בריאות מדהימה שכיף לנשנש. הפלטה הזו תיראה עוד יותר מרשימה אם היא תכיל, מלבד העגבניה והמלפפון, גם פלפלים בכל מיני צבעים, אפונת שלג וקולרבי (הפרי והירק).

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

לחמם ולהגיש 

אפשר ורצוי להחליף את מרק אינסטנט, המנה החמה בקופסת פלסטיק ואת הנשנושים הקפואים והמעובדים במיני קיש פטריות או בשר, קובי פטריות או סיגרים (מעדניית צדקיהו), שדורשים רק חימום של כמה דקות והם בעלי איכות וטעם טובים יותר.


 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

במקום לשלוף מהמקפיא שניצל ירקות קפוא, אפשר לקנות בדרך הביתה קציצות חציל ועדשים שחורות לפי משקל ואת שניצל העוף אפשר להחליף בקציצות עוף ביתיות עם ירקות (מעדני צדקיהו).

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אם אתם מחפשים את הפתרון המושלם לארוחה מלאה במנה אחת, נסו מאפה גאורגי חאצ׳פורי, שמגיע בצורה של סירת בצק ענקית העשויה מבצק מלוח קלות הממולא בתערובת של 5 גבינות וביצת עין. אם מתחשק לכם אוכל של אמא שימלא את הבית בריח של בישולים, כאילו ביליתם במטבח חצי יום,  תוכלו למצוא במעדניות של אוכל מוכן קוסקוס טריפוליטאי איכותי וגם מרקי קובה שניתן לקנות במנות, באריזות שיבטיחו את שלומם עד שתגיעו הביתה (מעדני צדקיהו).

 

בית החאצ'פורי (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
בית החאצ'פורי(צילום: דודו אזולאי)
 

עד 10 דקות במטבח

אם עדיין לא השתכנעתם שאוכל ביתי שמוצאים במעדניות יכול להחליף את הבישול של אמא, מצאנו עבורכם גם כמה רעיונות שאמנם יצריכו בילוי של 10 דקות במטבח, אבל התוצאה תהיה שווה מאוד, וזאת בלי שממש בישלתם.

 

האפשרות הראשונה היא לקנות פסטה טרייה שיוצרה באותו היום מבצק איטלקי איכותי (פיורי). פסטות מסוג זה נמכרות בצורת ספגטי, פרפדלה וגם בצורת רביולי צבעוני, עם מילויים מעניינים, ואפילו טורטליני וניוקי.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

יחד עם הפסטה קונים רוטב מוכן במשקל (רוזה שמנת או עגבניות) וגבינה שמתאימה להקרמה. בבית כל מה שצריך לעשות הוא לבשל את הפסטה במים רותחים במשך 3 דקות, בזמן הזה לחמם את הרוטב, וכשהכול נמצא בצלחת לפזר מלמעלה את הגבינה שגוררה על הפומפייה - ויש לכם מנת פסטה כמו שמגישים במסעדה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

למתקדמים שביניכם אנו מציעים לקנות פילה דג (אפשר גם מהדגים הזולים כמו אמנון ופורל), ואיתו רוטב חריימה ביתי מוכן, שנמכר לפי משקל בחנויות הדגים המובחרות (פיש שופ). בבית תצטרכו רק לשפוך את הרוטב לתוך מחבת ולשים בתוכו את פילה הדג ותוך 30-40 דקות יש לכם חריימה.

 

אם מתחשק לכם משהו בשרי, אבל לא בהכרח בנוסח ביתי אלא קצת יותר מתוחכם, בקצביות, שהן גם מעדניה (קרלברג), תמצאו עופות ובייבי ספריבס מעושנים שניתן לרכוש לפי משקל (שלמים או פרוסים למנות). בבית קחו קרש חיתוך או מגש אלומיניום, שימו עליו נייר אפייה, חתכו כמה פרוסות בגט (לחמים), לצד הלחם שימו כף חרדל (פרומז׳רי) כמה קרנישונים (פרומז׳רי) ואת הבשר, ויש לכם מנה של מסעדה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לזלול מבלי לבשל - אוכל מוכן
צילום: דודו אזולאי
מומלצים