שתף קטע נבחר

נפגש עם שגריר ישראל - והורחק ל-5 שנים מהפרלמנט

חבר הפרלמנט המצרי תאופיק עוכאשה הושעה לכל המושב הנוכחי, לאחר פגישתו עם השגריר בקהיר שעוררה סערה והובילה להשלכת נעל עליו

הפגישה והעונש: שבוע לאחר שאירח את השגריר הישראלי בביתו וחולל סערה, הרחיק היום (ד') הפרלמנט המצרי ל-5 שנים את תאופיק עוכאשה. רוב גדול מחברי הפרלמנט המצרי תמך בהחלטה להשעות לכל המושב הנוכחי את עוכאשה, שמכונה "מחוקק הנורמליזציה" וספג נעל מחבר פרלמנט אחר בעקבות הפגישה עם השגריר. 467 מ-595 חברי הפרלמנט תמכו בהרחקה, 17 התנגדו והיתר לא הצביעו או נמנעו.

 

עוכאשה צופה בדיון, מחוץ לאולם הפרלמנט ()
עוכאשה צופה בדיון, מחוץ לאולם הפרלמנט

ועדת החקירה המליצה להרחיק את עוכאשה למושב שלם - כשנה - אבל הפרלמנט המצרי

החליט להטיל עליו עונש כבד יותר. יו"ר ועדת החקירה אמר כי "חבר הפרלמנט נתן הבטחות כשאין לו סמכות או מעמד חוקי לדבר בשם המדינה. הוא לא עדכן את הפרלמנט בנושא ופגע בביטחון הלאומי. הוא העמיד את פרויקט סכר א-נהדה שבנילוס בפני סכנה ופגע ביחסים עם המדינות השכנות".

 

עוכאשה כבר הורחק מעשר ישיבות ביום שני האחרון, בגלל התנהגותו והתנהלותו אחרי הפגישה - המהלומות שהחליף עם חבר הפרלמנט כמאל אחמד, שהיכה אותו עם נעל בראשו. הוא עקב אחר הדיון מחוץ לאולם הפרלמנט.

הפגישה שחוללה סערה ()
הפגישה שחוללה סערה
 
קריקטורה על השלכת הנעל ()
קריקטורה על השלכת הנעל

"נולד נעל". לועגים ברשתות החברתיות לתקרית בפרלמנט ()
"נולד נעל". לועגים ברשתות החברתיות לתקרית בפרלמנט

יו"ר הפרלמנט המצרי, הדוקטור עלי עבד אל-עאל, אמר בישיבה שדנה בעניינו של עוכאשה כי הפרלמנט מכבד את הסכם השלום עם ישראל כמו שהוא מכבד את ההסכמים והאמנות הבינלאומיות שחתומה עליהן מצרים. "המדינה המצרית עשתה את השלום הזה", אמר. "אנחנו מכבדים את השגרירויות שנמצאות במצרים. אנחנו לא מדברים על הפגישה עצמה של חבר הפרלמנט עם שגריר, אלא אנחנו דנים בעניינים הקשורים לביטחון הלאומי שחבר הפרלמנט עסק בהם במהלך הפגישה עם המדינה הזו".

 

במקביל שגריר ישראל במצרים, ד"ר חיים קורן, פרסם ביממה האחרונה ברשתות החברתיות סרטון בערבית שבו אמר: "שלום עליכם ורחמיו של אללה וברכתו. לאחרונה נפגשתי עם כמה עיתונאים מצרים והפגישות היו מוצלחות. זה נכון גם לגבי הפגישה עם ד"ר תאופיק עוכאשה. אני מבין שהפגישה האחרונה גרמה לדיון ולמחלוקת בתוך מצרים, אבל אנחנו כשגרירות וכצוות מברכים על כל איש שרוצה להיפגש איתנו. אנחנו שמחים על כך. אנחנו צריכים לשמוע את הדעה האחרת על מנת להדק את היחסים בין שני העמים במישור הכלכלי, התרבותי והחברתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים