שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אימא רוסיה: 10 מסעדות רוסיות שכדאי להכיר
    מי שחושב שהמטבח הרוסי מסתכם בדג מלוח, וודקה ומיונז - כדאי שיחשוב שוב: מדובר על תרבות בילוי שנועדה לשמש מענה לא רק לרעב אלא גם לנוסטלגיה. לפניכם 10 מקומות שבהם אתם יכולים להתחיל את הצעדים הראשונים בעולם המטבח הרוסי. שיהיה פריאנטה אפטיטה (בתיאבון)

    בסצנת המסעדות הרוסיות אין מקום לשמות של שפים גדולים, למילים כמו "טרנד" ולהגדרות כמו "מוצרים מקומיים". מה שכן יש בסצנה הזאת זה אוכל מנחם - וטעים. במטבח הרוסי נעשה שימוש רב בפטריות מכל הסוגים, תמצאו שם גם "מנות מוקרמות" ומנות נדיבות בשמנת. פירות יער מוגשים לא רק בקינוחים, ולעתים עושים זאת בהידור, כאילו מדובר לפחות במאכל של אלים. 

    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס (צילום: קירה קלצקי) (צילום: קירה קלצקי)
    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס(צילום: קירה קלצקי)
    אז מעבר לפרזנטציות מרהיבות של מנות המוגשות עם קישוטים נועזים ולעתים אף מגוחכים, תמצאו בסצנה הזו גם שולחנות ערוכים עם מפיות מעומלנות, ותפריט מובנה שמבטיח כי במחיר סביר לגמרי, ברוב המקרים, תיהנו מארוחה בת אינסוף מנות, הכוללת גם וודקה ואווירה. 

    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס (צילום: קירה קלצקי) (צילום: קירה קלצקי)
    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס(צילום: קירה קלצקי)
      

    אנשי העליה הרוסית, נוהגים לבלות בעיקר בסופי שבוע. אם יש מה לחגוג, הם מצפים שהחגיגה תהיה לא פחות מגרנדיוזית, עם שולחן מלא באוכל ביתי על פי המסורת, וודקה איכותית, צוות בידור שכולל זמרים ורקדנים, ושבין צ'ייסר וודקה למנת "זקוסקי" אפשר יהיה לצאת לרחבת הריקודים ולפזז לצלילי שירים נוסטלגיים.

     

    העיצוב בחלק מהמסעדות הללו מחזיר את הבליינים 30 שנה אחורה לאמצע שנות ה-80 ושמותיהם הפומפוזיים, כמו גם שמות המנות המוגשות בהם, יתרמו לתחושה שמדובר בילוי מפואר.

    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס (צילום: קירה קלצקי) (צילום: קירה קלצקי)
    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס(צילום: קירה קלצקי)
    עבור הדור החדש של העולים מרוסיה יש גם מסעדות מסוג אחר – הרסטו-ברים שנותנים כבוד לעיצוב ולקונספט, ובתפריט שלהם אפשר למצוא מנות רוסיות באינטרפטציה חדשה, ומנות ברים קלאסיות המבושלות בסגנון הרוסי. במקומות אלה לרוב לא תשמעו מוזיקה רוסית אלא להיטי כל הזמנים, והאווירה בהם תהיה משוחררת יותר.

    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס (צילום: קירה קלצקי) (צילום: קירה קלצקי)
    מתוך ספר הבישול החדש בהוצאת לאנצ'בוקס(צילום: קירה קלצקי)

    הסוג השלישי והנדיר ביותר של המסעדות הרוסיות הן אלה שבמהלך השבוע מתפקדות על תקן מסעדה רגילה לכל דבר, ובסופי השבוע הופכות למועדון בילוי שמציע את חבילת הבילוי של התפריט המובנה.

     

    לפניכם 10 מסעדות רוסיות שכדאי להכיר:

     

    בסרביה

    המסעדה הוקמה בשנת 2008 על ידי עולים ממולדובה ומוגש בה אוכל ביתי אותנטי ומנות גריל רומניות. בין מנות הדגל של המסעדה; ממליגה עם בשר או גבינה, צוואר עוף ממולא, כבד קצוץ, פלאדונטה, צ'ורבה, מיטיטוי (קבב) איקרה וגם חמוצים ביתיים.

     

    שעות פעילות: שני-חמישי 11:00-20:00, שישי 11:00-02:00, שבת 11:00-19:00

      

    בר יהודה 131 חיפה, 04-8724430

     

    נטליה

    המסעדה הזו הוגדרה על ידי בעליה, הזמרת נטליה נוביצקיה, בתור מסעדה אירופאית עם נשמה רוסית, והדבר בא לידי ביטוי בתפריט המקום שמכיל לא רק את המנות הרוסיות, אלא גם קלאסיקות סטייל קרפצ'ו, פילה בקר, סלט אנדיב ופטה כבד.

     

    בימי רביעי מתקיימים במקום ערבי קריוקי במהלכם האורחים יכולים להזמין אוכל מהתפריט, בימים חמישי-שבת המקום פתוח במתכונת מועדון עם מוזיקה חיה, אוכל טוב וריקודים.

     (צילום: נטליה נוביצקיה) (צילום: נטליה נוביצקיה)
    (צילום: נטליה נוביצקיה)
     

    מלבד הקלאסיקות מהמטבח הסובייטי מציעים במקום גם את המנות הנשכחות כמו ברווז ממולא תפוחים, ורניקי ממולאים בדובדבנים, מגשי בליני עם קוויאר אדום, פירושקי במילוי כרוב ועוגת "מדובניק" - עוגת כל העוגות.

     

    שעות פעילות: רביעי החל מהשעה 21:30, חמישי-שבת רק בהזמנה מראש

     

    איפה: המייסדים 1 נתניה, 09-8822522

     

    מלודיה

    מסעדה רוסית שבה הצבע האדום, על כל גווניו, שולט בחלל - ובגדול. כאן מציעים, מלבד התפריט הרגיל ותפריט סוף השבוע, גם אפשרות להזמין קייטרינג.

     

    מבחר המאכלים כולל מנות זקוסקי, סלטים קלאסיים, כמו שובה (28 ש"ח), אוליבייה וסלט גבינות פיקנטי (גבינה צהובה, גבינה מותכת, מיונז והמון שום), סלטים יצירתיים יותר כמו סלט עם כבדי עוף (40 ש"ח), סלט עם מקלות בשר סרטנים (28 ש"ח), סלט מלודיה (בשר, פטריות, גבינה ומלפפונים) וכאלה שהיצירתיות שלהם פורצת את כל גבולות הדמיון, כמו סלט קוקטייל (בשר, אגוזים, גבינה ושזיף מיובש).

     (צילום: יעל מוריס) (צילום: יעל מוריס)
    (צילום: יעל מוריס)
     

    בנוסף לסלטים יש גם מנות ביניים, כמו בלינצ׳ס, לביבות, פלמני (35 ש"ח) וורניקי (40 ש"ח) ומנות עיקריות, כמו ז׳ארקויה (פטריות, תפוחי אדמה ובשר אדום אפויים ומוקרמים בתוך כלי חרס אישי) וגם אנטריקוט (90 ש"ח).

     

    שעות פעילות: ראשון, שלישי-שבת 12:00-22:00

      

    איפה: בר כוכבא 64 פתח תקווה, 03-9047598

     

    פיראט

    הייחודיות של המקום באה לידי ביטוי בעיצוב המודרני והלא אופייני, עם שימוש רב בעץ בסגנון המערב הפרוע. כשהמלצרים מגיחים מהמטבח – מבינים בדיוק מי הם אותם פיראטים.

     

    יש במקום בר עם מסלולי שתייה ו-65 סוגי בירה מהחבית (כולל קולקציה של בירות בלגיות). התפריט דומה לזה המוצג בלא מעט ברים, עם חלוקה למנות בטווח מחירים 15-90 ש"ח, והוא כולל מנות בר כמו אדממה (15 ש"ח), צ'יפס (15 ש"ח), חומוס פטריות (15 ש"ח), טבעות קלמרי (30 ש"ח) וקרפצ'יו (30 ש"ח).

     

    בין המנות הללו נשזרו גם המנות הרוסיות ששייכות לגזרת ה"זקוסקי" - מנות ראשונות קרות שמוגשים במרכז השולחן. כאן המבחר כולל מנה ביתית אהובה, כמו תפוח אדמה מבושל ומטוגן עם שום ושמיר (15 ש"ח), לשון בקר ברוטב שמנת פטריות (30 ש"ח), סאלו - שומן חזיר מומלח שמוגש קפוא ופרוס לפרוסות דקיקות עם וודקה (30 ש"ח), צלחת נקניקים (30 ש"ח) וכמובן ז'וליין פטריות – פטריות שמפיניון מוקרמות עם שמנת וגבינה צהובה (30 ש"ח).

     (צילום: דימיטרי גרין) (צילום: דימיטרי גרין)
    (צילום: דימיטרי גרין)
    במנות היקרות יותר תמצאו המבורגר (50 ש"ח), ספריבס (70 ש"ח), פרגית (50 ש"ח), שרימפס, אסאדו, פסטה פירות ים (70 ש"ח) ומנות דג. מדי יום בין השעות 17:00-19:00 מוגשות עסקיות ובשעות הערב דילים משתלמים לאוהבי הוודקה.

     

    שעות פעילות: ראשון-חמישי 17:00 עד אחרון הלקוחות, שישי-שבת 12:00 - עד אחרון הלקוחות

      

    איפה: משה בקר 11 ראשון לציון, 03-5444474

     

    האביר השחור

    מסעדה רוסית טיפוסית שפתוחה במהלך השבוע לארוחות צהריים וערב, ובסופי השבוע הופכת למועדון עם חבילת הבילוי המוכרת כבר. התפריט היומיומי מכיל סלטים עם שמות כמו ״רוסי״ (עם תפוח אדמה בשר ומיונז), ״קפריז״ (עם ביצים קשות, לשון בקר ומיונז), ״אביבי״ (עם ירקות ושמן זית), ״גרוזיני״ (עם חצילים, פטריות, בצל ורסק עגבניות) ו״מתנות הים״ (מקלות סרטן, קלמרי ומיונז).

     (צילום: יעל מוריס) (צילום: יעל מוריס)
    (צילום: יעל מוריס)

    בתפריט יש גם בורשט בווריאציה האוקראינית, שמוגש חם, ובווריאציה ליטאית שמוגש קר, מנות ״זקוסקי״ בשריות ומנות דגים כבושים, מנות ביניים חמות כמו לביבות ממולאות בשר, בלינצ׳ס, וורניקי, ומנות עיקריות שכוללות את כל סוגי הבשרים אפויים מטוגנים או ״מתחת לרוטב״.

     

    שעות פעילות: שני-שבת 14:00-23:00

      

    איפה: לישנסקי 1, אזור תעשייה ראשון לציון, 03-9618726

      

    אוקטופוס

    מסעדת דגים ופירות ים הממוקמת על קו המים של אשדוד, ויש בה כמה מנות רוסיות קלאסיות והמון מנות דגים ופירות ים בסגנון הרוסי. התפריט כולל גם מנות כמו פטה כבד (27 ש"ח), סלט קיסר וגם סלט חלומי (49 ש"ח) וגם מרקים כמו בורשט (18 ש"ח), סוליאנקה (25 ש"ח) ומרק פירות ים (35 ש"ח).

     

    אוהבי פירות הים יגלו כאן שהמנות רגילות קיבלו שמות וירטואוזיים כמו "שרימפס מאוהב" ו"שרימפס דליקטס", וכן מבחר פלטות זוגיות (190 ש"ח) או ל-4 סועדים (280-320 ש"ח). בימי חמישי בין 17:00-23:00 ובימי שישי בין 09:00-13:00 מציעים גם אוכל מוכן לקחת הביתה.

     

    שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-24:00

     

    איפה: נורדאו 23 אשדוד (טיילת מיאמי), 08-8563004

     

    פינטה

    זהו רסטו-בר בעיצוב של דיינר בו מגישים 40 סוגי בירה. לצד מנות הבר הרגילות כמו כנפיים (39 ש"ח) ואדממה (35 ש"ח), שזורות גם הפתעות דוגמת לשון בקר ברוטב שמנת פטריות ובלינצ׳ס ממולאים בגבינה עם קוויאר מלמעלה.

     

    הפתעה נוספת שמצאנו כאן היא שמצד אחד יש בתפריט המבורגר (45 ש"ח), סטייק לבן (69 ש"ח) וספגטי ברוטב שמנת פטריות (49 ש"ח), ומצד שני גם סלמון בעישון מיוחד שמוגש עם רוטב שמנת וקוויאר אדום.

     

    בכל יום במהלך השבוע יש בכל יום דיל אחר - ביום ראשון בירה ללא תחתית ליושבים על הבר תמורת 69 ש"ח, יום שני הוא היום האמריקני שבו מציעים המבורגר, בירה וויסקי תמורת 69 ש"ח, ביום שלישי יש 1+1 על כל הבירות מהחבית ויום רביעי זה יום בווארי, וכל מי שמזמין מנת נקניקיות בוואריות עם כרוב מבושל, מקבל בירה על חשבון הביתה.

     

    שעות פעילות: ראשון-שבת 11:00-02:00

      

    איפה: הבנאים 1 אשדוד, 08-8566069

     

    קיפריס

    מסעדתו של אלכסנד מזוס נקראת על שמה של אחת הדמויות מהמיתולוגיה היוונית והיא ממוקמת ברובע עתיק של באר שבע, בתוך חצר פנימית שלווה.

     

    באמצע השבוע המקום פתוח לארוחות צהריים וערב וגם לטייק-אווי (עלות המשלוח 30 ש"ח). בסופי השבוע המסעדה הופכת למועדון בילויים עם החבילה הקלאסית של תפריט מובנה, מוזיקה חיה וריקודים.

    תפריט המשלוחים כולל את כל הקלאסיקות של האוכל הרוסי כמו בלינצ'ס עם מילוי בשר, קאטלט בסגנון קייב (בשר עוף מצופה בציפוי פריך עבה שמחביא בפנים חמאה, הנוטפת החוצה בעת נעיצת הסכין), מרק אקרושקה (מרק קר) ובורשט, סלט אוליבייה (סלט תפו"א רוסי עם נקניק), חולודץ (רגל קרושה) ופירושקי כמובן.

     

    תפריט המסעדה כולל מנות כמו קוויאר אדום (65 ש"ח), מנת לשון בקר (50 ש"ח), מבחר עצום של מנות עם פירות ים וסלטים, ורניקי ופלמני (45 ש"ח), בלינצ'ס עם בשר ( 30 ש"ח), סלט שובה (עוגת שכבות של דג מלוח, תפו"א, מיונז, סלק וביצים קשות), עופיון טבקה (65 ש"ח) ומנות עיקריות יותר מוכרות לצברים, כמו סטייק פרגית ופלטת בשרים על הגריל.

     

    שעות פעילות: כל יום החל משעה 12:00

     

    איפה: הרצל 1, באר שבע, 08-6234656

     

     

    רוצים לבשל אוכל רוסי בבית? בקרוב ייצא לאור ספר בישול רוסי חדש, לראשונה בשפה העברית. צפו:

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    שתי מסעדות רוסיות, שאינן שייכות לאף אחד מהז׳אנרים המוזכרים לעיל, ממוקמות בתל אביב, ידידותיות לכל הקהלים ומציעות טעימה מהמטבח הרוסי, אווירה נעימה וסגנון הגשה נטולת יומרות:

     

    ויקינג

    המסעדה הזו היא הנציגה התל אביבית הוותיקה ביותר של המטבח הרוסי, והיא ממוקמת, כבר למעלה מעשור, ברחוב בן יהודה. המקום שייך לבני הזוג ויקי וניקולאי ואין בה שום דבר ממאפייני המסעדות הרוסיות בארץ, טוב אולי רק לקראת ערב הסילבסטר, כשבחלון הראווה של המסעדה מוצג עץ אשוח מפלסטיק.

     

    ביסטרו שכונתי צנוע, ניקולאי גדול המימדים בתפקיד הברמן וויקי, זוגתו, בתפקיד המלצרית - או הפוך. יש בתפריט המסעדה מנות פלמני וורניקי תוצרת עצמית (38 ש"ח), חצ׳פורי (52 ש"ח) וחינקאלי (58 ש"ח) שאומצו מהמטבח הגיאורגי, וכמובן גם מנת לשון (49 ש"ח) ומנת הרגל הקרושה (25 ש"ח).

     

    חוץ ממנות הרוסיות מגישים בויקינג גם מנות שמיועדות לרעבים שרוצים לאכול ולאו דווקא בשל האהדה כלפי המטבח הרוסי. המנות הללו הן גולאש, סלט יווני (40 ש"ח), שניצל (60 ש"ח), מנות דגים ופירות ים וגם מבחר מנות שעשויות מבשר לבן, שאותן רוקחת ויקי, בעלת המקום, כמו רצועות בשר לבן (77 ש"ח).

     

    שעות פעילות: ראשון-שישי 12:00-24:0, שבת 18:00-24:00

      

    איפה: בן יהודה 6 תל אביב, 03-6206502

     (צילום: גיל גוטקין) (צילום: גיל גוטקין)
    (צילום: גיל גוטקין)
      

    באבא יאגה

    פירוש שמה של המסעדה הזו הוא ״מכשפה״, וזה המקום המושלם לעשות בו את ההיכרות הראשונה עם המאכלים הרוסיים, משום שמעבר למנות המוכרות מגישים כאן גם כמה קלאסיקות מהמטבח הרוסי.

     

    מי שקצת חושש לקפוץ מייד למים העמוקים ימצא בתפריט מנות דגים ובשר, ובשעות הצהריים אף ייהנה ממבחר עסקיות, כמו איטלקית, צרפתית ים תיכונית, עסקית פירות ים ועסקית רוסית (כל העסקיות 79-99 ש"ח). מי שבעניין של חיבוק נוסטלגי מאימא רוסיה, יוכל ליהנות ממרק דגים צח שנקרא אוחה (38 ש"ח), מבליני עם קוויאר אדום (72 ש"ח) וממנות כמו פלמני, ורניקי ובורשט.

     

    שעות פעילות: ראשון-רביעי 12:00-23:00, חמישי-שבת 12:00-24:00

     

    איפה: הירקון 12 תל אביב, 03-5175179

     

     

     


    פורסם לראשונה 11/04/2016 12:06

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: קירה קלצקי
    אוכל רוסי מנחם: הסצנה של המסעדות הרוסיות פורחת
    צילום: קירה קלצקי
    מומלצים