שתף קטע נבחר

לשבת וגם לקחת: מסעדות עם מעדניות

איפה תמצאו כבד אווז עם כמהין ב-840 ש"ח לחבילה קטנטונת, ומה מציע הדור החדש של המעדניות בארץ? לרגל פתיחתה של מעדניית "אגתה" ברמת החייל הכנו עבורכם רשימה של מסעדות שהן גם מעדניות - וההפך: לשבת, לזלול וגם לקחת הביתה

פעם היינו ניגשים למעדנייה או לקצביה כדי לרכוש חומרי גלם שונים, אבל מאז פרוץ עידן המעדניות יש לנו את האפשרות לשלב את הקניות עם בילוי במסעדה -  במעדניות רבות מה"דור החדש", תמצאו בנוסף למכירה במקום ולמקררים העמוסים בכל טוב, גם אוכל של ממש.

  

השילוב של מסעדות עם מעדניות, או קצביות יחד עם כריכים או אוכל מוכן לקחת הביתה, לא רק מבטיחים נוחות לעצלנים, אלא גם הופכים את המקרר הביתי למפנק הרבה יותר, ואת חייו של הפודי המצוי לקלים הרבה יותר. 

 

מעדניית "אגתה" (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
מעדניית "אגתה"(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

 

תל אביב

"אגתה" 

השבוע נפתחה ברמת החייל בתל אביב, אחת המעדניות הגדולות והמושקעות בארץ - "אגתה" (Agatha) - המציעה מאות סוגי גבינות מרחבי העולם, כמו: גבינת גאודה וולנדאוזן מיושנת 6 חודשים במחיר ( 4.9 ש"ח ל-100 גרם), פרמג'אנו ראג'ינו מיושנת 24 חודשים (8.9 ש"ח ל-100 גרם), גרוייר ריזרב מיושנת 14 חודשים (14 ש"ח ל-100 גרם).

 

אפשר גם למצוא מבחר גדול של נקניקים, יוגורטים, צזיקי, דבש וזיתים מיצרני משק מתמחים ביוון ואיטליה, עשרות סוגי פסטות איטלקיות – טריות ויבשות, מגוון רחב של סוגי חומץ וכן סוגי חרדל מובחרים, במחירים שונים, למשל, חומץ בלסמי מיושן ב-28 ש"ח, שמן זית "איליאדה" המיוצר מ-100% זיתי קלמטה (ומאזור קלמטה) (35 ש"ח ל-750 מ"ל), טונה בהירה יילו-פין בשמן זית (13 ש"ח), חרדל של אדמונד פאלו (החל מ-16 ש"ח).

 

עוד ניתן למצוא הרינג הולנדי מסוגים שונים, מגוון גדול של דגים, כמו סלמון מעושן, מגוון דגי חרב, טונה וצלופחים, קרם פרש מנורמנדי, ריבות מפרובנס, מגוון חמאות צרפתיות, פטריות כמהין שלמות לבנות או שחורות לצד עשרות סוגים של מוצרי כמהין מאיטליה. השוס: כבד אווז עם טרטופו במחיר סנסציוני של 840 ש"ח לחבילה קטנה.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

לצד החנות, יפעל בר-אוכל בהגשה למספר מצומצם של שולחנות ובר ישיבה בהם יוגשו מנות המתבססות על מגוון מוצרי המעדנייה, כגון כריכים שונים פוקאצ'ות פתוחות, פלטות דגים, גבינות, נקניקים ועוד.

 

איפה: ראול ולנברג ולנברג 24,רמת החייל תל אביב 03-5757901

שעות פתיחה הרצה: 10.30 -18.30 שישי 10:30-15:00

 

המטבח של טלו

המקום של טלו היא מסעדה קטנטנה עם כמה שולחנות ובר גבוהה, כששיא הפעילות דווקא מאחורי דלפק הקבלה, ממנו יוצא שטף בלתי פוסק של קופסאות עם אוכל מוכן שכולו צבעים ריחות ואהבה.

 

התפריט מגוון ביותר ומשתנה מדי שבוע, כשהרעיון המרכזי בו הוא אוכל אמיתי שמבושל מחומרים טבעיים בלבד וללא שימוש בטיגון. מדי יום מציעים כאן פוקצ׳ות שנאפות במקום, שלל מנות טבעוניות, 3 סוגי סלטים, מנות ילדים ומוצרי מעדנייה כמו שום קונפי, זיתים מטובלים, יינות ובירות ישראליות.

 (צילום: טלו) (צילום: טלו)
(צילום: טלו)
 

תוכלו לקנות כאן גם קרם חצילים (20 ש"ח לרבע ליטר) וגם מרק שעועית בובס עם ערמונים וכמהין, מרק טום קאם פיקנטי ( 28-32 ש"ח למנה) וגם ממולאים שונים ( 42-46 ש"ח למנה). מדי פעם יש סופלקי של בורי (59 ש"ח), מנות דג (59-78 ש"ח) וגם מוסקה בשרית עם טחינה וסלט (52 ש"ח). לפעמים יש קדרות ומנות עוף, שייטל צרוב ואפילו סביצי. בימי שיש יש ספיישלים ובכל ימות השבוע יש גם מוצרי מאפיה שנאפים במקום (עם מבחר גדול של מתוקים טבעוניים).

 

משלוחים: יש - בעלות 30 ש"ח בכל אזור גוש דן  

איפה: וייסבורג 17, שכונת צהלה תל אביב, 03-5355030, ראשון-חמישי 09:00-19:00, שישי 9:00-15:00

 

אל נור

במשכנה הנוכחי של מסעדת ברטי, שתיסגר בסוף החודש, עתיד להיפתח מסעדה-מעדניה ״אל נור״ שעל פי התחזית ישנה את תפיסותינו לגבי המונח ״מעדניה״. מאחורי המיזם החדש שמתוכנן להתחיל את פעילותו בעוד כחודש, עומדים הבעלים והשף של ברטי - רועי אנטבי אליו חברו ענבר ואיב זרוק הבעלים של זה סושי וונג.

רועי ענתבי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רועי ענתבי(צילום: ירון ברנר)

לאחר סגירת המסעדה המקום יעבור שיפוץ נרחב על מנת להתאים את החלל לפרויקט החדש של בית קפה עם מעדניה צמודה שבה ימכרו בין השאר גם חלק ממנות המוגשות בבית הקפה. ענתבי מתכוון להמשיך את הקו הקולינארי הישראלי-לבנטיני של ברטי עם חלק ממנות הדגל של המסעדה כמו הממולאים והבורקס ועם שינויים קלים שיוכנסו לתפריט על מנת להתאים לקונספט החדש שיאפשר לרכוש במעדניה חלק מהמנות של בית הקפה.

 

כוונתם של המעורבים במיזם היא להציע פתרון כולל עבור אירוח, מענה לצורך ברכישת אוכל מוכן איכותי לסופ״ש או לארוחת ערב בבית. לשם כך מלבד מנות של אוכל מוכן ימכרו במעדניה גם יינות, כלים, כריכים, מאפים מיוחדים, בשרים מושרים במרינדות וגם כלים אביזרים ואקססוריז מעניינים למטבח שיבטיחו אבזור מלא המותאם לסוג הארוחה ולכמות הסועדים.

 

איפה: קינג ג'ורג' 88, תל אביב

  

BROWN

זהו ביסטרו השוכן במתחם G בתל-אביב שמתמחה באפייה מקומית, גלידות תוצרת עצמית ומטבח עדכני משלב גם מעדנייה עם מוצרים בייצור עצמי. כאן תוכלו לרכוש הביתה ממרחים כמו פסטו, ממרח זיתים ירוקים או שחורים וממרח עגבניות מיובשות (23 ש"ח לצנצנת), עוגות בחושות עם גזר, שוקולד, וניל ותפוחים (32-48 ש"ח), מבחר עוגיות (32-36 ש"ח), תערובת מיוחדת של גרנולה (18 ש"ח), מבחר לחמים כמו לחם עגבניות, צימוקים, תאנים, שיפון וכוסמין (14-24 ש"ח) וגם ריבות ושמן זית, חבילות קרקרים ופרלינים של ברטי (26 ש"ח לקופסא).

 

איפה: ניסים אלוני 10, מתחם G תל-אביב, 03-5444024

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)

 

דליקטסן

דליקטסן היא גם מסעדה וגם מעדנייה מבית היוצרים של r2m (בראסרי, קפה מונטיפיורי ורוטשילד 12), שבה התפריט של המנות משתנה מדי יום. ביצוע ההזמנה נעשה באתר האינטרנט או בטלפון וביום למחרת הכול יגיע עד פתח ביתכם עם שירות משלוחים.

 

מעבר למנות האוכל המוכן שנמכרות לפי משקל (מרקים, סלטים, מנות עיקריות, תוספות חמות וקינוחים) תוכלו להזמין גם ממבחר המוצרים של האטליז (גם נקניקים וגם בשר טרי) ויש במקום גם מחלקת גבינות (בקר, עזים וכבשים) ומחלקה למוצרי מדף, כמו למשל פילה סלמון בעישון חם (29 ש"ח ל-100 גר׳), ממרח פורל ( 24.30 ש"ח ל-150 גר׳), חמאת אסקרגו (14ש"ח ל-120 גר׳), רוטב ויניגרט שמפניה (22 ש"ח ל-250 מ"ל) ושלל מוצרים נוספים שישדרגו לכם את המבטח, את הבישול ואת החיים בכלל, כך שלא תרצו לחזור לקנות בסופר שמתחת לבית.

ניתן לבצע הזמנה באתר.

 

משלוחים: יש 

איפה: יהודה הלוי 79, תל אביב, 03-9681010

 

זופה

זופה הוא היכל המרקים התל אביבי בו ניתן להשיג גם סנדוויצ'ים שלא נופלים באיכותם מהמרקים. לצד אלו תמצאו גם מקרר מעדנייה גדול ובו רטבים, קונפיטורות וממרחים כמו טפנד זיתים (22 ש"ח), ממרח פרמזן (35 ש"ח), חרדל אגוזים (18 ש"ח) וצ׳אטני תפוחים ושומר (28 ש"ח).

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)
 

בנוסף, תוכלו לרכוש בזופה גם סלמון כבוש (14 ש"ח ל-100 גר׳), קורנביף ביתי (12 ש"ח ל-100 גר׳) וריבות העונה עם טוויסט מעניין (תותים וזיתים, משמש וזעפרן, דלעת וקימל, פטל וטונקה, עגבניות ובלסמי - 28 ש"ח לצנצנת) - כל המוצרים מיוצרים בייצור עצמי.

 

משלוחים: בהזמנת מרק או כריך ניתן לצרף למשלוח גם את מוצרי המעדנייה 

איפה: אחד העם 19 תל אביב, 03-6020291, אבן גבירול 138 תל אביב, 03-6020291

 

סטמפה 

אם ביקרתם באיטליה ויצא לכם לראות איך האיטלקית שותים קפה (בעמידה מול דלפק) ולטעום את הנשנושים המשגעים שמקררי המעדניות עמוסים בהם, בסטמפה - מעדניה איטלקית חדשה, עם מקומות ישיבה ושירות עצמי, מצפה לכם חוויה נוסטלגית.

 

במעדניה הממוקמת בבית העיתונאים, שבה ממש כמו בארץ המגף אפשר לנשנש כריך ולשתות קפה וגם לרכוש פסטה טרייה ופרודוקטים איכותיים מאיטליה במחירים נגישים, נעים להתחיל את היום בדרך לעבודה וגם לאכול ארוחת צהרים קלה.

 

איפה: קפלן 4, תל אביב

 

ביירן

בתוך הבראסרי הבווארי שמגיש מבחר נקניקים ומנות חזיר אמיצות, קיימת גם מעדנייה בווארית סודית שמיועדת לאוהבי הבירה והנקניקים.

 

בין המוצרים שניתן לרכוש כאן תמצאו מבחר נקניקיות בייצור עצמי כמו ברטוורסט, שווייצרוורסט, לנדיגר, לנדיגר חריף, ווייסוורסט, קנאקוורסט (74-89 ש"ח לקילוגרם), פטה כבד לבן (39 ש"ח לאריזה של 300 גרם) וסלטים שהולכים נפלא לצד הנקניקים כמו וורסטסלט, סלט כרוב עם שפק וזאוורקראוט (34-48 ש"ח לחצי ליטר). אם תרצו לקחת איתכם הביתה עוד קצת מהבוואריה, יש גם ממרח אובצר בווארי העשוי מגבינות ובירה (22 ש"ח ל-250 גרם), קומפוט פירות (55 ש"ח לחצי ליטר), מבחר של מוצרים גרמניים ביבוא אישי ובירות ממותגים שונים מכל מרחב אירופה.

 

איפה: פרישמן 22 תל אביב, 077-5565753 

 

שיין אנד שארפ

מסעדת הבשרים שיין אנד שארפ מציעה גם שירות קצביה שבמסגרתו ניתן להזמין בשרים איכותיים ממפעל הבשר הבוטיקי "אוריה" בצפון הארץ שנמצא בבעלות המסעדה. את ההזמנות של נתחי הבשר ניתן לבצע טלפונית בין הימים ראשון-רביעי 10:00-17:30 ולאספם למחרת מהסעדה. בין הנתחים שניתן להזמין: אוסובוקו (79 ש"ח), אסאדו (69 ש"ח), נתחי צוואר עגל (79 ש"ח), צלעות טלה (155 ש"ח), ונתח קצבים עבה (99 ש"ח).

 

איפה: יגאל אלון 65 תל אביב יפו, 03-5364755

 (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
(צילום: דרור כץ)
 

חוות צוק

זהו מקום שכונתי מושלם למפגש קולינארי נטול פוזה שפתחו החוואי תומר צוק והשף אסף שנער על מנת להביא לתל אביב את מה שמגדלים בחוות צוק שבעמק האלה. רבים מהמוצרים במעדנייה אכן מגיעים היישר מהחווה שבה מגדלים טלאים, מייצרים גבינות, מלקטים ירקות ותבלינים ומייצרים יינות.

 (צילום: איתיאל ציון) (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)
 

מלבד מוצרי החווה יש במעדנייה גם מגוון מוצרי איכות, ביניהם: גבינות, נקניקים, פסטות, רטבים, ויינות הנמכרים במחירי מדף. תוכלו לרכוש כאן קבב טלה (79 ש"ח לק"ג), שוק טלה (139 ש"ח לק"ג), אנטריקוט לרוסטביף (178 ש"ח לק"ג) וגם סינטה (159 ש"ח לק"ג).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מלבד הבשר תוכלו לרכוש כאן גם רביולי ריקוטה תרד ( 35 ש"ח ליחידה), קרפעלך תפו"א (32 ש"ח ליחידה), דבש של חוות צוק (32 ש"ח ל 1/2 ליטר) ושמן זית המיוצר בחווה (54 ש"ח) ויש גם מבחר נקניקים, הרינג כבוש, גבינת עזים צ׳רקסית מהחווה (95 ש"ח), מרקחת גויאבות (27 ש"ח) ואפילו צלעות בתימין עשבים ולימון כבוש (27.90 ש"ח ל-100 גר׳).

 

משלוחים: יש - ברכישה מעל 300 ש״ח ובאזורים הבאים: רמת אביב, רמת אביב ג', רמת אביב החדשה, שיכון למד, כוכב הצפון, הגוש הגדול ואזורי חן. אפשר לבצע הזמנות בימים ג'-ה', אשר תסופק לבית הלקוחות באותו היום לאחר השעה 17:00 את הזמנת המשלוח מבצעים בטלפון 077-5155905.

 

איפה: פרלוק 5 ברמת אביב החדשה תל אביב, בת עמי 7, 077-5155905

 

משק ברזילי

במסעדת משק ברזילי בעלת האוריינטציה הטבעונית תמצאו מקרר עם מבחר ממרחים כמו איולי מיונז ועשבי תיבול, ממרח חלבה מטחינה מלאה וסילאן, קונפיטורות עונתיות מתחלפות ופסטו בזיליקום ועשבי תיבול בשמן זית ואגוזים (22 ש"ח ל-180 גר׳).

 

מלבד הממרחים מקרר הגודיז מכיל גם גבינות טבעוניות שמיוצרות עפ"י נוסחתו המיוחדת של אופיר ג'ובאני, כמו גבינת סויה זיתים, גבינת סויה שום שמיר וגבינה מעושנת (22 ש"ח ל-180 גר׳) ובמרפסת החיצונית תמצאו מדפים עם לחמים שנאפים במקום כמו לחם שאור (22 ש"ח), לחם בירה (22 ש"ח) ולחם טף שעשוי קמח טף וקמח אורז מלא ללא גלוטן (38 ש"ח לכיכר של 1 קילוגרם ורק בהזמנה מראש).

 

בנוסף, ניתן להזמין כאן גם עוגות טבעוניות מתפריט הקינוחים של המסעדה כמו טארט טאטן ופאי פקאן ( 180 ש"ח לעוגה)

 

* מבצעים מיוחדים: לחם + 2 ממרחים ב- 50 ש"ח, לחם ועוגה ב- 50 ש"ח (לא כולל מוצרים ללא גלוטן).

 

איפה: אחד העם 6 נווה צדק תל אביב, 03-5166329

 (צילום: ספיר לוסטיגמן) (צילום: ספיר לוסטיגמן)
(צילום: ספיר לוסטיגמן)
 

m25

במסעדת האינדי מבית "מיטמרקט" תמצאו ויטרינה עם צנצנות שמכילות כבד קצוץ, חריף הלימונם המפורסם (15 ש"ח), תבשיל בולונז, רוסטביף מעושן ועוד ועוד. כמובן שבמרחק של 25 מטרים משם תוכלו גם לרכוש את הבשרים האיכותיים של מיטמרקט.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

איפה: סמטת הכרמל 30 שוק הכרמל, תל אביב, 03-5580425

 

מרינדו

בכל אחת מששת המוסדות אשר נושאים את השם "מרינדו" תוכלו לרכוש גם בשר טלה (ספריבס - 93 ש"ח, שוק - 122 ש"ח, אוסובוקו - 116 ש"ח), גם בשר עגל (אנטריקוט 179 ש"ח, נתח קצבים 129 ש"ח, טיבון 139 ש"ח) גם כמה סוגי קבבים (קבב חציל בלאדי, קבב טלה עם נענע וצנובר, קבב ישראלי, קבב עגל - 89 ש"ח) וגם נקניקיות ( נקניקיות טלה, נקניקיות עגל, נקניקיות טלה פיקנטיות, מרגז, צ'וריסוס - 89 ש"ח).

 

בנוסף מציעים באטליזים של מרינדו גם יינות מרינדו המיוצרים החל משנת 2009 על ידי יקב מאור מענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה הגדלים בכרם "מרינדו" במרכז רמת הגולן ( יינות בלנד- 79 ש״ח, יינות זניים- 89 ש"ח), שמן זית של החברה (32 ש"ח ל- 500 גר׳) וגם מבחר רטבים.

 

 (צילום: אורי אמיתי) (צילום: אורי אמיתי)
(צילום: אורי אמיתי)

בתקופות החגים מציעים ב"מרינדו" מגוון מוצרי בשר ותבשילי בשר מוכנים ביניהם עופות ממולאים ללא עצם, שוק טלה ממולאת, צוואר טלה ממולא, כתף טלה ממולאת, כשהמילוי ניתן לבחירה על פי הטעם האישי.

 

אם לא די בכך, מרינדו גם מציעים מגוון נתחי טלה או עגל במרינדות שונות כמו כתף טלה במרינדת חרדל וסילאן או שדרת צלעות טלה במרינדת שום ודבש.

 

משלוחים: בהזמנה של 5 ק"ג ומעלה המשלוח חינם בכל רחבי הארץ

  

איפה: מרינדו אחד העם 58 תל אביב, מעדנייה, קצביה וסנדויץ'-בר, 03-5602565, מרינדו שרונה מרקט- מסעדה, קצביה וחנות מעדנים- 03-5106431, מרינדו רמת השרון- קצביה וחנות אוסישקין 56 רמת השרון 03-5404723, מיט שופ- קצביה וחנות- ויצמן 6 רמת השרון 03-5407249, מרינדו כיכר המדינה תל אביב – קצביה וחנות- ה' באייר 03-6092260

 

 (צילום: אורי אמיתי) (צילום: אורי אמיתי)
(צילום: אורי אמיתי)
פורטו

בבר היין פורטו מציעים לרכוש הביתה מגוון יינות מפורטוגל, פורטים מיוחדים וגם יינות ישראלי, נקניקים (18 ש"ח ל-100 גרם), כבד קצוץ בשמאלץ (12 ש"ח ל-100 גרם), מגוון סוגי גבינות (החל מ-13 ש"ח ל-100 גרם) וסלמון בכבישה עדינה (18 ש"ח ל-100 גרם).

פורטו - גם מסעדה, גם מעדניה (פרטים בהמשך הכתבה) (צילום: יסמין ברדה) (צילום: יסמין ברדה)
פורטו - גם מסעדה, גם מעדניה (פרטים בהמשך הכתבה)(צילום: יסמין ברדה)

בנוסף, תמצאו במקום גם קונפיטורות, פסטות כמ פפרדלה "רומו" (18 ש"ח), מגוון זיתים (7 ש"ח ל-100 גרם), שימורים מפורטוגל (9-14 ש"ח) ועוד. בימי שישי נמכרים במקום גם לחמי בוטיק.

 

איפה: פורטו, רחוב טשרניחובסקי 6 תל אביב, 03-6206610

 

פר דרייר

בפר דרייר, שעברו לאחרונה למתחם נגה ביפו, תמצאו מעדניה עשירה במוצרים בה תוכלו לרכוש גבינות תוצרת צרפת, גרמניה ואיטליה (14-35 ש"ח ל-100 גר׳), חמאה צרפית במשקל או בחבילות, נקניקים, אנטיפסטי (6.5 -20 ש"ח), מוצרי מעדניה, יינות (65-87 ש"ח) לחמים מיוחדים (28-30 ש"ח), בגט צרפתי מעולה, מבחר מאפיי פטיסרי (12-15 ש"ח), עוגיות וגם סנדוויצים בתוך בגט (29-39 ש"ח), סלטים (31-44 ש"ח) שמכינים במקום וקפה טוב.

 

איפה: בת עמי 7 תל אביב, 03-6292111

 

צפון:

טבע עז

טבע עז הוא מתחם עם דיר ומחלבה שבהם ניתן לעשות סיורים, מסעדת "פורטובלה" שבה ניתן לאכול ארוחה חלבית כשרה ומעדנייה שבה מציעים למכירה את כל הגבינות המיוצרות במחלבה יחד עם מוצרים משלימים, כמו שמן זית ויין. מוכרים כאן גם חלב עזים מפוסטר שמגיע ישירות מהמחלבה.

 

מבחר הגבינות כולל ברי עזים, גבינה צ'רקסית, גבינת עזים גולמית, גבינת עזים עם פלפל שחור, גבינה עם זעתר, חמאת עזים, מונפור (סנט מור מחלב עזים) ואפילו תום רוזמרין. כשר למהדרין.

 

איפה: מושב בן-עמי, 04-9822554 או 04-9520299

 

רפאלו

במסעדה האיטלקית שבה מכינים פסטה טרייה ממש מול עיניי הסועדים, תוכלו לרכוש גם מוצרים נלווים להכנת ארוחה איטלקית בבית כגון, כדורי בצק לפיצה, שמן זית איטלקי, רוטב עגבניות, קמח דורום להכנת פסטה, קמח לפיצה, דובדבני אמרנה, אנשובי ושמן כמהין.

 

איפה: פלימן 8, חיפה, 1700-507-107

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

vivino

במתחם האיטלקי החדש שנפתח לאחרונה בחיפה מתחילה להתגבש מעדנייה שבה תוכלו לרכוש יינות איטלקיים כמו וילה אנטינורי (139 ש"ח) וקיאנטי (110-182 ש"ח) ומוצרים נוספים, כמו שמן זית כמהין (36 ש"ח), אורז ריזוטו של חברת אקוורלו, פסטות יבשות איכותיות (14-30 ש"ח) לינגוויני דיונון וניוקי ללא גלוטן (21 ש"ח).

 

מעבר לכך מציעים כאן גם בירה איטלקית פירוני, פטריות פורצ׳יני, קרם פטריות כמהין, רוטב בלסמי איטלקי איכותי ומוצרים של חברות ponti ו- ortiz וגם את הקמח האיטלקי של חברת tivetti. בנוסף לכך, ניתן גם לרכוש הביתה גלידה איטלקית שמייצרים במקום, גבינות המיובאות מאיטליה וקפה של חברת קוסטדורו.

 

איפה: כיכר אליזבט 1 חיפה, 04-8229454

 (צילום: אריאל עוזרי) (צילום: אריאל עוזרי)
(צילום: אריאל עוזרי)
 

לימוזין

לימוזין היא אחת ממסעדות הבשרים הידועות בצפון, ומאחוריה עומדים רמי ואמיר, בעלי עדר בקר עצמאי שאת הבשר שלו מציעים גם במנות המסעדה וגם באטליז שנמצא בכניסה שלה.

 

באטליז שמתמחה ביישון בשר בקר בתנאים טבעיים ובאוויר הפתוח, תמצאו את כל חלקי הבשר כמו: שייטל (95 ש"ח ל-ק"ג), אנטריקוט מיושן (156 ש"ח) וגם חלקים מיוחדים שמכינים בצורה אינדיווידואלית על פי בקשה.

 

מלבד הבקר מוכרים כאן גם עופות וטלאים (צלעות טלה 175 ש"ח) וטוחנים במקום בשר להמבורגרים. מלבד הבשר תוכלו לקנות במקום גם סכינים מקצועיים, כלים לגריל, רטבים ויינות וגם בסיס לרוטב פלפלת (15 ש"ח) אותו צריך רק לשים במחבת יחד עם שמנת לבישול ומתקבל רוטב ממש כמו במסעדה.

 

איפה: אזור התעשייה רמת ישי 04-9533173

 

השרון:

פיטר המלס

זהו אטליז גורמה ומעדנייה שבה פועלת גם ״שדרת אוכל״ המציעה שלל מנות בשריות, מנות מהמעדנייה ומזנון עשיר של ארוחות בוקר.

 

בקצביה תמצאו מבחר נתחים של בשר מיושן במשקל ובמעדנייה תוכלו לרכוש דגים טריים, מבחר נקניקים שמיוצרים על פי המתכונים של פיטר ומבחר עצום של גבינות תוצרת חו"ל.

 

בנוסף, יש כאן גם פסטות יבשות, מבחר תבלינים, רטבים, אוכל מוכן לקחת הביתה, לחמניות המבורגר, פרצל הנאפה במיוחד בשביל המקום ופירות ים טריים לפי הזמנה.

 

פיטר מציע גם יין הבית "לתדלוק" שנמכר בכד ענק של 2 ליטר במחיר 69 ש"ח כשעל המילוי מחדש שלו תשלמו 49 ש"ח בלבד. לפני החגים תוכלו לרכוש כאן גם אוכל מוכן לקחת הביתה, כמו טרין כבד אווז, גפילטע פיש ומבחר מנות עיקריות בשריות.

 

איפה: קניון דרורים, 09-8800757

 

הדלי האסייתי

מסעדת הדלי האסייתי מציעה תפריט מגוון גם בישיבה במקום וגם בשירות המשלוחים ואם תרצו, השף אלי אדרי ישמח לחלוק איתכם מתכונים אסייתיים קלים להכנה.

 

בין המוצרים הנמכרים במעדנייה של המסעדה תמצאו: רוטב דגים תאילנדי (14 ש"ח), רוטב פטריות צמחוני (12 ש"ח), מירין (26 ש"ח), שמן סובין אורז מזוכך (16 ש"ח), מחיות טום יאם/קארי פנאנג/קארי ירוק/קארי אדום (5 ש"ח), טופו משי (12 ש"ח), מחית מיסו (11 ש"ח), קנפיו - רצועות דלעת כבושה (11 ש"ח), טקואן - צנון יפני כבוש (19 ש"ח), רוטבי צ'ילי, סויה, אביזרים להכנת סושי ודים סאם ועוד.

 

משלוחים: אפשרי במשלוח הכולל מנות מהמסעדה.

  

איפה: הבנים 15 הוד השרון, 09-8992555

 (צילום: בן יוסטור) (צילום: בן יוסטור)
(צילום: בן יוסטור)
 

רובינשטיין

רובינשטיין היא מסעדת בשרים הנחשבת לאחד המוסדות הוותיקים והאיכותיים באזור השרון. בכניסה למסעדה פועלת קצביה שמציעה מבחר בשרים לקחת הביתה, ביניהם אנטריקוט (158 ש"ח) סינטה עגל (148 ש"ח), פילה עגל (179 ש"ח) וגם המבורגרים וקבב רומני (59 ש"ח).

גולת הכותרת כאן הם הבשרים הלבנים כמו סטייק לבן צלע/ צוואר (68 ש"ח), פילה לבן (59 ש"ח) ונקניקיית בראטוורסט (58 ש"ח). גם אוהבי הנקניקים ימצאו כאן הרבה נחת כי בקצביה ניתן לקנות פרושוטו (140 ש"ח), דומשניה (50 ש"ח), פפר סלמי (88 ש"ח), בייקון (59 ש"ח), הרץ (88 ש"ח) וגם פרמיגיאנו ריג'יאנו ( 128ש"ח).

  

איפה: יכין סנטר פולג, שד' גיבורי ישראל 17, אזור תעשייה פולג נתניה, 09-7888838

 

אזור המרכז

ג'ירף

בסניף החדש של רשת ג׳ירף בפתח תקווה פועלת גם מעדנייה שנקראת ג'ירף קוויקס אשר מיועדת לממהרים ולמי שאינם פנויים לשבת בנחת לארוחה. מהמקררים של המעדנייה אפשר לשלוף אריזות עם המנות הפופולאריות של הרשת וגם את הסלטים מיתולוגיים, כמו סלט עוף מלפפונים, סלט בריאות וסלט תאילנדי.

 

אם חשקה נפשכם בסושי, תמצאו במעדניה הזו לצד הרולים המוכרים של ג'ירף גם אוניגירי – משולשי אורז עטופים באצה, במילוי דגים או במילוי צמחוני וגם צ'יראשי סושי שהוא "סושי מפוזר" או פשוט קערות אורז עם סשימי טונה או סלמון, סלט אבוקדו ויוזו, מלפפון וטוביקו. כמו כן, בנוסף לאוכל, המקררים של המעדנייה מציעים גם בירות אסייתיות, תה קר בטעמים וקינוחים.

 

מקררי הקוויקס פתוחים בין השעות 12:00-18:00.

 

איפה: השחם 30, פתח תקווה

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
   

דויד ויוסף סטריט פוד

צמד השפים התל אביביים דודו אלמקייס ויוסי שטרית, העומדים מאחורי מסעדת "דוד ויוסף", פתחו לאחרונה מסעדה חדשה שמציעה תפריט ביתי המבוסס ברובו על מנות שהשניים גדלו עליהן בבית של אימא וסבתא.

 

בימי שישי ניתן לבוא ולקחת הביתה: סלטים במשקל חצי קילוגרם כמו מטבוחה (26 ש"ח), צירשי (26 ש"ח), טחינה לבנה (22 ש"ח), חציל בתחמיץ (22 ש"ח) וסלק אדום (22 ש"ח) בנוסף, מציעים במקום גם עיקריות כמו חריימה בורי טריפוליטאי (155 ש”ח לקילוגרם), דג מרוקאי (155 ש”ח לקילוגרם), טבחה ירוקה בסלק (155 ש"ח לקילוגרם), קציצות עוף ובמיה (120 ש"ח לקילוגרם), סלמון אפוי בתנור (42 ש"ח ליחידה), פרגיות ממולאות בבשר אגוזים ופטריות (155 ש"ח לקילוגרם), כרעי עוף בתנור (26 ש"ח ליחידה), לזנייה תרד בשר ועגבניות (32 ש"ח ליחידה), בצל ממולא (12 ש"ח ליחידה), בורקס בשר (28 ש"ח ליחידה) ותוספות כמו אורז (32 ש"ח), קונכיות ועשבי תיבול (36 ש"ח), שום קונפי (10 ש"ח ליחידה) ועדשים שחורות וחמוציות (36 ש"ח לקילוגרם). כשר.

 

איפה: היצירה 26 רמת גן, 03-5515777

 (צילום: נמרוד סונדרס ) (צילום: נמרוד סונדרס )
(צילום: נמרוד סונדרס )
 

סילו

במסעדת סילו מוכרים מוצרי המעדנייה מתוצרת משק בירגר ומוצרים מתוצרת עצמית, ביניהם; ממרח טחינה וקקאו, ממרח טחינה ודבש, ממרח טחינה וסילאן, מעדן תות שדה (22 ש”ח) טחינת קצח שמית (26 ש"ח) טחינה שמית (38 ש"ח), שמן זית (49 ש"ח), זיתים סוריים מבוקעים (29 ש"ח), דבש פרחי בר (29 ש"ח), טחינה קצח שמית תוצרת דרום הר חברון (26 ש"ח) ועוד.

 

איפה: שדרות ירושלים 210 חולון, 03-573-3315

 (צילום: מיארה וערן שמר ) (צילום: מיארה וערן שמר )
(צילום: מיארה וערן שמר )

מו ומו

מו ומו שהתחיל בתור אטליז ב-1984 הפך לרבות השנים גם למסעדה והפך ומוסד הבשר המוכר ביותר באזור רחובות. תמיר, שמנהל את המקום, הוא דור שני לקצבים והוא ממשיך את דרכו של אביו בכל מה שקשור ליישון בשר על העצם.

 

באטליז של המסעדה תוכלו לרכוש סינטה (156 ש"ח), פילה שלם (245 ש"ח), אנטריקוט (198 ש"ח) וגם נתחים מיוחדים יותר השייכים לקבוצת ״נתחי הקצבים״ האלטרנטיביים שמוצעים במחירים משתלמים (88-145 ש"ח). מעבר לכך, תוכלו לרכוש במו ומו גם עופות לא מוכשרים, תערובת בשר מיוחדת להמבורגרים ולקבבים, וגם חלקי פנים ועצמות מח (28 ש"ח). מכיוון שכל הקצבים שעובדים במקום הם גם טבחים, צפו להמלצות מקצועיות שילוו את הקניה.

  

איפה: הרצל 177 רחובות, 08-946-2690

 

ירושלים והסביבה:

לינק

לינק היא מסעדת בשרים ירושלמית עם סניף נוסף במבשרת ציון שהוא ביסטרו-בר עם תפריט הכולל בשרים, דגים, פירות ים, פסטות, סלטים, מרקים, קינוחים, קפה והמון אלכוהול.

 

מעל מסעדת הלינק פועלת קצביה, בה מתמחים בכל מה שקשור בסטייקים עם עצם ובה תוכלו לרכוש ארבעה סוגי אנטרקוט המיושנים עד 35 ימים (לפי סוג הבשר והצורך): אנטרקוט יבוא (160 ש"ח לק"ג), אנטרקוט עגל (188 ש"ח לק"ג) אנטרקוט (198 ש"ח לק"ג) ואנטרקוט על העצם (145 ש"ח לק"ג). כמו כן מוכרים כאן גם בקר טחון החל מ-78 ש"ח לק"ג, הודו טחון החל מ-46 ש"ח לקילוגרם ובשר לחמין החל מ-73 ש"ח לק"ג.

 

מלבד רכישת הבשרים תוכלו גם לקבל כאן עצות לטיפול בבשר ואם תרצו אפילו לקחת חלק בשיעורים המועבקים במקום בנושאי צלייה, יישון, בישול, שימור וכבישת הבשר.

 

איפה: היצירה 6 מבשרת ציון, 02-6458844

 

פריסה ארצית:

קפה לואיז

בקפה לואיז המתמחים באוכל בריא השיקו לאחרונה את "החנות של לואיז" שהן מעדניות המטבח הבריא רשר פועלות בכל סניפי הרשת.

 (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)
 

על מדפי המעדניות הללו תמצאו חומרי גלם המופיעים גם בתפריט המסעדה כמו למשל סוגים שונים של סופרפודס כמו זרעי צ'יה, קייל, פטריות אקזוטיות, קינואה, גוג'י-ברי, ספירולינה, מורינגה ועוד (מחירה של מנת הסופרפוד היומית 10 ש"ח), ממרחים כמו שום, ארטישוק צלפים, זיתים רוזמרין ושום קארי (29 ש"ח ל-190 גר׳), לחמי שאור כמו תמרים או אגוזים משיפון וקמח מלא, כוסמין חמוציות, בריאות דגנים, שיפון דלעת ועגבניות וטימין (23-26 ש"ח).

 

בנוסף, מציעים בלואיז גם עוגיות מקמח מלא, מקמח כוסמין, ועוגיות מלוחות ( 35-38 ש"ח), גבינות צאן ועיזים, מבחר מוצרי זית, מוצרים אורגניים (16 ש"ח ל-100 גר׳) וכמובן גם מבחר מוצרים ללא גלוטן.

 

איפה: בסניפי הרשת

 

לחם ארז

בלחם ארז מציעים תפריט חלבי של ארוחות בוקר (גם טבעוניות), מבחר סלטים, כריכים, טוסטים ופסטות אבל גולת הכותרת הן ללא ספק המעדניות שפועלות בכל סניפי הרשת ובהן למעלה מ-100 מוצרים שונים.

 

כך, למשל, תמצאו במעדניות של לחם ארז לחמי מחמצת, הנאפים מדי יום בעבודת יד כמו לחם עגבניות ושום, לחם אגוזים וצימוקים ולחם פרג וחמניות (19-23 ש"ח), עוגות מוס (59-65 ש״ח) ועוגות בחושות (39 ש״ח), עוגיות וממרחים מיוחדים (29 ש״ח), טחינה, חלבה וגרנולה וגם מבחר קונפטורות (29 ש״ח).

 

משלוחים: אין

 

כשרות: חלק מהסניפים כשרים

 

איפה: לבירור הסניף הקרוב כנסו לאתר הרשת


קפה ביגה

ביגה היא רשת בתי קפה המונה כ-20 סניפים שבהם פועלת גם מעדניה בה תוכלו לרכוש מבחר ענק של עוגיות, מאפים ועוגות המבוססים על מחמצת איטלקית מיוחדת. כמו כן יש במעדניות של ביגה גם פאיים כמו פאי אגסים, פאי לימון ופאי תפוחים ללא סוכר וגם מבחר ריבות המיוצרות בעבודת יד ופטיפורים.

 

בגזרת המלוחים, המעדניה מציעה מטבלים כמו מטבל זעתר ומבטל ארטישוק ולצידם גם גבינות צאן, לחמי מחמצת וקישים. מעבר לכך תוכלו לרכוש כאן גם תערובת קפה אורגני, זיתים במשקל, דבש דבורים טבעי, דבש חרובים מרצפן ועוד.

 

איפה: לבירור כתובת של הסניף הקרוב כנסו לאתר הרשת.

 (צילום: אלעד גוטמן ) (צילום: אלעד גוטמן )
(צילום: אלעד גוטמן )
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי בן אפריים
הטרנד הקולינרי החדש: מעדניה עם מסעדה
צילום: שי בן אפריים
מומלצים