שתף קטע נבחר

טבעונית מלאה בכל טוב: אנצ'לדה ברוטב מולה

טורטיה ממולאת בכל טוב, מגולגלת ואפויה בתנור ברוטב מולה, רוטב עשיר של צ'יליס (פלפלים) ושוקולד והכל מהמטבח המקסיקני

 

אנצ'לדה ברוטב מולה

מתכון של יעל מנור מקומרו

המרכיבים: 

למולה:

5 ציפורן

1 מקל קינמון

כוכב אניס

1/4 כפית זרעי כמון

4 פלפלים חריפים יבשים (אנצ'ו)

כף צ'יפולטה מעושן

1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס זרעי דלעת

2 טורטיה תירס

כוס עגבניות, קלופות וחתוכות

70 גרם שוקולד מריר

4 כוסות של ציר ירקות

3 כפות שמן

מלח

 

כוסברה לקישוט

 

לאנצ'ילדה

8 טורטיות תירס או קמח

 

למילוי (אפשר להוסיף כל מה שאוהבים) 

2 כוסות אורז מלא מבושל

שעועית מבושלת או תבשיל צ'ילי מוכן

בצל מטוגן

שום כתוש

1 כפית כמון

כוסברה קצוצה

עגנבניות קצוצות

תרד מבושל או בטטה (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המולה: משרים במים חמים את הפלפל היבש למשך חצי שעה.
  2. במחבת חמה קולים קלות את הציפורן, הקינמון, האניס, הכמון וזרעי הדלעת. מוציאים ושמים בבלנדר.
  3. מוסיפים שמן למחבת, וכשהשמן חם מוסיפים טורטיה חתוכה, צימוקים, צ'יפולטה וכוס. מערבבים יחד ומבשלים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים לבלנדרעם הפלפל היבש, טוחנים הכל עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  5. מחזירים את התערובת למחבת עם כף שמן ומערבבים. המרקם שמתקבל הוא של רסק עגבניות סמיך.
  6. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
  7. מוסיפים את השוקולד ומביאים לרתיחה עדינה.
  8. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהכל מסמיך.
  9. מכינים את המילוי לאנצ'ילדה: מערבבים את חומרי המילוי יחד.
  10. מניחים כמות נאה במרכז של כל טורטיה, מגלגלים ומניחים בתבנית משומנת קלות את כל הטורטיות. מכסים עם רוטב המולה ואופים כ-20 דקות בתנות שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
  11. להגשה אפשר להניח אבוקדו ושמנת חמוצה טבעונית - להלן המתכון:

 

שמנת חמוצה טבעונית

המרכיבים:

1/2 כוס טופו

1/2 כוס קשיו לא קלוי שהושרה כ-3 שעות במים

מיץ מ-1/2 לימון

מלח

מים

כף שמרי בירה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים הכל בבלנדר, מוסיפים מעט מים לפי הצורך ומערבבים יחד עד למרקם אחיד וחלק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים