שתף קטע נבחר

סקר מש' הבריאות מצא: מה חדר המיון הגרוע ביותר?

הסקר, שנערך לראשונה, בדק כ-10 אלפים מטופלים שענו על מגוון שירותים שניתנים בחדרי המיון. מבין בתי החולים הגדולים - המיון של הדסה עין כרם לוקח את המקום הראשון, בבינוניים כרמל בחיפה מוביל ומבין בתי החולים הקטנים - מעייני הישועה זוכה בפער ניכר

מאיזה חדר מיון אתם מרוצים? סקר של משרד הבריאות שנערך לראשונה בארץ, בדק את שביעות הרצון מחדרי המיון בישראל. הסקר ביקש לבחון את חוות הדעת של המטופלים ב-26 בתי חולים בארץ, כחלק מסדרת סקרי חווית מטופל לאומיים שעורך משרד הבריאות ויבוצע מעתה אחת לשנתיים.

 

הממצאים מתייחסים לכל אחד מבתי החולים ונערך שקלול לבדוק גם את הציון ברמה הארצית.

 

האם אנחנו מרוצים מהשירות במערכת הבריאות?

סקר: מאיזה בתי חולים בארץ אנחנו הכי מרוצים?

סקר: איזו קופת חולים הכי אהובה בישראל?

7.5 שעות במיון: באיזה בי"ח מחכים הכי הרבה?

  

56% מהמטופלים שבעי רצון מחדרי המיון בישראל

ברמה הארצית הסקר מצא כי 75% מהמטופלים חשבו שיש יחס וכבוד למטופלים שהגיעו לחדרי המיון, 69% חשבו שניתן מידע והסברים למטופלים, 67% סבורים שקיים רצף טיפולי בחדרי המיון בישראל, 66% מרוצים מהתנאים פיסיים, 67% סבורים שזמני המתנה סבירים או קצרים.

  

בנוסף, 56% שבעי רצון מהטיפול בחדרי המיון בישראל,59% הביעו נכונות להמליץ על בית החולים, 69% הרגישו שהם טופלו בידיים טובות ו-68% סבורים שחדר המיון בו ביקרו סיפק מענה סביר לבעיה שבגללה הגיע.

 

מבין בתי החולים הגדולים, הדסה עין כרם, מובילה בסקר שביעות הרצון עם 63%, בקרב בתי החולים הבינוניים הכרמל עם 66% ובתי החולים הקטנים, מעייני הישועה עם 79%. יש לציין שמלבד בילינסון, כל בתי החולים כוללים מיון ילדים, שמעלה את אחוזי שביעות הרצון הכלליים.

 

סוגרים את הרשימה: בקרב בתי החולים הגדולים סורוקה עם 47%, בבתי החולים הבינוניים הלל יפה עם 49% ובתי החולים הקטנים רבקה זיו עם 50%.

  

הסקר התקיים בין החודשים מאי-אוגוסט 2015 מבין הנושאים שנבדקו בשאלון: שביעות רצון כללית, נכונות להמליץ על חדרי המיון יחס הצוותים המטפלים, מתן מידע ובהירות ההסברים, זמני המתנה, רצף הטיפול בתחנות השונות, אופן התנהלות חדר המיון וסביבה ותנאים פיזיים.

 

הסקר מתבסס על מטופלים שביקרו בחדרי המיון והשתחררו או התאשפזו. צוות המחקר פנה למטופלים בטווח של השבועיים מיום ההגעה לחדר המיון באמצעות שיחת טלפון.

 

בסקר נשאלו המטופלים עצמם, הורים לילדים קטינים שהביאו את ילדיהם לטיפול ומלווים של קשישים מעל גיל 76. הסקר נערך בשפה המועדפת על המטופל- עברית, רוסית, ערבית או אנגלית. סה"כ רואיינו 10,152 מטופלים ב-26 בתי חולים.

 

 ( )

  

בנוגע לבית החולים בילינסון מדובר בנתונים המתייחסים לחדר המיון למבוגרים בלבד, זאת בניגוד לשאר בתי החולים שקיימים בהם גם חדרי מיון לילדים.

 

 ( )

 

יתרון בשביעות הרצון לבתי החולים הקטנים

השוואה בין בתי חולים לפי גודלם נמצאו הבדלים מובהקים בין קבוצות בתי החולים כאשר קיים יתרון מובהק לבתי החולים הקטנים בכל הפרמטרים בהשוואה לבתי החולים הגדולים ובתי החולים הבינוניים.

 

בסקר נערכה בדיקה גם בחדרי המיון לילדים. בכל הפרמטרים שנבדקו קיים יתרון מובהק לחדר מיון ילדים (72% חשים שביעות רצון כללית טובה בחדר מיון ילדים ו-82% מההורים חשים שילדיהם טופלו בידיים טובות במיון ילדים) לעומת חדר המיון הכללים. (רק 53% שבעי רצון בחדרי המיון הכללים ורק 66% חשים שטופלו בידיים טובות).

 

 ( )

  

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
הדסה עין כרם. הראשון מבין בתי החולים הגדולים בשביעות רצון
צילום: אלי מנדלבאום
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים