שתף קטע נבחר

4 קוקטיילים עם ירקות: מדלעת ועד כוסברה

מה הקשר בין עגבניות שרי לאלכוהול, בין בזיליקום לקוקטיילים ומה עושה דלעת בכוס של מרטיני? עמית אדר ממסעדת קלארו מגיש לכם 4 קוקטיילים מירקות

 

 

ספייסד פמקין | קוקטייל עם דלעת

קוקטייל נפלא ועשיר עם דלעת טרייה שהופכת לסירופ דלעת מתקתק, מכינים כמות גדולה של סירופ, שומרים במקפיא (ומשתמשים בלי סוף). אם מחליטים להכין את הגרעינים כדי להכין כמות גדולה- אפשר לנשנש ליד כל דבר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
המרכיבים:

50 מ"ל (שוט) קטל וואן מושרה עם תימין

15 ענפי תימין טריים

60 מ"ל סירופ דלעת

20 מ"ל ליקר 43

נשיגעת (דש) לימון טרי

2 נגיעות (דש) ביטר קראול

 

לסירופ דלעת:

1/2 ק"ג דלעת

1/2 ק"ג דלורית

2 כפות שמן קנולה

1/2 3 כוסות (700 גר') סוכר

1/2 1 ליטר מים

 

לקישוט:

גרעיני דלעת מתובלים

לא חובה:

חופן של גרעיני דלעת

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

 

הגשה: כוס מרטיני ללא קרח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים וודקה עם תימין: מכניסים לתוך בקבוק הוודקה כ-15 ענפי תימין ומשרים למשך 48 שעות. אופציה שנייה, לקלות את ענפי התימין על מחבת יבשה ואז להשרות בוודקה למשך 24 שעות בלבד.
  2. מכינים את הסירופ: מקלפים את הדלעת והדלורית, חותכים את הקצוות וחוצים באמצע, מנקים מבפנים. חותכים לקוביות גסות.
  3. מחממים בסיר מעט שמן קנולה ומוסיפים את הדלורית והדלעת.
  4. מערבבים על האש עד שמתקבל מרקם קרמלי ושחום- מוסיפים את הסוכר עם נגיעה של מים, לאחר מספר דקות, כשהסוכר הופך נוזלי, מוסיפים את המים. מבשלים על אש נמוכה עד שהדלורית מתרככת.
  5. מעבירים למיקסר וטוחנים על עוצמה גבוהה מסננים לתוך בקבוק זכוכית נקי ומעוקר. שומרים במקפיא.
  6. מכינים גרעיני דלעת (לא חובה): קולים על מחבת יבשה ללא שמן עם כף פפריקה מתוקה וכף פפריקה מלוחה במשך 5 דקות.
  7. מכינים את הקוקטייל:  מערבבים את המרכיבים בשייקר עם קרח. מוזגים לכוס דרך מסננת צפופה.

 

לונה | קוקטייל כוסברה ירקרק

המרכיבים: 

צרור כוסברה נדיב - כותשים (כולל הגבעולים) עם מעט מי סוכר (10 מ"ל) המורכבים מיחס 1X1 כף סוכר כף מים

50 מ"ל קטל וואן ציטרון (וודקה בניחוח לימון)

25 מ"ל מיץ לימון טרי

20 מ"ל מונין פסיפלורה

סגירה בג'ינג'ר אייל וזסט תפוז

 

להגשה: כוס לאובול עם קרח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. משקשקים הכל בשייקר עם קרח.
  2. מוזגים ללוובול עם קרח.

 

בלאדי מרי צהוב

בלאדי מרי מעגבניות שרי צהובות טריות, גם כאן אפשר לשמור במקרר כמות של מיץ עגבניות למגוון שימושים ואפילו לשתות כמיץ

 

המרכיבים:

50 מ"ל קטל וואן

100 מ"ל עגבניות צהובות

20 מ"ל מיץ לימון טרי

קורט מלח

קורט פלפל

נגיעת (דש) ביטר סלרי

2 נגיעות (דשים) טבסקו (אפשר גם חזרת לבנה)

 

למיץ עגבניות שרי צהובות:

1 ק"ג עגבניות שרי צהובות

מלפפון גדול

2 פלפלים צהובים

100 מ"ל שמן זית

30 מ"ל חומץ שרי

2 קורט סוכר

4 קורט מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את המיץ: מקלפים את המלפפונים ומורידים קצוות, חוצים את הפלפלים ומנקים את התכולה.
  2. מכניסים למיקסר את כלל המרכיבים: עגבניות, פלפלים, מלפפון, שמן זית, חומץ שרי, מלח וסוכר. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ומסננים לתוך בקבוק זכוכית.
  3. מכינים את הקוקטייל:  מערבבים את כל המרכיבים בכוס ומוזגים מכוס אל כוס מספר פעמים עד לאיחוד כל המרכיבים.
  4. מוסיפים קרח ומעבירים מכוס לכוס לחיבור המרכיבים כמספר פעמים.
  5. מגישים בכוס הייבול עם קרח ומקשטים בסלרי.

 

בזיליקה

קוקטייל עם עלי בזיליקום וסירופ אגסים טריים משובח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

המרכיבים:

7 עלי בזיליקום ירוקים ו-3 עלי בזיליקום סגול

נגיעה (דש) של מי סוכר

50 מ"ל טנקרי

40 מ"ל סירופ אגסים (הוראות הכנה מצורפות)

 

לסירופ אגסים:

40 מ"ל לימון

1/2 ק"ג אגסים

1/2 ק"ג סוכר

1/2 ק"ג מים

 

אופן ההכנה:

  1. כותשים את עלי הבזיליקום עם דש מי סוכר.
  2. מכינים סירופ של אגסים: חותכים ומגלענים את האגסים, טוחנים במיקסר עם הלימון, הסוכר והמים.
  3. מסננים הכל לסיר גדול, ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה עד שהסירופ מצטמצם מעט. מורידים מהאש ומצננים.
  4. משתמשים בכמות הרצויה ואת השאר מאכסנים בבקבוק זכוכית, במקפיא.
  5. מערבבים בשייקר עם קרח את מרכיבי הקוקטייל ומוזגים ללואובול עם קרח.
  6. אפשר לקשט בחתיכת אגס ו-2 עלי בזיליקום.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לונה, קוקטייל כוסברה ירקרק
צילום: ירון ברנר
מומלצים