שתף קטע נבחר

שישי בישולים: חריימה דגים

מה מתאים יותר מתבשיל דגים חריף לפתוח איתו את ארוחת שישי, עם חלה טרייה בצד שאפשר לטבול ברוטב הסמיך? מלי יפה עם המתכון המשפחתי. ואל תשכחו הרבה מים בשביל החריף

חריימה

המרכיבים:

8-9 חתיכות של דג נסיכת הנילוס או דג טונה

2 עגבניות בשלות, חתוכות לפרוסות

גמבה אדומה, חתוכה לרצועות

2 פלפלים חריפים

7-8 שיני שום

חבילת כוסברה קצוצה

3/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

2 כפות פפריקה מתוקה (גדושות)

כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

1/2 כף כורכום

1/2 כף כמון

כפית שטוחה של אבקת מרק עוף

2 כוסות של גרגירי חומוס מבושלים

 (צילום: מלי יפה)
(צילום: מלי יפה)
 

אופן ההכנה:
  1. מנקים את הדגים היטב לפני הבישול: משרים אותם במים חמים וכפית מלח במשך כשעה וחצי, ולאחר מכן שוטפים.
  2. מסדרים בסיר רחב את העגבניות, הגמבות, חצי כמות מהכוסברה הקצוצה, שיני השום ופלפל חריף אחד. את הפלפל החריף השני יש חותכים לרצועות ולפזר בסיר (מי שחושש מחריפות יתר, מומלץ לוותר על חיתוך הפלפל ולהשאירו שלם).
  3. מסדרים בסיר את הדגים, אחד לצד השני. סוגרים את המכסה ומאדים את הדגים על אש בינונית כ- 8-10 דקות עד שהם מלבינים.
  4. מכינים את הרוטב: בקערה שמים את השמן והתבלינים (פפריקה, כורכום, כמון, אבקת מרק עוף ומעט מלח).
  5. כשהדגים מוכנים, יוצקים את הרוטב מעל. לאחר כדקה מוסיפים מים חמים עד לגובה הדג, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים והכוסברה הקצוצה שנותרה בצד.
  6. מגבירים את האש לעוצמה גבוהה ומבשלים במשך כשעה (מכסה פתוח) עד שהמים מתאדים ומתקבל רוטב סמיך, חריף וטעים.

 

יש להצטייד בחלה טעימה וליטר מים. בתיאבון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מלי יפה
דגים חריפים לשבת
צילום: מלי יפה
מומלצים