שתף קטע נבחר

האב רופא - השלישייה שלו, בני 28 סיימו לימודי רפואה

השלישייה שהגשימה את החלום של כל הורה, בעיקר אם הוא רופא גם, כמו ד"ר ברנרדו בינר, שלושתם יחד למדו רפואה ועברו את המבחן המכריע. עכשיו שלישיית הרופאים הטריים לבית בינר ממתינים לשיבוצים לבתיה"ח כדי להתחיל בסטאז'

לא קשה לנחש על מה משוחחים בבית משפחת בינר מקריית מוצקין, סביב שולחן ערב השבת. בכל זאת, מדובר במשפחה, בה האב משמש עשרות שנים כרופא שיניים, וכעת שלושת ילדיו, שלישיית תאומים, סיימו יחד ובהצלחה רבה את לימודי הרפואה שלהם.

 

רועי, דרור ואחותם גילי, נולדו לפני 28 שנה, לד"ר ברנדו בינר (58) ולרחל, ד"ר במדעי המחשב. הם גדלו אמנם כאחים תאומים, אך במהלך השנים הקפידו ההורים לדאוג שכל אחד יהיה עצמאי בדרכו שלו.

 

"בבתי הספר הם היו בדרך כלל בכיתות נפרדות, כדי לתת להם את המרווח להתפתחות העתידית", אומרת רחל האם, "רועי ודרור סיימו את לימודיהם במגמת כימיה, פיזיקה, מתמטיקה וביולוגיה, ואילו גילי סיימה במגמת ביולוגיה ומדעי החברה".

 

תמיד חלמו להיות רופאים. משפחת בינר הרפואית (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
תמיד חלמו להיות רופאים. משפחת בינר הרפואית(צילום: אלעד גרשגורן)

 

"לא היה על הילדים לחץ ללמוד רפואה"

שלישיית האחים מספרים כי מגיל צעיר, חלמו להיות רופאים. "תמיד דיברנו על זה", מעידה גילי, "זה תמיד היה שם. החברות שלי אומרות לי, 'כל הזמן אמרת שתלמדי רפואה'".

 

גם רועי מספר כי חשב על רפואה מגיל מאוד קטן. "בצבא בחרתי לצאת לקורס חובשים ומאוד שמחתי שהתקבלתי. לימוד הרפואה היה המשך ישיר לכך". דרור מודה כי התלבט בין לימודי רפואה להנדסה. "בצבא החלטתי סופית ללמוד רפואה", הוא מסביר.

 

האב ברנדו, רופא שיניים זה 31 שנה, הוא בעל מרפאה פרטית בקריית חיים, ועוסק במקביל גם בטיפול שיניים בהרדמה כללית למבוגרים, מספר כי נושא הרפואה תמיד היה בביתם.

 

"מאז שהילדים היו קטנים, משאת נפשם הייתה ללמוד רפואה. אנחנו בתור הורים, ניסינו להכניס גם דברים אחרים הביתה, כמו עריכת דין, הנדסה, אדריכלות. הם בחרו רפואה. אני מודה, שכאשר זו הייתה בחירתם, זה עשה לי טוב, אבל לא היה כאן שום לחץ עליהם ללכת ללמוד רפואה".

 

"היינו אטרקציה עבור הסגל באוניברסיטה"

וכך, שבוע וחצי בלבד לאחר שסיימו את שירותם הצבאי המריאו רועי ודרור עם אחותם אשר השתחררה שנה לפניהם, ללימודי הרפואה בבוקרשט רומניה. "גרנו באותה הדירה ולמדנו באותה הקבוצה", מספר רועי.

 

דרור: "לאורך כל הלימודים, עזרנו כמובן האחד לשני, כי היינו כל הזמן יחד. למדנו את אותו החומר וניגשנו לאותם המבחנים. היינו שם אטרקציה עבור הסגל והחברים לספסל הלימודים".

 

וכך במשך 6 שנים, השלימו האחים את לימודי הרפואה שלהם, ועברו יחד את המבחנים בבוקרשט, טרם שובם לישראל. "לנו זה היה מאוד קשה", מעידים ההורים, "הבית התרוקן. אבל הם קיבלו מאיתנו את מלוא התמיכה לאורך כל השנים".

 

בחצי השנה האחרונה, שקדו גילי, רועי ודרור, לקראת המבחן הקשה באמת – מבחן הרישוי של משרד הבריאות בישראל. "הם ישבו מסביב לשולחן ודיברו רק על רפואה", משחזרת רחל. לפני חודש ניגשו למבחן שאורכו 5 שעות, ולפני שבועיים התבשרו כי עברו את המבחן בהצלחה.

 

"הפחד הכי גדול שלי היה שאשמח עם אחד ואכאב עם אחר", מספרת האם, "כששמעתי ששלושתם עברו, בכיתי מאושר. החברים מהעבודה הביאו לי מים וסילקו אותי הביתה".

 

ד"ר ברנרדו מגלה כי נושא הרפואה חזק מאוד גם במשפחה המורחבת. אחותו ואחיו רופאים וכך גם אחיה של רחל אשתו. כעת ממתינים הרופאים הטריים לשיבוץ אל בתי החולים, בו יעברו שנה של סטאז', לאחריה יעברו במשך 4-7 שנים את ההתמחות.

 

ולאן הם מייעדים עצמם לעתיד? דרור חושב על התמחות בתחום הרדיולוגיה, גניקולוגיה ואולי עור ומין. רועי חושב על אף, אוזן, גרון, ואילו גילי מעוניינת להתמחות ברפואת עור ומין.

 

ראש העיר קריית מוצקין, חיים צורי, אומר בגאווה כי "השלישייה של משפחת בינר היא מקור גאווה לקריית מוצקין. שלישיית הרופאים שגדלה והתחנכה בבתי הספר בעיר, משקפת בהצלחה את מערכת החינוך שלנו המשלבת בין חינוך להישגיות וערכים".

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
האב ושלושת ילדיו הרופאים
צילום: אלעד גרשגורן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים