שתף קטע נבחר

הקלאסיקה על שולחן הסדר: מתכון לכבד קצוץ

לכבד קצוץ יש לא מעט גרסאות ומתכונים, לכל אחד יש את "האחד" שלו. לפניכם מתכון קלאסי שיכול להתחרות בכל מתכון אחר שאתם מכירים

כבד קצוץ

המרכיבים:

500 גר' כבדי עוף נקיים

3 בצלים, קצוצים

4 ביצים קשות

50 גר' שומן אווז (שמאלץ) או 4 כפות שמן צמחי

מלח ופלפל לפי הטעם

 (צילום: אולג פלידר) (צילום: אולג פלידר)
(צילום: אולג פלידר)
 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הכבדים על להבה פתוחה.
  2. ממיסים מעט שומן אווז (או שומן צמחי), ומטגנים את הכבדים עד שהם עשויים.
  3. במחבת נפרדת, מטגנים שני בצלים קצוצים במעט שמן עד שהם הופכים שקופים.
  4. מכניסים את שתי התערובות (הכבד והבצל) בנפרד למקרר.
  5. לאחר שעה בקירור מעבירים את הכבד במטחנת בשר (ניתן לקצץ גם עם מזלג או פומפייה). מוסיפים 4 ביצים קשות טחונות או קצוצות, ואת הבצל הנותר, חי וקצוץ דק.
  6. מקפלים בעדינות את התערובת ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
  7. לפני ההגשה מעטרים את המנה בבצל מטוגן בנדיבות.

 

המתכון באדיבות זמי שרייבר, מסעדת "סנדר" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אולג פלידר
כבד קצוץ
צילום: אולג פלידר
מומלצים