מתכון למצה בריי ממולאת בפירה ופטריות
עבר ליל הסדר והתחילה שיגרת פסח - אז מה תאכלו הערב? מתכון למצה בריי ממולא בפירה ופטריות
מצה בריי ממולאת בפירה ופטריות
המרכיבים:8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
סלסילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרצועות
1 בצל לבן בינוני, קצוץ
שמן זית לטיגון
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים ומעט מלח עד שיתרככו. מסננים, מוסיפים ומועכים לכדי פירה.
- מטגנים בשמן זית את הבצל עד שקיפות. מוסיפים פטריות, מטגנים כ-5 דקות ומוסיפים את הבצל והפטריות יחד עם השמן ששימש לטיגון לפירה, מתבלים במלח פלפל ופפריקה ומערבבים.
- חוצים כל מצה לארבעה חלקים. על כל רבע מצה מסדרים כף וחצי של מלית, סוגרים עם רבע נוסף של מצה וטובלים ומצפים בביצים הטרופות.
- מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים לאחר כבוד.
זמי שרייבר הוא הבעלים של מסעדת "סנדר" בתל אביב
מומלצים