שתף קטע נבחר

מתכון למצה בריי ממולאת בפירה ופטריות

עבר ליל הסדר והתחילה שיגרת פסח - אז מה תאכלו הערב? מתכון למצה בריי ממולא בפירה ופטריות

מצה בריי ממולאת בפירה ופטריות

המרכיבים:
8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

סלסילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרצועות

1 בצל לבן בינוני, קצוץ

שמן זית לטיגון

2 ביצים טרופות

מלח ופלפל

1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים ומעט מלח עד שיתרככו. מסננים, מוסיפים ומועכים לכדי פירה.
  2. מטגנים בשמן זית את הבצל עד שקיפות. מוסיפים פטריות, מטגנים כ-5 דקות ומוסיפים את הבצל והפטריות יחד עם השמן ששימש לטיגון לפירה, מתבלים במלח פלפל ופפריקה ומערבבים.
  3. חוצים כל מצה לארבעה חלקים. על כל רבע מצה מסדרים כף וחצי של מלית, סוגרים עם רבע נוסף של מצה וטובלים ומצפים בביצים הטרופות.
  4. מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים לאחר כבוד.

 

 

זמי שרייבר הוא הבעלים של מסעדת "סנדר" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
מצה בריי ממולאת בפירה ופטריות
צילום: אפיק גבאי
מומלצים