אוכלים קטניות? זה המתכון שלכם לפסח
אין שום סיבה שהטרנד האסייתי לא יגיע גם לשולחן הסדר שלכם: תוכלו למשל להכין מנה הודית כשרה לפסח (לאוכלי קטניות) - מתכון ל אורז הודי עם בקר
אורז הודי עם בקר
המרכיבים (ל-2 מנות):
200 גר' רצועות אנטרקוט דקיקות
2 כוסות אורז, מאודה
3 כפיות צ'ילי ירוק, חתוך לטבעות דקות
1 כפית שום טרי
2 כפיות ג'ינג'ר טרי, חתוך למקלות דקות
2 כפות גזר, חתוך למקלות קטנות
10 עגבניות שרי, חצויות
20 גר' קשיו מסוכר
1/3 כפית אבקת קארי
1/2 כפית אבקת כורכום
1/3 כפית אבקת כמון
2 כפות עמבה מוכנה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
20 מ"ל שמן סויה
אופן ההכנה:
- מחממים את הווק או מחבת עמוקה, מוסיפים שמן, קארי, כורכום, כמון ומטגנים 5 שניות.
- מוסיפים רצועות אנטרקוט וממשיכים לטגן 15 שניות.
- מוסיפים שום וג'ינג'ר תוך ערבוב מטגנים 5 שניות.
- מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים 5 שניות.
- מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עוד 20 שניות.
- מוסיפים 50 מ"ל של ציר עוף או מים, עמבה ואז מוסיפים את האורז וקשיו.
- מערבבים היטב, ומגישים.
שף לאון לאוגנקי, שף ראשי רשת ג'פניקה
מומלצים