שתף קטע נבחר

אוכלים קטניות? זה המתכון שלכם לפסח

אין שום סיבה שהטרנד האסייתי לא יגיע גם לשולחן הסדר שלכם: תוכלו למשל להכין מנה הודית כשרה לפסח (לאוכלי קטניות) - מתכון ל אורז הודי עם בקר

אורז הודי עם בקר

המרכיבים (ל-2 מנות):

200 גר' רצועות אנטרקוט דקיקות

2 כוסות אורז, מאודה

3 כפיות צ'ילי ירוק, חתוך לטבעות דקות

1 כפית שום טרי

2 כפיות ג'ינג'ר טרי, חתוך למקלות דקות

2 כפות גזר, חתוך למקלות קטנות

10 עגבניות שרי, חצויות 

20 גר' קשיו מסוכר

1/3 כפית אבקת קארי

1/2 כפית אבקת כורכום

1/3 כפית אבקת כמון

2 כפות עמבה מוכנה

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

20 מ"ל שמן סויה 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הווק או מחבת עמוקה, מוסיפים שמן, קארי, כורכום, כמון ומטגנים 5 שניות.
  2. מוסיפים רצועות אנטרקוט וממשיכים לטגן 15 שניות.
  3. מוסיפים שום וג'ינג'ר תוך ערבוב מטגנים 5 שניות.
  4. מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים 5 שניות.
  5. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עוד 20 שניות.
  6. מוסיפים 50 מ"ל של ציר עוף או מים, עמבה ואז מוסיפים את האורז וקשיו.
  7. מערבבים היטב, ומגישים.

 

שף לאון לאוגנקי, שף ראשי רשת ג'פניקה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אוכל אסייתי פשוט וטעים: אורז עם בקר וקשיו
צילום: ירון ברנר
מומלצים