יאללה תקפיצו: אורז מוקפץ עם דג
צאו מהשיגרה ופנקו את האורחים שלכם במנה מיוחדת של אורז מוקפץ עם פילה סלמון בקארי ירוק וחלב קוקוס - כן, זה טעים כמו שזה נשמע
אורז מוקפץ עם פילה סלמון בקארי ירוק וחלב קוקוס
המרכיבים (ל-2 מנות):
200 גר' פילה סלמון, חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
2 כוסות אורז לבן, מאודה
150 מ"ל חלב קוקוס
2 כפיות מחית קארי ירוק
2 כפות בזיליקום, קצוץ דק
2 כפיות כוסברה, קצוצה דק
1 כפית שום טרי, קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
3 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות גמבה אדומה וצהובה, חתוכות רצועות
25 מ"ל שמן סויה
3 כפיות סוכר
1/3 כפית מלח
100 מ"ל ציר עוף
אופן ההכנה:
- מחממים ווק או מחבת עמוקה עם שמן.
- מוסיפים קוביות של פילה סלמון ולטגן בעדינות מכל הצדדים כ-3 דקות , מוציאים את הסלמון החוצה.
- מוסיפים שום וג'ינג'ר תוך ערבוב עדין ומטגנים עוד 5 שניות.
- מוסיפים את כל הירקות, מלח, סוכר ולטגן עוד כ-10 שניות.
- מוסיפים ציר עוף, חלב קוקוס, בזיליקום וכוסברה מערבבים 10 - 15 שניות ומוסיפים סלמון מטוגן.
- מוסיפים אורז מערבבים בעדינות 10 שניות ומורידים מהאש.
באדיבות שף לאון לאוגנקי, שף ראשי רשת ג'פניקה
אורז מוקפץ עם דג סלמון - תפתיעו את האורחים במנה אסייתית
צילום: ירון ברנר
מומלצים