שתף קטע נבחר

יאללה תקפיצו: אורז מוקפץ עם דג

צאו מהשיגרה ופנקו את האורחים שלכם במנה מיוחדת של אורז מוקפץ עם פילה סלמון בקארי ירוק וחלב קוקוס - כן, זה טעים כמו שזה נשמע

אורז מוקפץ עם פילה סלמון בקארי ירוק וחלב קוקוס

המרכיבים (ל-2 מנות):

200 גר' פילה סלמון, חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ

2 כוסות אורז לבן, מאודה 

150 מ"ל חלב קוקוס

2 כפיות מחית קארי ירוק

2 כפות בזיליקום, קצוץ דק

2 כפיות כוסברה, קצוצה דק

1 כפית שום טרי, קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר

3 כפיות סוכר

1/2 כפית מלח

2 כפות גמבה אדומה וצהובה, חתוכות רצועות

25 מ"ל שמן סויה

3 כפיות סוכר

1/3 כפית מלח

100 מ"ל ציר עוף

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. מחממים ווק או מחבת עמוקה עם שמן.
  2. מוסיפים קוביות של פילה סלמון ולטגן בעדינות מכל הצדדים כ-3 דקות , מוציאים את הסלמון החוצה.
  3. מוסיפים שום וג'ינג'ר תוך ערבוב עדין ומטגנים עוד 5 שניות.
  4. מוסיפים את כל הירקות, מלח, סוכר ולטגן עוד כ-10 שניות.
  5. מוסיפים ציר עוף, חלב קוקוס, בזיליקום וכוסברה מערבבים 10 - 15 שניות ומוסיפים סלמון מטוגן.
  6. מוסיפים אורז מערבבים בעדינות 10 שניות ומורידים מהאש.

 

באדיבות שף לאון לאוגנקי, שף ראשי רשת ג'פניקה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אורז מוקפץ עם דג סלמון - תפתיעו את האורחים במנה אסייתית
צילום: ירון ברנר
מומלצים