שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    גם בפסח זוללים מתוק: מתכון לעוגה בחושה

    בעוגה הזו, השילוב בין הבצק החמאתי והרך לבין הפירות החמצמצים הוא טעים ומרענן. זו עוגה כשרה לפסח, שתהיה שידוך נפלא לכוס הקפה שלכם במהלך חול המועד

    עוגה בחושה עם פירות אביביים

    נתחיל בכמה טיפים:

    • חשוב להקציף את החמאה והסוכר לפרק זמן ממושך, כדי שהמסה תהיה אוורירית ונוחה לעבודה.
    • ניתן להשתמש בעוגה בכל סוג של פרי, טרי או משומר, לפי טעם אישי.
    • לאחר שהעוגה אפויה רצוי למרוח מעל הפירות מעט אלכוהול (למשל רום) מאחר והאלכוהול מונע עובשים מעל הפירות לאורך זמן.
    • בעת הכנת הבצק (שלב א') ניתן להוסיף גרידת תפוז/גרידת לימון, תמצית רום/שקדים להדגשת טעמים.

      

    המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

    לחלק א':

    1/4 1 חבילות (250 גרם) חמאה

    כ- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

    1 שקית + 1 כפית (12 גרם) אבקת אפייה

    5 ביצים טרופות

    1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח תפו"א

    1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קורנפלור/ קמח מצות

    גרידה מלימון 1

    1 כפית תמצית וניל

    לחלק ב':

    2 תפוחי עץ טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות

    2 אגסים טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות

    3 חצאי אפרסקים משומרים או טריים, חתוכים לקוביות

    10 תותים טריים, חתוכים לרבעים

    3 כפות סוכר

    1 כף קינמון טחון

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: index open) (צילום: index open)
    (צילום: index open)

    אופן ההכנה:

    1. חלק א'- הבצק: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. חשוב להקציף היטב בכדי שהתערובת תהיה אוורירית (ההקצפה תימשך לפחות כ-10 דקות).
    2. מוסיפים את הביצים הטרופות.
    3. מנפים את הקורנפלור, קמח תפו"א ואבקת האפייה ומוסיפים למסה במיקסר, מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד.
    4. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון ומקציפים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי של הבצק.
    5. חלק ב'- הרכבת העוגה: מרפדים את תבנית האפייה בנייר כסף. יוצקים מחצית מכמות הבצק הבחוש ומעליו מסדרים מחצית מכמות הפירות הטריים. בוזקים מעל חצי מכמות הסוכר והקינמון.
    6. על שכבת הפירות יוצקים את החצי הנותר של הבצק הבחוש ומיישרים.
    7. מסדרים מלמעלה את שארית הפירות הטריים, בוזקים מעל סוכר וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.
    8. להקניית מראה "קונדיטורי", מכינים ג'לי שקוף עפ"י הוראות היצרן, מברישים מעט ליצירת זיגוג (גלייזינג, בעגה המקצועית) ומעטרים באבקת סוכר.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    מתכון לעוגה בחושה לפסח עם אפרסקים
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים