שתף קטע נבחר

סדר טבעוני: ממרח עדשים שחורות

במתכון הזה יש שילוב שמזכיר כבד קצוץ, אבל מיועד לכל אלה שכבר ויתרו עליו. הממרח הזה יהיה נפלא על מצה, עם או בלי חזרת חריפה

ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

 

המרכיבים: 

500 גר' עדשים שחורות, מבושלות לריכוך במים ללא מלח

1 בצל גדול, פרוס גס

1/2 כוס אגוזי מלך

1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס

2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים דק

שמן זית

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך והזהבה. מסירים מהאש.
  2. מניחים במיכל של מעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והפטרוזיליה. יוצקים מעט שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).
  3. מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
ממרח עדשים טבעוני שמזכיר כבד קצוץ
צילום: אורי שביט
מומלצים