שתף קטע נבחר

הסלט שירעיד את השולחן

מאסתם בסלטים השיגרתיים על שולחן הסדר? קבלו מתכון לסלט לבבות ארטישוק עם ארוגולה וקשיו

סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו

בעונה הכי כיף להשתמש בארטישוק טרי, אבל אין שום בעיה להחליף אותו בלבבות ארטישוק קפואים ומופשרים. אם רוצים אפשר לטחון יחד את כל המרכיבים ולקבל ממרח טעים ולא שגרתי.

 

המרכיבים: 

6-8 ארטישוקים צעירים או 400 גרם (חבילה) תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות

חופן אגוזי קשיו לא קלויים, שבורים גס

1/4 צרור ארוגולה, קצוצה גס

מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון

שמן זית איכותי

מלח גס ים, פלפל שחור גרוס טרי

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

אופן ההכנה:

  1. אם משתמשים בארטישוקים טריים: מרתיחים מים עם מיץ מחצי לימון (אפשר להשאיר בפנים גם את הקליפה). חותכים את עלי הארטישוק מסביב לפרח וחושפים את הלב. מחלצים את הקוצים הקטנים ומניחים את הלב המנוקה בתוך המים הרותחים. ממשיכים כך עם יתר הארטישוקים ומניחים להתבשל במי הלימון 5-10 דקות נוספו, עד שהלבבות מתרככים מעט. את הלבבות המופשרים אין צורך לבשל כלל.
  2. פורסים את הלבבות לפרוסות דקות, מניחים בקערת ערבוב, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים היטב כך שכל הפרוסות יהיו עטופות בלימון.
  3. מוסיפים את עלי הארוגולה, הקשיו, שמן זית, מלח ופלפל ואת קליפת הלימון המגורדת. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים מיד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
סלט לבבות ארטישוק לפסח
צילום: אורי שביט
מומלצים