שתף קטע נבחר

מתכון קלאסי לצלי בקר

אתם כבר סגורים על עיקרית? קבלו מתכון לצלי בקר העשוי מנתח בשר הנצלה כמעט ללא תוספת נוזלים, ומבושל לאחר מכן ברוטב שהוכן על בסיס הציר שהופרש במהלך הצלייה. מעדן

צלי בקר

 

המרכיבים ל-10 מנות:

2 ק"ג בשר בקר (כתף, סינטה, צלי כתף או פילה מדומה)

1 כף פפריקה מתוקה

3 שיני שום כתושות

2 בצלים קצוצים

3 כפות שמן

2 עלי דפנה

½ כך גרגרי פלפל אנגלי

מלח, פלפל

 

לרוטב:

1 כוס יין אדום

1 כוס מרק עוף או מים

1 כף קמח תפוחי אדמה

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אופן ההכנה:
  1. מורחים את הנתח בפפריקה ובשום הכתוש ומעסים היטב. קושרים אותו בחבל או מכניסים לרשת לצלייה, על מנת לשמור על צורה אחידה (לא הכרחי).
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את נתח הבשר ומשחימים אותו היטב מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מלח, פלפל ו-1/2 כוס מים. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה ביותר 1/2 2- 3 שעות או עד שהבשר רך מאוד.
  4. במהלך הבישול, הבשר מפריש נוזלים שיהפכו לציר מרוכז. רצוי לבדוק מדי פעם את תכולת הנוזלים בסיר ורק במידת הצורך – אם הנוזלים מתאדים – להוסיף מים רותחים, ½ כוס בכל פעם. רצוי גם להפוך את נתח הבשר שבסיר כמה פעמים במהלך הבישול.
  5. מוציאים את הנתח מהסיר, מסלקים את עלי הדפנה ומסננים את הציר שנוצר. מצננים את הבשר ואת הציר לחוד. כשהבשר קר, פורסים אותו לפרוסות.
  6. להכנת הרוטב, מחממים את הציר בסיר גדול ומוסיפים לו את היין ו-1/2 כוס מהמרק. מוהלים את קמח תפוחי האדמה במרק שנותר ויוצקים תוך בחישה לציר. מביאים לרתיחה מחדש, טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מכניסים את פרוסות הבשר לסיר עם הרוטב ומבשלים כ-20 דקות או עד שהן מתחממות היטב. אפשר גם להעביר את הפרוסות לתבנית, לצקת עליהן את הרוטב הרותח, לכסות את התבנית בנייר כסף ולחמם כ-30 דקות בתנור בחום בינוני.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון קלאסי לצלי בקר עם יין אדום
צילום: ירון ברנר
מומלצים