איך מכינים קניידלעך כמו של סבתא?
מתגעגעים לטעמם של הקניידלעך של סבתא? קבלו מתכון קלאסי לקניידלעך מנצחים
קניידלעך
המרכיבים (לכ-22 כדורים):50 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח
מעט זנגביל (יבש) טחון
3 ביצים
12-10 כפות מדידה קמח מצה (כף מידה = 10 גרם קמח מצה = כף מטבח עם גבעה קטנה)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים, למעט קמח המצה.
- מוסיפים בהדרגה את קמח המצה (שמים מעל 10 כפות רק אם יש צורך), עד שמתקבלת עיסה יציבה אך לא יבשה.
- מניחים לעיסה לעמוד כ-30 דקות עד שעה.
- בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ומבשלים אותם במים רותחים עם מעט מלח (1 כפית על 3 ליטר מים) במשך 30 דקות. מוציאים אחד ובודקים: חוצים אותו לשניים ואם כולו באותו הגוון, במרכז ובחוץ - הוא מוכן. אם במרכז צבעו עדיין כהה יותר, מבשלים עוד כמה דקות.
- מוציאים את הקניידלך ממי הבישול. מוסיפים למרק המתחמם רק לקראת הארוחה.
נורית טל כותבת את הבלוג תופינים
מומלצים