שתף קטע נבחר

איך מכינים קניידלעך כמו של סבתא?

מתגעגעים לטעמם של הקניידלעך של סבתא? קבלו מתכון קלאסי לקניידלעך מנצחים

קניידלעך

המרכיבים (לכ-22 כדורים):

50 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר

1 כפית מלח

מעט זנגביל (יבש) טחון

3 ביצים

12-10 כפות מדידה קמח מצה (כף מידה = 10 גרם קמח מצה = כף מטבח עם גבעה קטנה)


 

אופן ההכנה: 

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים, למעט קמח המצה.
  2. מוסיפים בהדרגה את קמח המצה (שמים מעל 10 כפות רק אם יש צורך), עד שמתקבלת עיסה יציבה אך לא יבשה.
  3. מניחים לעיסה לעמוד כ-30 דקות עד שעה.
  4. בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ומבשלים אותם במים רותחים עם מעט מלח (1 כפית על 3 ליטר מים) במשך 30 דקות. מוציאים אחד ובודקים: חוצים אותו לשניים ואם כולו באותו הגוון, במרכז ובחוץ - הוא מוכן. אם במרכז צבעו עדיין כהה יותר, מבשלים עוד כמה דקות.
  5. מוציאים את הקניידלך ממי הבישול. מוסיפים למרק המתחמם רק לקראת הארוחה.

 

נורית טל כותבת את הבלוג תופינים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נורית טל
קניידלעך כמו אצל סבתא
צילום: נורית טל
מומלצים