שתף קטע נבחר

אלוף בצלות: מתכון למרק בצל עם נטיפי ביצים

את נטיפי הביצים מכינים מקמח תפוחי אדמה ואת המרק מכינים מבצל סגול: מתכון חגיגי למרק בצל סגול

מרק בצל סגול עם נטיפי ביצים

מתכון של ענת לב ארי, קייטרינג "לואיזה"

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1/2 כוס שמן זית

4 כוסות בצל סגול פרוס לטבעות

3 כפיות מלח

כפית כורכום

3 כפות קמח תפוחי אדמה

10 כוסות ציר עוף

1/2 כוס מיץ לימון

1/4 כוס סוכר

3/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית קינמון

2 ביצים

1 כף עלי תימין (ללא גבעולים)


(צילום: בועז לביא) 

 

אופן ההכנה:
  1. משחימים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את התבלינים וקמח תפוחי אדמה ומערבבים.
  2. מוסיפים את ציר העוף, מיץ הלימון והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
  3. טורפים את הביצים ומוסיפים למרק הרותח תוך כדי ערבוב - כך שנוצרים במרק "נטיפי" ביצים.
  4. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל מעט טימין ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
מרק בצל סגול עם נטיפי ביצים
צילום: בועז לביא
מומלצים