שתף קטע נבחר

מה מתחבא בתוך הכופתאות של המרק?

לפעמים אנחנו לא צריכים כלום חוץ מקלאסיקה: מתכון למרק עוף צח עם כופתאות קמח מצה - וטוויסט

מרק עוף צח עם כופתאות קמח מצה ממולאות בחצילים

מתכון של ענת לב ארי, קייטרינג "לואיזה"

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1 עוף, מחולק

1 בצל גדול חתוך לרבעים

2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות

1 כרשה

2 גבעולי סלרי

2 שורשי פטרוזיליה

צרור עלי פטרוזיליה קשורים בחוט

1 ראש שום

לכופתאות:

3 כוסות קמח מצה

1 כוס שמן

2 כוסות מרק עוף

8 ביצים

מלח ופלפל שחור

למלית:

2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות

2 כפיות גראם מסאלה

שמן זית

4 שיני שום כתושות

1/2 כוס אגוזי מלך

1 כף סוכר


(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת המרק: מעבירים את חלקי העוף לסיר. יוצקים כ-5 ליטר מים ומבשלים עד לרתיחה. מוציאים בעזרת כף את הקצף שנוצר וממשיכים לבשל ולקפות עד שהקצף דליל.
  2. מוסיפים ירקות וממשיכים לבשל כשלוש שעות על אש קטנה.
  3. מסננים את המרק במסננת דקה כדי לקבל מרק צלול ומתבלים במלח ופלפל.
  4. כופתאות: מרתיחים השמן וכוסות המרק, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה. מקררים.
  5. מלית: מברישים את פרוסות החצילים בשמן הזית. עורכים את הפרוסות על תבנית אפייה, מפזרים סוכר ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שפרוסות החציל מתרככות. מוציאים את החצילים מן התנור ומפזרים עליהם גראם מסאלה. טוחנים את החצילים יחד עם השום במעבד מזון. מוסיפים אגוזי מלך וממשיכים את פעולת מעבד המזון בפולסים עד שהאגוזים טחונים גס.
  6. הכנת הכופתאות: מחלקים את בצק הכופתאות לכדורים. משטחים כל כדור ביד, מניחים מלית חצילים וסוגרים לכדור. מבשלים את הכופתאות במים עם מעט מלח.
  7. הגשה: יוצקים את המרק לצלחות, מוסיפים כופתאות ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
מרק עוף צח עם כופתאות קמח מצה ממולאות בחצילים
צילום: בועז לביא
מומלצים