ואם בא לנו לזניה? מתכון ללזניה גבינות לפסח
חשבתם שלזניה זה מאכל שתזכו לאכול בכל ימות השנה מבלבד בפסח? אז תחשבו שוב - לזניה אפשר להכין גם ממצות
לזניה גבינות עם רוטב עגבניות
גיוון:
אפשר להחליף את הפרמזן או הקשקבל ב-70 גרם גבינת גורגונזולה או רוקפור.
המרכיבים לתבנית פיירקס בגודל 22*36 ס”מ:
8 מצות
לרוטב עגבניות:
קופסה (800 גרם) עגבניות קצוצות
3 כפות שמן זית
1 גבעול בזיליקום
2 שיני שום
מלח, פלפל
לרוטב בשמל:
30 גר' חמאה
2 כפות מחוקות קמח תפוחי אדמה
2 כוסות חלב חם
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
3 כפות פרמזן מגוררת או 3 פרוסות גבינת עזים
אופן ההכנה:
- משרים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות.
- מכינים את רוטב העגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את העגבניות הקצוצות עם 3 כפות שמן זית, גבעול בזיליקום, 2 שיני שום, מלח ופלפל. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה 15 דקות.
- מכינים את רוטב הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח וכשהוא נספג בחמאה מוסיפים 2 כוסות חלב חם. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומוסיפים את הפרמזן או כל סוג גבינה אחרת שאוהבים.
- מרכיבים את השכבות: מורחים שכבה של בשאמל בתבנית הפיירקס, מניחים מעל 2 מצות, מורחים רוטב עגבניות ושוב בשאמל - וממשיכים כך עד שנגמרות המצות. מסיימים בבשאמל, ומפזרים 3 כפות פרמזן מגוררת או פרוסות פרומעז. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 1/2 שעה.
מומלצים