שתף קטע נבחר

ואם בא לנו לזניה? מתכון ללזניה גבינות לפסח

חשבתם שלזניה זה מאכל שתזכו לאכול בכל ימות השנה מבלבד בפסח? אז תחשבו שוב - לזניה אפשר להכין גם ממצות

לזניה גבינות עם רוטב עגבניות

 

גיוון:

אפשר להחליף את הפרמזן או הקשקבל ב-70 גרם גבינת גורגונזולה או רוקפור.

 

המרכיבים לתבנית פיירקס בגודל 22*36 ס”מ:

8 מצות

 

לרוטב עגבניות:

קופסה (800 גרם) עגבניות קצוצות

3 כפות שמן זית

1 גבעול בזיליקום

2 שיני שום

מלח, פלפל

 

לרוטב בשמל:

30 גר' חמאה

2 כפות מחוקות קמח תפוחי אדמה

2 כוסות חלב חם

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת 

3 כפות פרמזן מגוררת או 3 פרוסות גבינת עזים 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות.
  2. מכינים את רוטב העגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את העגבניות הקצוצות עם 3 כפות שמן זית, גבעול בזיליקום, 2 שיני שום, מלח ופלפל. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה 15 דקות.
  3. מכינים את רוטב הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח וכשהוא נספג בחמאה מוסיפים 2 כוסות חלב חם. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומוסיפים את הפרמזן או כל סוג גבינה אחרת שאוהבים. 
  4. מרכיבים את השכבות: מורחים שכבה של בשאמל בתבנית הפיירקס, מניחים מעל 2 מצות, מורחים רוטב עגבניות ושוב בשאמל - וממשיכים כך עד שנגמרות המצות. מסיימים בבשאמל, ומפזרים 3 כפות פרמזן מגוררת או פרוסות פרומעז. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 1/2 שעה.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לזניה גבינות כשרה לפסח
צילום: ירון ברנר
מומלצים