שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    גם בפסח: פשטידת מצות

    מנה מרשימה מאוד, וגם טעימה מאוד, שתשאיר את האורחים שלכם עם טעם של עוד - מתכון לפשטידת בשר העשויה כולה ממצות

    מינה - פשטידת פסח

     

    המרכיבים לתבנית פיירקס בגודל 36*22 ס"מ:

    300 גרם בשר טחון

    4 מצות

    2 בצלים קצוצים

    4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות

    1 שן שום כתושה

    1 כפית בהרט או ראס אל-חנות

    מלח, פלפל

    3 כפו פטרוזיליה קצוצה

    1/4 כוס שמן+עוד קצת - לטיגון והברשה

     

    למיץ עגבניות:

    1 כף רסק עגבניות מהולה ב-1 כוס מים

     (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

     

    אופן ההכנה: 

    1. מזהיבים 2 בצלים קצוצים בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלים וממשיכים לטגן 2-3 דקות לספיגת טעמים. מתבלים בשן שום כתושה, כפית בהראט או ראס אל-חנות, מלח ופלפל ומצננים. מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
    2. מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מברישים את המצות בשמן מצד אחד, ומרפדים תבנית פיירקס בגודל 36*22 ס”מ משומנת ב-2 מצות. משטחים את תערובת הבשר, מכסים ב-2 המצות הנותרות ומברישים בשמן.
    3. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מערבבים כף רסק עגבניות עם כוס מים חמים לקבלת מיץ עגבניות דליל. יוצקים על המאפה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניה ויינר
    פשטידת פסח
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים