שתף קטע נבחר

אומנות הגלגול: גלילות מצה במילוי בשר

גם בפסח אפשר להיות יצירתיים במטבח: מתכון לגלילות מצה מטוגנות במילוי בשר, שיחטפו לכם אותן מהמחבת עוד לפני שיגיעו לצלחת

גלילות מצה מטוגנות במילוי בשר

 

המרכיבים: 

4 מצות

1 בצל קצוץ

300 גרם בשר טחון

1 כפית חרדל - אפשר להוסיף יותר אם רוצים

3 כפות שמן

 

להברשה:

1 ביצה טרופה

שמן  לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מטגנים בצל קצוץ ב-3 כפות שמן כ-3 דקות להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתקבלים פירורים שחומים. מורידים מהכיריים, מוסיפים חרדל ומערבבים.
  2. חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כף מלית בקצה הצר של הרצועה ומגלגלים.
  3. טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מצות עם כל דבר
צילום: סי די בנק
מומלצים