אומנות הגלגול: גלילות מצה במילוי בשר
גם בפסח אפשר להיות יצירתיים במטבח: מתכון לגלילות מצה מטוגנות במילוי בשר, שיחטפו לכם אותן מהמחבת עוד לפני שיגיעו לצלחת
גלילות מצה מטוגנות במילוי בשר
המרכיבים:
4 מצות
1 בצל קצוץ
300 גרם בשר טחון
1 כפית חרדל - אפשר להוסיף יותר אם רוצים
3 כפות שמן
להברשה:
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מטגנים בצל קצוץ ב-3 כפות שמן כ-3 דקות להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתקבלים פירורים שחומים. מורידים מהכיריים, מוסיפים חרדל ומערבבים.
- חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כף מלית בקצה הצר של הרצועה ומגלגלים.
- טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.
מומלצים