אפשר גם ממצה: קראמבל תפוחים וקינמון
מחלקת הקינוחים השתגעה: קראמבל, פירורי עוגה קראנצ'ם וטעימים, בגירסה כשרה לפסח עם מצה, תפוחי עץ והרבה תבלינים
קראמבל תפוחים וקינמון
המרכיבים:
לקראמבל -
50 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
5 מצות, גרוסות לפירורים גסים
למילוי -
50 גרם חמאה
5 תפוחי עץ קלופים, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כף ברנדי
מעט תמצית וניל
אופן ההכנה:
- לקראמבל: ממיסים 50 גרם חמאה עם 1/4 כוס סוכר ומערבבים עם פירורי המצות. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- למילוי: מקפיצים את קוביות תפוחי העץ ב-50 גרם חמאה, מוסיפים 3 כפות סוכר חום, כפית קינמון, כף ברנדי ומעט תמצית וניל ומערבבים. משטחים בתבנית או בכלי הגשה.
- מפוררים שוב את משטח המצות לפירורים בגדלים שונים, ומפזרים על התפוחים. מחזירים לתנור ל-15 דקות עד שהפירורים זהובים ופריכים.
מומלצים