מרק חגיגי לשולחן הסדר: מרק טלה
אף אחד לא אמר שבליל הסדר צריך להסתפק במרק עוף צח עם כופתאות: לפניכם מתכון חגיגי במיוחד למרק טלה עם ארטישוק ירושלמי ופול ירוק
מרק טלה עם ארטישוק ירושלמי, כרשה ופול ירוק
המרכיבים ל-8 מנות:
500 גרם טלה (כתף או שוק) חתוך עם העצם לנתחים בגודל 3X3 ס"מ
3 כפות שמן זית
2 כרשים ירוקות ללא העלים, חתוכות לעיגולים ברוחב 1 ס"מ
10 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים ופרוסים לרוחב לעיגולים בעובי 1 ס"מ
3 ליטר מרק עוף צח או מים
1/2 כפית פלפל סודני (שאטה) גרוס
2 כפות מיץ לימון
2 עלי דפנה
1 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
3 כוסות פול ירוק קלוף פעמיים
1 כוס עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים את הכרישה. מוסיפים את נתחי הבשר ומזהיבים קלות.מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הפול והכוסברה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה במשך שעתיים. מדי פעם מקפים את הקצף שנוצר.
- מוסיפים את הפול הירוק ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומגישים.
מומלצים