שתף קטע נבחר

חזרת, אבל אחרת

באירופה הרוטב הזה מבוסס על שמנת חמוצה, ואילו האמריקאים הפכו אותו לרוטב מבוסס מיונז ומגישים אותו כחלק מארסנל הרטבים הקלאסי לצד קטשופ וחרדל. הלכנו פה על הטוב משני העולמות: רוטב מיונזי בתוספת שמנת חמוצה. הכנת הרוטב קצת מורכבת, אך התוצאה מדהימה

רוטב חזרת

חזרת מתקשרת לחלקנו מיידית עם סדר הפסח ועם הגפילטע השנוי במחלוקת. חבל, שכן מדובר בדעות קדומות שמוטב לעקור מן השורש, ורצוי עם שורש חזרת.  

 

הולך מצוין עם: קורנדביף.

 

מחזיק מעמד: עד 48 שעות במקרר.


רוטב חזרת (צילום: דודו אזולאי)  

 

המרכיבים:

200 גר' שורש חזרת, קלוף ומגורר

3 חלמונים

500 מ"ל שמן קנולה

50 מ"ל שמן זית

1 לימון, סחוט למיץ

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את שורש החזרת המגורר ודוחסים דרך מסננת. אנו משתמשים בנוזלי החזרת. המוצקים - לפח.
  2. במיקסר מערבלים חלמונים, ומתחילים בזילוף איטי של השמן (קודם הקנולה ואז הזית) עד לקבלת אמולסיה אחידה.
  3. מוסיפים את נוזלי החזרת ואת השמנת החמוצה, טועמים ומוסיפים את מיץ הלימון לפי הטעם. מתקנים תיבול. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
רוטב חזרת לשולחן הסדר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים