שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מתכון לקניידלעך קלאסי - עם שדרוג

    קניידלעך הם תמיד עניין רגיש: הם צריכים להיות רכים מספיק בשביל שאפשר יהיה לחצות אותם בעזרת כף, אך הם צריכים להיות קשים מספיק בשביל לא להתפורר בצלחת - מתכון קלאסי לקניידלעך

    קניידלעך

     

    אמי נהגה כל השנים לבשל את הכופתאות במרק, אך אני מעדיפה לבשלן בנפרד, במים, כדי לשמור על צלילות המרק. לפני ההגשה מחממים את הכופתאות בתוך המרק.

    אפשר גם לאכול קניידלך כתוספת, ללא מרק. מכינים ולא מבשלים במים, אלא יוצרים כדורים או קציצות מוארכות ומכניסים לרוטב הרותח בתוך כל תבשיל שיש בו רוטב. עושים זאת כ- 1/2 שעה לפני תום הבישול והכופתאות תופחות מעט וסופגות את הרוטב הטעים. גם כאן, כמו בחרוסת, קשה לדייק בכמויות וצריך להרגיש את מידת הרכות הנכונה.


    עם שדרוג. קניידלך (צילום: אסף רונן)

     

    המרכיבים (לכ-25 כופתאות):

    11/2כוסות מים פושרים או מי סודה

    1 ביצה

    2 כפות שמן (קנולה או זית)

    מלח

    פלפל שחור או לבן

    מעט פטרוזיליה טריה, שטופה וקצוצה דק (לא חובה)

    קמח מצה – כמות שוות ערך ל- 6 מצות טחונות, מתחילים בכוס אחת ומוסיפים לפי הצורך

    לשדרוג: 1 בצל בינוני עד גדול, קלוף וקצוץ דק

    200 גר' בשר בקר טחון

    שמן קנולה

     

    אופן ההכנה:
    1. טורפים במזלג מים (או סודה), ביצה, שמן, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
    2. מוסיפים קמח מצה תוך ערבוב קליל במזלג.
    3. משהים למנוחה למשך חצי שעה (או יותר), עדיף במקרר, בקערה מכוסה היטב.
    4. בודקים את מידת הסמיכות. העיסה צריכה להיות רכה, אך אחידה ומגובשת. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים פושרים או קמח מצה, תוך כדי ערבוב, ומשהים שוב לפני שמחליטים להמשיך.
    5. מרתיחים מים עם קצת מלח, מכניסים פנימה כדורים שאותם גלגלנו בידיים רטובות ומבשלים כמה דקות, עד שהכופתאות צפות. לא כדאי לבשל יותר מדי כופתאות בבת אחת.
    6. מוציאים בכף מחוררת למסננת ודי מהר מעבירים לצלחת שטוחה מרוחה בשכבה דקיקה של שמן. אפשר גם לצלחת חד-פעמית.
    7. מחממים את הכמות הרצויה בתוך המרק.

     

    אם מכינים את הגרסה המשודרגת:
    1. מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר רחב (עדיף טפלון) ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה.
    2. מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב מזדמן, עד שהוא משנה את צבעו.
    3. מכינים את הכופתאות כמו במתכון הקודם – אך ללא השמן המופיע במתכון.
    4. מוסיפים בשר, בצל ושמן יחד בשלב שבו מוסיפים קמח מצה וממשיכים כמו במתכון הרגיל.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים