שתף קטע נבחר

ההסכמים החשובים באמת

חשוב לבדוק את ההסכמים שלכם עם עצמכם, כדי להבטיח שהסכמים שחתמתם עם אחרים אכן ייצאו לפועל

יום שלישי בבוקר, אני עושה את דרכי לחדר הכושר, הגעתי בזמן, מלא וטעון באנרגיה הנכונה."בוקר טוב, יש משהו מיוחד היום?", שואל המדריך. כן, זה יום של התחלה חדשה. "אני לגמרי מרגיש שהאנרגיה שלך קצת אחרת, יש בך שמחה ממש מדבקת. אתה יכול לשתף?”

בעיקרון מדובר בחוזה התקשרות למתן שירותים לאחת מהחברות המובילות במשק הישראלי.התהליך לקח המון זמן, הייתי צריך לנסוע לישראל פעמיים והמנכ"ל שלהם הגיע לכאן איזה ארבע. פעמים כתבתי ספרים של תוכניות אסטרטגיות בעברית ובאנגלית, והיום בצהריים נחתום סוף סוף על החוזה.

“ואוו, באמת נשמע מרגש, שיהיה בהצלחה”.

 

מכאן מתחילה העבודה באמת, פעמים רבות נשקיע ימים ושעות על מנת להגדיר בצורה מדויקת את חוזה העבודה שלנו עם מישהו אחר, והשאלה היא מה עם ההסכמים הפנימיים שלנו עם עצמנו.

"אני לא מבין, מה זה אומר הסכמים פנימיים שלנו עם עצמנו, הכי חשוב זה שאם החברה רוצה משהו הם רושמים זאת במסגרת החוזה, ואז מה שנשאר זה להבטיח שהחברה תקבל אותו. הרי מטרת החוזה היא בעצם לעגן את הנושאים בצורה חוקית בכדי להבטיח שמקבלים את התוצאות שרוצים”.

זאת באמת מטרת החוזה, ויחד עם זאת יש משהו שלא רשום בו כי הוא לא חלק מחוזה בין שני צדדים, אלא חוזה אישי ביני לביני. הוא זה שעשוי לקבוע כיצד בעצם יוצאים לעשות את הדברים ואיך שנעשה את הדברים ככה זה יראה.

 

"אני מסכים איתך שבאמת איך שבוחרים לעשות משהו ככה זה יוצא, מנקודת המבט שלי כמדריך כושר, אני יכול לספר לך שכאשר מישהו מגיע לאימון טרוד במחשבות אחרות, או שהוא לא אכל מספיק או ישן מספיק, גם האימון נראה ככה”.

מעולה, זה מה שאני מתכוון. יש סופר הודי מאוד מפורסם בשם דון מיגל, הוא כתב ספרון שנקרא ‘ארבעת ההסכמים’ ולדעתי מי שבוחר ליישם את ההסכמים הללו בחייו יכול להבטיח שכל הסכם שנעשה עם מישהו אחר יקויים ויבטיח הצלחה.

 

‘ארבעת ההסכמים’ עוסק באימוץ מספר עקרונות של התנהגות והתנהלות שאם נאמץ וניישם בחיינו בכל זמן, החיים עשויים להראות אחרת לגמרי. הספר שלו מבוסס על ההנחה שכל בני האדם ללא הבדל מעוצבים ע"י הסביבה שלהם.הם יוצרים לעצמם מערכת אמונות כלפי עצמם וכלפי הסביבה מגיל מאוד צעיר, ועבורם מדובר באמת מוחלטת. בפועל זה לא באמת ככה, והתוצאה שאנשים נוטים להגביל את עצמם או להאמין שהם מוגבלים.

 

הדבר דומה לסיפור על פיל שקשור ליתד קטנה והוא לא מנסה לברוח למרות שהוא יכול לעקור את היתד בחצי שניה. הפיל מאמין שהוא לא מסוגל. מגיל מאוד קטן קשרו אותו ליתד והוא לא הצליח להשתחרר, ככה הוא גדל להאמין שהוא לא יכול להשתחרר אפילו שהוא כבר פיל מאוד גדול.

 

ההסכם הראשון שעליו הוא מדבר קשור בבחירה שלנו במילים או בשפה. במילים טמון המון כוח."מילים הן מעבר לצלילים המילים, הן כוח ביטוי ותקשורת לחשיבה וכתוצאה מכך לייצור את האירוע שנקרא החיים שלכם”. חשוב לזכור שמילים הן חרב פיפיות. אם נשכיל להשתמש בהם בצורה נכונה נוכל להתקדם ולהביא את עצמנו מעבר לגבולות של עצמנו. מאידך, שימוש לא נכון במילים עשוי לתקוע אותנו. מילה בונה ומילה הורסת ולכן חשוב להיזהר בבחירת המילים שלנו כלפי עצמנו. והכי הכי חשוב זה לעמוד במילה של עצמך, מה שנקרא אינטגריטי. כלומר, אומר מתכוון ועושה. יש חשיבות עצומה להיות בהסכם עם עצמי, שאם אמרתי משהו אני גם בסופו של דבר אעשה אותו, כי זה בעצם הבסיס לכל הסכם.

 

ההסכם השני מדבר על היכולת להבין ששום דבר אינו אישי. כלומר שכל מי שאומר או עושה משהו בעצם לא קשור אלינו, ואסור לנו לקחת את הדברים ברמה אישית. במקום להתחבר למקום של אגו ורגשות, כדאי להבין שהאופן שבו אדם אחר מתנהג זאת בחירה אישית שלו.

ההסכם השלישי מדבר על כך שאסור לנו להניח הנחות. עדיף לשאול שאלות. פעמים רבות אנו עשויים לחולל דרמה על משהו שאפשר היה לפתור בשאלה קטנה והדבר נכון במיוחד בחתימה על הסכמים.

 

ההסכם הרביעי מדבר על לעשות את הכי טוב שאפשר, כלומר לצאת לעשיה שלנו בכל רגע נתון ולבדוק עם עצמי האם אני במיטבי.ואם לא, מה צריך על מנת שאהיה במיטבי. כאשר עושים פעולות במצב מיטבי מקבלים תוצאות טובות.

 

כל מי שיחתום על הסכם כזה עם עצמו מובטחת לו הצלחה. מי מוכן לחתום על החוזה הזה?

 

שלמות זה מבחירה.

 

ניסים שדה: בעל M.A מטעם אוניברסיטת תל אביב, בעל ניסיון בתחום הניהולי בסקטור הפרטי והאתה יורד ציבורי.

מוסמךMastery University מטעם Anthony Robbins מאמן בכיר למנהיגות ותקשורת בתחום האישי והעסקי מעביר הכשרת מאמנים בעיר ניו יורק יחד עם סדנאות ייחודית בתחום תקשורת והעצמה אישית. nissimsade@gmail.com

 

www.nissimsade.con

917-225-8549

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים