שתף קטע נבחר

אם אין לחם תאכלו מצאד'י

מה נעשה בלי לחם? נאכל לחמניות תירס מטוגנות כשרות לפסח, שהיו נוהגים לאכול בתקופת הפסחא בגאורגיה

מצאד'י - לחמניות תירס כשרות לפסח

המתכון שלפניכם מתבסס על כמויות מינימליות של קמח תירס ומים, שמנפקות כשישייה של לחמניות. במידת הצורך, ניתן להכפיל ולשלש את הכמויות כאן בלי כל חשש.

 

שימו לב: חשוב לטגן את הלחמניות בחום נמוך ולא להזהיב במהרה, על מנת שיתבשלו היטב מבפנים .

מצ'אדי אפויות: פתרון פחות מהיר, אבל קל יותר - במקום טיגון, אופים את המצ'אדי בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות במשך 15-20 דקות.

 

ועוד גיוון: אפשר להחליף את המים במתכון בסודה. כמו כן, בארוחות חלביות ניתן להוסיף לקמח 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת או סולוגני על כל כוס קמח תירס.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

המרכיבים:

1 כוס קמח תירס צהוב וגס (לא קורנפלור)

מלח – לא חובה, ולפי הטעם

1 כוס מים

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את קמח התירס עם כוס מים עד לקבלת בצק במרקם של פירה. ניתן להוסיף עוד מים במידת הצורך ועל מנת להגיע למרקם הרצוי.
  2. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל כדורי טניס ומשטחים.
  3. מלהיטים מחבת משומנת קלות ומטגנים על אש נמוכה במשך 5-6 דקות מכל צד, עד להזהבה. מגישים חם או פושר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לחמניות תירס כשרות לפסח
צילום: דודו אזולאי
מומלצים