שתף קטע נבחר

היין כבר בפנים: חרוסת בגרסת יהודי מצרים

מתגעגעים לחרוסת של סבתא? קבלו מתכון לחרוסת תמרים מהמטבח של יהודי מצרים, המכילה גם כוס יין קידוש אדום ומתוק

חרוסת בגרסת יהדות מצריים

אפשר להכין את החרוסת הזאת מבעוד מועד, ולהגיש אותה בליל הסדר.

 

המרכיבים:

500 גרם תמרים מזן מג'הול או חדראווי או חלאווי, מגולענים

250 גרם צימוקים כהים

5 מסמרי ציפורן, טחונים במכתש ועלי (או ציפורן טחון)

1 כוס יין אדום מתוק (יין קידוש)

לקישוט: חופן אגוזי מלך, קצוצים גס

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים תמרים וצימוקים בסיר על אש גבוהה ומכסים במים.
  2. מרתיחים במשך 20 דקות ומעבירים למסננת מעל קערה.
  3. לוחצים על הפירות שבמסננת בעזרת צלחת או בעזרת תחתית של סיר (ראו תמונה), להגרת הנוזלים.
  4. מעבירים את הפירות למטחנת בשר או למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת עיסה חלקה.
  5. מוסיפים לעיסה ציפורן טחון וכוס יין. מערבבים היטב עד להִטמעותם בעיסה.
  6. מעבירים לצלחת הגשה נאה ומקשטים באגוזי מלך קצוצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
חרוסת מהמטבח של יהדות מצרים
צילום: אורי שביט
מומלצים