חוגגים על העוף: עוף עם כרישה
המתכון הזה אולי נראה מעט מסובך, אבל הוא לא, והכי חשוב - התוצאה שווה את המאמץ, והעוף יוצא עסיסי ומדויק
עוף בציר עם כרישה ואיולי
המצרכים:
1 תרנגולת במשקל של 1.5 ק"ג (יש לחרוץ קלות את העור בין הרגל לחזה)
2 גזרים
2 כרישה
בצל לבן בינוני
1 ראש שום שלם
2 צלעות סלרי
2 עלי דפנה
צרור קשור של 4 ענפי תימין
4 פטרוזיליה
1 ענף רוזמרין
פלפל שחור גרוס
מלח גס
3 כרישה, נקיות, חתוכות לשלושה חלקים ליצירת שלושה גלילים
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל החומרים לסיר, למעט 3 הכרישות, ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה, מכסים ומניחים לעוף להתקרר בתוך נוזל.
- מוציאים את העוף, מסננים את הנוזלים, ומחזירים את העוף והנוזלים לסיר.
- מביאים לרתיחה עדינה, ומבשלים 15 דקות. התוצאה שתתקבל זה עוף עסיסי שאינו מתפרק ואינו קשה מהרתחה ממושכת.
- מוסיפים את שלוש הכרישות לסיר נוסף, ומעבירים מנוזלי הבישול לסיר עד לכדי כיסוי הכרישות. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ- 10-12 דקות.
- מגישים את העוף עם "ספלאש" של ציר, לצד כרישה, איולי בקערה, ומעט מלח גס.
*את יתרת הציר שנשאר אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.
מומלצים