שתף קטע נבחר

חוגגים על העוף: עוף עם כרישה

המתכון הזה אולי נראה מעט מסובך, אבל הוא לא, והכי חשוב - התוצאה שווה את המאמץ, והעוף יוצא עסיסי ומדויק

עוף בציר עם כרישה ואיולי

 

המצרכים:

 

1 תרנגולת במשקל של 1.5 ק"ג (יש לחרוץ קלות את העור בין הרגל לחזה)

2 גזרים

2 כרישה

בצל לבן בינוני

1 ראש שום שלם

2 צלעות סלרי

2 עלי דפנה

צרור קשור של 4 ענפי תימין

4 פטרוזיליה

1 ענף רוזמרין

פלפל שחור גרוס

מלח גס

3 כרישה, נקיות, חתוכות לשלושה חלקים ליצירת שלושה גלילים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים לסיר, למעט 3 הכרישות, ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה, מכסים ומניחים לעוף להתקרר בתוך נוזל.
  2. מוציאים את העוף, מסננים את הנוזלים, ומחזירים את העוף והנוזלים לסיר.
  3. מביאים לרתיחה עדינה, ומבשלים 15 דקות. התוצאה שתתקבל זה עוף עסיסי שאינו מתפרק ואינו קשה מהרתחה ממושכת.
  4. מוסיפים את שלוש הכרישות לסיר נוסף, ומעבירים מנוזלי הבישול לסיר עד לכדי כיסוי הכרישות. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ- 10-12 דקות.
  5. מגישים את העוף עם "ספלאש" של ציר, לצד כרישה, איולי בקערה, ומעט מלח גס.

 

*את יתרת הציר שנשאר אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוף חגיגי בציר
צילום: ירון ברנר
מומלצים